Šta je novo?

[Postpaid] Savet za operatera

Ne zaboravite da su u telenoru telefoni ubedljivo najnepovoljniji.

Čovek je pitao za operatera, kvalitet i uslugu . . . Samo Telenor . . . ako će zbog nešto niže cene telefona da sebi "obezbedi" glavobolje naredne 2 godine koliko traje ugovorna obaveza, onda samo napred. . . go,go,go, MTS . . .:D:D:D

Generalno telefon je najmanje bitan...Iskreno hteo sam samo da uzmem sebi nesto ako vec moze za DZ tj za 1 din.

Po mojim afinitetima odgovara mi paket od 1000din.

MTS sam davno otpisao,secam se davno sam isao na sajt ko je mogao na onom sajtu da nadje ponudu telefona svaka mu cast...Sad su kao i nesto sredili pa je lakse (eto mene i to odbija) a i ovih milion komentara na kradje/losh odnos prema korisnicima...Tu nemam reci

Plasim se kod VIP-a da ne bude losha pokrivenost tako da sve me vuce na Telenor.Mada jedan od odlucujucish momenata ce biti i lakoca dobijanja postpaid-a (jesam zaposlen ali josh nisam prijavljen, nemam kredita niti ikakva zaduzenja...Secam se da kad je bila ona manija za N95 za 1din mi studenti koji smo dosli da uzmemo telefon i predjemo na postpaid bili smo ispraceni napolje jelte jer smo studenti i nismo zaposleni,nismo u mogucnosti da izmirujemo mesecne obaveze
Nadam se da takve neprijatnosti ovih dana necu doziveti

Ti svakako mozes da uzmes postpaid, jedino moze da bude problem za telefon.
Bila je neka fora, da ako si stari korisnik, onda te ne proveravaju, ali nisam siguran da li vazi za stare prepaid korisnike :-/

Odluchio sam i ja da predjem na postpaid i to na Prenesi 150. Dvoumio sam se izmedju ovog i MTS BEL100, ali kad sam video kako se svi zale na MTS a hvale telenor - prevagnulo je. A jedino zbog chega sam se dvoumio je ponuda telofona, poshto u MTS-u sa tim paketom sam mogao da uzmem SE F305 za 4000 a u Telenoru nema nishto slichno za iste pare. Ali ako treba da me shamaraju po ushima 2 godine zbog telefona - neka hvala ;)

Sad sam na prepaidu u VIP-u i ovaj mesec sam potroshio 650 dinara a danas je tek 22. Nije da pricham neshto puno ali ta cena za uspostavljanje poziva i tarifiranje 60+30 me ubijaju. Znachi ovaj mesec nisam prichao vishe od 60 minuta i poslao 50 SMS-ova ukupno a toliko sam potroshio.

Shta treba osim lichne ako hocu da uzmem i telefon ?? Jel treba potvrda iz firme da sam zaposlen ?? Mislio sam da uzmem neki od 4000 din sa Prenesi 150 paketom.

PA ono ok ako bude problem za fon necemo forsirati...Mozda u toj varijanti odem na postpaid tj prenesi 150.

Uostalom krecem za nekoliko minuta do grada pa cemo se raspitati sta i kako na licu mesta...

Ja sam u MTS kupio telefon uz ugovor samo sa ličnom kartom, nikakve potvrde i gluposti.

Evo danas bio do Telenora, odlucio se za njih 325 Prenesi jako ljubazni i usluzni...

E sad od telefona nema nista jer kazu treba da imam 3 meseca otvoren tekuci racun u banci na koji stizu redovna mesecna primanja (aka da sam zaposlen), josh jedan vazeci dokument sa slikom pored licne karte (sve to vazi uzimao ti telefon od 1 dinar ili 50000din)

Inace tako je i u VIP-u te stoga sam se odlucio za Telenor...Mislim ok je telefon mi nije ni trebao mada bih voleo da sam dobio po prvi put nesto za DZ

P.S. Naravno da postoji mogucnost da posle dobijem telefon kada budem imao tekuci i tako to :)

