Šta je novo?

Potreban File Server...

• Začetnik teme Začetnik teme Srga
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srga

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2002
Poena
620
Trebala bi mi ponuda za jedan malo mocniji racunar koji bi se koristio kao File Server
Naravno cena da mu bude dilerska (placanje preko racuna) i treba mi informacija u kojoj bi firmi mogao da prodjem najpovoljnije.

Trebalo bi mi dve kombinacije servera:
1. Intel Xeon 2.4
512MB DDR
SCSI disk od 36GB / GigaEthernet 10/100/1000
Jako Tower kuciste od 450W

2. slicna kombinacija ali sa opcijom za hot swap do 6 hard diskova

I koliko bi bila cena ovih servera zajedno sa Windows 2003 serverom (legalan software naravno😉?

Sto nisi pitao Intel da ti da fabricku cenu ? 🙂
Ili ako nista da te uvoznik kontaktira pa dobijes ono cenu ko za na 1000 komada ? 🙂

Pozdrav!

ne shvatam bas kakav file server ces da napravis sa jednim hard diskom od 36gb?
ovaj drugi sa 6 hot-swap diskova je ok, ali cemu ti prvi racunar koristi?

inace, moja ti je preporuka da se batalis file servera i windows sharovanja, i da napravis ftp server.
pametnije ti je da stavis jedan disk od (sasvim dovoljno) 9gb za sistem, i da uzmes scsi lvd karticu, i nabavis externi raid od toliko diskova koliko ti je potrebno.

nisi bas objasnio cemu bi sluzilo, koliko korisnika itd...
inace, nadam se da znas da bi taj gbit lan imao smisla mora i drugi racunar (onaj koji razmenjuje podatke sa serverom) da ima gbit lan card i naravno moras da imas gbit switch.

u pitanju je server koji bi rebao vodovodu,a oni barataju sa otprilike svakim domacinstvom u svojoj opstini.
Resili ljudi hoce File Server i to Xeon masinu pa pomislih mozda neko ovde zna gde bi mogao to da nadjem.
Mozda bi najbolje resenje bilo neka gotova konfiguracija tipa IBM ili ACER ali ne znam u kojoj bi to beogradskoj firmi mogao da nadjem

Srga je napisao(la):
Trebala bi mi ponuda za jedan malo mocniji racunar koji bi se koristio kao File Server
Naravno cena da mu bude dilerska (placanje preko racuna) i treba mi informacija u kojoj bi firmi mogao da prodjem najpovoljnije.

Trebalo bi mi dve kombinacije servera:
1. Intel Xeon 2.4
512MB DDR
SCSI disk od 36GB / GigaEthernet 10/100/1000
Jako Tower kuciste od 450W

2. slicna kombinacija ali sa opcijom za hot swap do 6 hard diskova

I koliko bi bila cena ovih servera zajedno sa Windows 2003 serverom (legalan software naravno😉?

Pogledaj da li bi ti ovo zavrsilo posao:

http://www.asus.com/products/server/system/ap160r-s/overview.htm

Prodaje ih Direct Link, a ako imas problema sa kontaktom - javi se na PM ili mail...

E pa ovo bi moglo da posluzi.
Skroz sam zaboravio na DirectLink...
Eh al sam zardjao: vrati se covek iz vojske i vec ne zna gde da nadje obicne konfiguracije a ne daj Boze neku jacu serversku masinu 😉
Hvala Pajo, sutra ih kontaktiram cim odme na posao

Nazad
Vrh Dno