Šta je novo?

Potreban KABAL !!!

ogio81

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
609
Interesuje me da li mozda neko nema viska kabal koji se dobija uz graficke kartice sa TV izlazom ?

To je onaj kablic koji graficku karticu povezuje sa TVom ?

Molim vas hitno mi je potreban ili ako imate ideju gde to mogu da nabavim !

Puno vam hvala !

OGI

kontakt na mail
[email protected]

Zavisi koji konektor imas na TV-u, a na kartici je ili
RCA ili S-Video, u svakom slucaju na buvljaku imas sve

Mozes da pogledas i u BG elektroniku na Bulevaru, a i ostali.

Neverovatno ali istinito-imaju sve zivo, a uglavnom su jeftiniji od ulice!!!!, a i od ostalih radnji, imaju sve zive kablove, konektore, adaptere.....

HVALA MOMCI,

evo, pichim na buvljak da nadjem te kablove. U BG electronicsu sam bio medjutim nemaju te konektore.

Hvala josh jednom.

Ako neko ima viska kabla, neka se javi na mail.
(u slucaju da ne nadjem ni na buvljaku:))

Pa skoro svako ima neki kabl viska (i poneki kabl manjka)-ja trenutno imam bas nekog viska posto sam menjao TV kartu, ali bi bilo lepo kada bi konacno napisao koji kabl ti treba ili koju karticu imas i nasta hoces da je prikljucis-koji su konektori su u pitanju, a ako ne nadjes na buvljaku ili kod nas ima radnja u Svetozara Markovica opremljena sa svim tim glupostima-od prekidaca,kablova,sprejeva do zvucnika,trafoa...i sto je najlepse PRAVE KABLOVE kakvi god ti trebaju,koje god duzine hoces.

pa ovako, kartica mi je Matrox Ultima, i pretpostavljam da mi je SVHS izlaz (okrugao kao PS/2 za mish i tastaturu) ...

Sam ulaz u TV mi nije bitan, jer mogu obican antenski kabal a mogu i skart. Imam i za cinc ali nikada nisam probao da li radi uopste jer je televizor star (ali ipak ima taj ulaz :)) !

xane je napisao(la):
Zavisi koji konektor imas na TV-u, a na kartici je ili
RCA ili S-Video, u svakom slucaju na buvljaku imas sve
Moze li objasnjenje za S-Video izlaz - kakav je i nasta se kaci?

Imam visak kabl koji na jednom kraju ima Scart, a na drugom S-vhs, pa ako ti treba....
mozes i na mail.

Pa postoje sa 4 i 7 pinova
ali pogledaj sliku (u attach) pa ce ti mozda biti jasnije. Inace na atijevom sajtu imate sve o kablovima i connectorima

Nemojte se smejati, to se moglo svakom desiti !

George je napisao(la):
Pa skoro svako ima neki kabl viska (i poneki kabl manjka)-ja trenutno imam bas nekog viska posto sam menjao TV kartu, ali bi bilo lepo kada bi konacno napisao koji kabl ti treba ili koju karticu imas i nasta hoces da je prikljucis-koji su konektori su u pitanju, a ako ne nadjes na buvljaku ili kod nas ima radnja u Svetozara Markovica opremljena sa svim tim glupostima-od prekidaca,kablova,sprejeva do zvucnika,trafoa...i sto je najlepse PRAVE KABLOVE kakvi god ti trebaju,koje god duzine hoces.

Baci telefon ili tacnu adresu. I meni treba kabal!;)

Jedno pitanje:Mogu li da povezem tv karticu sa tv-om koji od ulaza ima samo antenski prikljucak?

Ja mislim da mozes ali preko video rekordera, da nadjes odgovarajuci kabl da spojis video i karticu i da posle spojis video i TV antenskim kablom.

Sto se tice adrese ili tel. radnje ne znam, ali ako prolazis gradom svrati mozda prvo u BG-elektronik na Bul.Revolucije preko puta Tasmajdana posto su gotovi kablovi solidno jeftiniji nego kada ti prave, a radnja za kablove je u Svetozara Markovica preko puta osnovne skole, ako krenes od Njegoseve (Cvetic,Jump,Libre) uzbrdo, onda ti je sa leve strane posle jednog ili dva kafica- samo obrati paznju posto je jako neugledna radnja-jako mali izlog.
Otprilike negde izmedju brojeva 30-40.Ako ne prodjes ovih dana mozda danas-sutra prodjem pa pogledam koji je broj.

Narode,
proverio sam za kabal u BG Elektroniku i u toj maloj radnjici u ulici Svetozara Markovica. Kabal nisam nasao !!!

Probacu josh na buvljaku, pa cu vam javiti da li sem uspeo da nadjem.

Za par dana cu vam poslati sliku, kako izgleda izlaz.

Ma daj kakvo je to cudo kada ne mogu da ga naprave, daj neki opis konektora ili neku skicu, mozda da pogledas te sa pijace ceo komplet SCART+svi moguci prikljucci i adapteri koje nikada ne bi znao ni da postoje da nema u tom pakovanju.