Da ne ispadne da se zalim ja cak podrzavam ovo sto rade...A ne da udjesh dobar dan dajte mi telefon koji vredi 300e za 1 din pa da ja begam :)

Inace tako je i u VIP-u te stoga sam se odlucio za Telenor...Mislim ok je telefon mi nije ni trebao mada bih voleo da sam dobio po prvi put nesto za DZ

Nije, evo sad sam nazvao kad sam ovo pročitao i pitao da li treba da sam zaposlen i da imam račun u banci, kaže ne, samo lična karta i pasoš/vozačka/svejedno, prođeš proveru u kreditnom birou i to je to, kupiš telefon.

Nezavisno od toga, nakon valjda 3 ili 6 meseci, kad vide da koristiš telefon i plaćaš račune, onda možeš da dođeš i kupiš bilo koji telefon, bez provere u KBu.

Dobar dan
Dobar dan
Ja bih ovo
Izvolite
Doviđenja
Doviđenja

Bukvalno!

jonesba, potrebna je provera u kreditnom birou, a ne znam da li je sita moguća ukoliko nemaš tekući račun. Nema veze sa platom, jer to mobilni operater nema mogućnost da proveri.

Tri meseca koja su ti pomenuli može da bude da posle izmirena 3 mesečna računa možeš da dođeš, potpišeš Ugovor sa obavezom i uzmeš telefon po povlašćenoj ceni.
Ovo možeš da pitaš i na Telenor forumu.

Update: meni je Ugovorna obaveza u Telenoru istekla pre skoro godinu dana i jedino što sam dobio je bila neka ponuda da mi daju dodatne minute u mreži (ne sećam se koliko) ili da pređem na Prenesi 700, a da dobijam, mislim 1000 minuta, mesečno, umesto 700...ili tako nešto...
I nisu se nešto potrudili da me zadrže, ali valjda kapiraju da nemam gde da odem....a i u ponudi im je Galaxy, još se premišljam...

E, da, pored cene telefona kod Telenora, mana je i što su svi kodirani, a kod druga dva operatera neki jesu, neki nisu.

Poslednja izmena:
Pa kažem, ja sam kod MTS-a tako i uzeo. Ušao u radnju, dobar dan, ja bih E71, hoću da vežem moj broj za ugovor i da se prebacim na taj i taj paket, nema problema, otkucao, potpisao, spakovao telefon i otišao kući.

Idem početkom sledećeg meseca u VIP da kupim TP2, pa ću baš da javim kako je prošlo :)

onda navrati da vidim to cudo :D

Onda me zeznula prodavacica jer mi je rekla da ja ne mogu da uzmem telefon nego samo pod onim uslovima...Nista otici cu do modene i tamo to da odraditi...

Nije, evo sad sam nazvao kad sam ovo pročitao i pitao da li treba da sam zaposlen i da imam račun u banci, kaže ne, samo lična karta i pasoš/vozačka/svejedno, prođeš proveru u kreditnom birou i to je to, kupiš telefon.

Tako je. Za VIP je potrebna samo licna karta i jos jedan vazeci dokument. Nisu potrebne nikakve potvrde o redovnim primanjima.

E, malo sutra :D Ja danas bio da pitam lično, i kaže, za Pro 900 i 1800 je ipak potrebno da budeš "zelen" u birou, tj. da te ima tamo, a da bi te bilo, moraš primati platu preko računa... Za ove jeftinije pakete mislim da može samo sa ličnom kartom.

kazes da je potrebno da si "zelen" u birou...a na koji period, da li je dovoljno kao sto je u ovom threadu vec spomenuto, zadnjih 3 meseca?

