Šta je novo?

Potrban bios A7V8X-X

• Začetnik teme Začetnik teme zokis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zokis

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2005
Poena
319
Da li neko zna neki bios za plocu Asus A7V8X-X koji je pogodan za overklok ili da barem ima neka bolja opciona podesavanja od originala? Ako zna neka mi napise gde da ga skinem. Znam da ploca nije neki kloker ali vredi pokusati.

Unapred hvala.

ploca je klot sto se tice overclocka i ne znam sta ocekujes da uradis sa njom - ne verujem da bi se neko mucio da napravi modovani BIOS za tu plocu 😀

u principu u originalnom BIOSu imas podesavanja parametara za memoriju i napona procesora za +0.1V (imas i jumper na ploci koji dodaje +0.3V) - veci napon za memoriju ti nije potreban (posto ionako neces stici do 200MHZ FSB-a), kao sto ti ne treba ni napon na cipsetu. Jedino te moze ograniciti to koliko moze da ti ide PCI/AGP magistrala preko 33/66MHz...

Eventulno ti moze trebati novi bios, zbog kompatibilnosti sa nekim ati grafickim karticama, svojevremeno asus 9550 ge nije hte da fercera duze od 5-6 minuta, bios je bio 1006, ako se dobro secam 1008 ili 1009 to ispravlljaju. Ali sa nekim grafickim nije mi plazilo za rukom da prorade kako treba, hocu reci u 2D sve je o.k. ali u 3D zakucaju vrlo brzo.
KT400 cipset jednostavno nije za o.c. moze ali ce da brljavi.
Mada ploca je meni radila o.k.

najnoviji bios ti je 1013.... ne racunajuci betu 1014....

imao sam problema sa nekim grafickim karticama dok ga nisam fleshovao na 1013..

sto se tice o/c nema tu mnogo sta da se podesava....

imam bartona i tu plocu....sve extra stabilno sljaka ali bez nekog extra o/c

Hvala na odgovorima. Fleshnuo sam 1013.

Nazad
Vrh Dno