Šta je novo?

postscript greska

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
WinXP, Corel (9,10,11), instalirani Linotronic 530 i 830 (print to file).

Pri pokusaju otvaranja (prethodno u fajl odstampanog cdr fajla na linotronic) .ps fajla (iz npr. ghostscript-a) prijavljuje razlicite greske (na razlicitim racunarima, iako imaju isti softver instaliran). Sve je ok ukoliko se pri stampanju (u fajl) upotrebi .prn ekstenzija.

Da li sam propustio neku informaciju, o nemogucnosti da pod xp-om nesto od pomenutog radi korektno (pod WME nema problema)

ako nekom bude znacilo, u atachu info koji se generise u gs-u

Resio sam problem - ali mi je tesko da opisem koja sam sva setovanja alterirao (u poperties svakog od stampaca, i corel-a). U svakom slucaju stvari imaju veze sa necim sto se naziva DSC comments (ako neko zna na sta se ovo tacno odnosi, mogao bi mozda da objasni).

Takodje, za one koji imaju problema pod GSview (separacije se ne prikazuju), ovo objasnjenje bi moglo da pomogne:
"Some PostScript printer drivers include code that is specific to a particular printer. The PostScript output from these drivers may be unportable and may not display in GSview. If you are having this problem, try using a reasonably generic PostScript driver such as Apple LaserWriter II NT for PostScript level 2 printers, or Apple LaserWriter Plus for PostScript level 1 printers."

A i u skladu sa ovim, vrlo bi uputno bilo instalirati genericki postscript printer driver koji se moze skinuti sa adobe-ovog sajta (~7MB)

Za one koji bi da instaliraju Acrobat (ne reader) pod winXP i/ili OfficeXP dolazi u obzir samo poslednja verzija - 5.0.5 (samo 5.0 ne dolazi u obzir. Oni oji je imaju trebali bi da skinu update za 5.0.5)

Nazad
Vrh Dno