Ja sam nabavio kabl. Napravio mi neko:
8metara dugacak SVHS(4 pina) izlaz, a sa druge strane scart.1100 din. Najvaznije je da valja:)

ja sam u BG-elektroniku kupio scart-Svhs za 150 Din-2metra

Meni isto treba neka vrsta konvertora iz 4-pinskog S-video kabla, sto je izlaz na grafickoj pa ili u koaksijalni ili u chinch kabl...

Zna li neko tacnu adresu na ATIjevom sajtu, njihov debilni search me ubi? Ili neki link sa shemom doticnog kabla, koji je pin za shta?

Pa to ti je standardni S-vhs konektor-ne moras da trazis specijalno za Ati-takav je na svim TV-out karticama (ili S-vhs uglavnom ili eventualno chinc), uz neke se vec dobije adapter S-vhs u chinc (compozit), tako da verovatno ima da se kupi adapter ili jos jednostavnije idi negde da ti naprave takav kabl i ne lupaj glavu koji je pin zasta oni znaju kada prave, imas iznad informacije gde da pogledas prvo gotove (jeftiniji) ili da ti prave.

Mozes da okrenes-Logo (imaju gomilu jeftine pratece opreme za PC i razne adaptere)-3433990, 3440090, Bul Kralja Alexandra 261

Napravio sam kabl koji (relativno) dobro radi... ima blagu senku, ali mislim da je do rezolucije na outputu... medjutim to je nebitno.
Prvenstveno sam krenuo u tu avanturu da bi mogao da gledam divXove na televizoru, ali kada sam pokrenuo film, jedino oblast ekrana koja pusta film nije prikazana. I desktop, MicroDVD kontrole i okvir su tu i vide se, jedino je oblast gde treba da se vidi film crna... U fullscreenu cak prikaze i titlove, ali na crnoj pozadini... Od slike ni traga ni glasa...
Probao sam u raznim plejerima sa istim rezultatom. Izgleda da ta vrsta prikaza slike, ne moze da se prikaze na tv outputu kartice...
E sad, da li je to specificno do kartice (Radeon 7500) ili je jos neko nailazio na isti slucaj? Ima li leka?

ShOcKwAvEr je napisao(la):
Napravio sam kabl koji (relativno) dobro radi... ima blagu senku, ali mislim da je do rezolucije na outputu... medjutim to je nebitno.
Prvenstveno sam krenuo u tu avanturu da bi mogao da gledam divXove na televizoru, ali kada sam pokrenuo film, jedino oblast ekrana koja pusta film nije prikazana. I desktop, MicroDVD kontrole i okvir su tu i vide se, jedino je oblast gde treba da se vidi film crna... U fullscreenu cak prikaze i titlove, ali na crnoj pozadini... Od slike ni traga ni glasa...
Probao sam u raznim plejerima sa istim rezultatom. Izgleda da ta vrsta prikaza slike, ne moze da se prikaze na tv outputu kartice...
E sad, da li je to specificno do kartice (Radeon 7500) ili je jos neko nailazio na isti slucaj? Ima li leka?

Kada ja mogu to da izvedem sa Geforce 2 GTS om, naravno da možeš i ti sa Atijem, nego proveri ti kako ti je setovanje za Video Overlay. Samo do toga može da bude.
Da, i pobaj da pustiš film iz Windows media playera, pa ako njega vidiš na TV - u, onda je do MicroDVD koji je i mene zezao, pa sam prešao na Rad Light koji radi savršeno, pogotovo sa nVidia chipovima.

kablovi

Sve varijante video - audio kablova imete na Banovom Brdu jeftinije nego u BG Elektoniku u prodavnici Electronic Pozeska 67a tel: 3549732 a mozete i da napravite odgovarajuce duzine kablova

George je napisao(la):
ja sam u BG-elektroniku kupio scart-Svhs za 150 Din-2metra

Da li ti je SVHS sa 9 iglica ili sa 4?

Izlaz na mojoj MSI GF2 Ti je sa 9 iglica i nikako da nadjem kabl koji bi na jednoj strani imao takav SVHS (muski) sa 9 iglica i mini stereo za zvucnu karticu, a na drugoj strani SCART za TV.

Posto na TVu nemam SVHS ulaz (stari Grundig), vezu PC-TV ostvarujem na sledeci nacin:
iz PCa ide ~10cm kablic sa adapertom za kompozitnu vezu, odatle ide 1.4m kompozitni kabl koji se zavrsava sa SCART ulazom u TV.
Stalno se javlja razlivanje zelene boje po Tvu, savetovali su me da je to do spojeva kablova, jer kada pipkam spojeve ovih kablova slika djuska, pa tako dovodjenjem kablova i veza u specificne polozaje, uspevam posle mnogo istrosenih zivaca da stabilizujem sliku.

Da li postoji kabl koji je na jednom kraju SCART a na drugom SVHS + onaj mali dzek za izlaz iz zvucne kartice? Koliko kosta 1m kabla, meni treba 8m?

S-Vhs je sa 4 pina. A posto imas specifican problem najbolje ti je da negde napravis tacno odgovarajuci kabl sa sto manje spojeva i konektora.Pregledaj sve sto smo do sada ovde napisali, imas nekoliko mesta za pravljenje-ja sam isao u Svetozara Markovica-jedno 50m iznad Njegoseve,ima neka gomila kafica tu ispred.

Vrh Dno