To mi ne reče, ali pretpostavljam da je tako, barem 3 meseca... Potpuno mi je sve to nelogično i bezveze, ali dobro, ako tako mora...

pa za kredit se gleda zadnja tri meseca, ne verujem da su stroziji od banaka :)

Ali sto je najinteresantnije to nigde na sajtu operatera ne pise :) I onda odesh tamo i ne mozesh ni telefon od 30e da dobijesh :)

Ma dobro evo gazda ce nas prijaviti pa cemo otvoriti i taj tekuci :)

Ma ja sam prijavljen već 300 godina ali nisam hteo da se maltretiram sa glupavim bankomatima, karticama, kamatama, održavanjima i sličnim, pa platu primam u kešu, i sad zbog toga ne mogu da kupim telefon koji hoću, čak im i pečatirana potvrda o primanjima u proteklih 12 meseci ne znači ništa, moraju u usranom birou da provere. Bezveze, ali šta da se radi, lepo za ruku nekoga ko ima tekući i idemo na potpis :D

E, malo sutra :D Ja danas bio da pitam lično, i kaže, za Pro 900 i 1800 je ipak potrebno da budeš "zelen" u birou, tj. da te ima tamo, a da bi te bilo, moraš primati platu preko računa... Za ove jeftinije pakete mislim da može samo sa ličnom kartom.

ja bio juce u vipu da uzmem postpaid 900 i htc magic...
trenutno stanje je da sam primio 2 plate unazad preko racuna i za par dana primam trecu...
popunio zahtev za izvod iz biroa, i izaslo je da za manje pakete mogu da prodjem...
za paket 900, moram uz 10000 za telefon koliko kosta za taj paket jos da uplatim i 3 mesecne pretplate unapred koje mi se posle kroz 50% od svakog mesecnog racuna vracaju narednih 6 meseci...interesantno...
kako mi se nije kesiralo 17.5 hiljada odmah, probacu da sacekam i sledecu uplatu pa mozda izvestaj od biroa bude povoljniji i budem mogao da uzmem telefon za cenu koliko je uz paket bez tog depozita od nekoliko racuna unapred...

pozz

ja bio juce u vipu da uzmem postpaid 900 i htc magic...
trenutno stanje je da sam primio 2 plate unazad preko racuna i za par dana primam trecu...
popunio zahtev za izvod iz biroa, i izaslo je da za manje pakete mogu da prodjem...
za paket 900, moram uz 10000 za telefon koliko kosta za taj paket jos da uplatim i 3 mesecne pretplate unapred koje mi se posle kroz 50% od svakog mesecnog racuna vracaju narednih 6 meseci...interesantno...
kako mi se nije kesiralo 17.5 hiljada odmah, probacu da sacekam i sledecu uplatu pa mozda izvestaj od biroa bude povoljniji i budem mogao da uzmem telefon za cenu koliko je uz paket bez tog depozita od nekoliko racuna unapred...

pozz

Sto po 50%? Koliko se ja secam kod telenora je ranije islo 100% dok imas para. Tj kao obicna pretplata, ako prvi mesec potrosis sve, potrosio si, a sa druge strane ako imas malu potrosnju (i pretplatu) moze da ti traje i preko godinu dana...

I kod mt:s-a je tako, kao kada storniraju racun pa odbijaju racun od te sume.

Nego, jel moze maloletno zaposleno lice da uzme telefon u VIP-u?

Meni su u KB uvek bile sve nule (u Intesi mi je lik rekao "Vi kao da nikada niste ušli u banku" :D )...nikada nisam imao kredit...a prvu kreditnu karticu sam uzeo pre nekoliko meseci (od tada nisam video izveštaj KB, ali nisam ni koristio revolving... self-control charge je keva :d )....tako da predpostavljam da bih tek sada imao neki trag u KB,....računi imaju stalni promet, godinama...

Oni tamo valjda samo vide ako si nekome nešto dužan i ako nisi ispoštovao neki limit, ako imaš blokirana neka sredstva (procentualno ili apsolutno?!) i sl.

pa nista od toga...taj racun mi je aktivan vec godinama...zato mi je i bilo cudno sto nisam "zelen" automatski pa sam mislio da je to zato sto tek odskoro ponovo koristim taj racun u smislu da mi firma uplacuje preko njega...anyway...videcemo za par dana da li je situacija ista ili promenjena zbog trece regularne uplacene plate(uplacene plate-cudno zvuci kada stavis ove dve reci jednu pored druge :))...

pozz

Nazad
Vrh Dno