Šta je novo?

Postpaid paketi

ja cu dodati, da mogu i oni koji su uzimali simens c60 pre dve godine, a istekao im je ugovor od 24 meseca... inace guzva je kao da ih dele dzabe...

Gužva je zato što oni jaaaaako kilave, danas su u Novom Sadu za 5 sati podelili svega 10-15 telefona, a imaju 3 operatera. Da ne pominjem to kolika je naš narod 100k i navikao na mufte-ćufte, upad preko reda itd.

Još par uslova za kupovinu:

- ne smete biti na nekoj njihovoj crnoj listi (šta god da im to značilo)
- morate sa sobom imati važeću ličnu kartu, eventualno pasoš
- osobe mlađe od '83. godišta mogu da kupe paket isključivo u pratnji nekog od roditelja ili sa potvrdom o zaposlenju

Savet: ponesite gumene čizme, baterijsku lampu i hranu bar za dva dana :bottle:

Crna lista je za one koji su vec postpaid korisnici pa hoce da uzmu telefon a na nju dospevaju najprostije receno neuredne platise!
Za licnu kartu se podrazumeva da mora da bi proverili da im ne dajete lazne podatke pa da nemogu posle da vam dostavljaju racun!
Za"klince"se podrazumeva da moraju da povedu nekog od roditelja koji ce da potvrde da hoce da mu placaju racune!
Pozdrav ,)

Ako uzmem telefon na ugovor moze li da se proda telefon,a da se kartica koristi recimo u drugom telefonu?Znam da se vidi IMEI broj kad je telefon u mrezi pa zato pitam.Neka odgovori neko ko zna ne da pretpostavlja,zamolio bih.

Miki je napisao(la):
Ako uzmem telefon na ugovor moze li da se proda telefon,a da se kartica koristi recimo u drugom telefonu?Znam da se vidi IMEI broj kad je telefon u mrezi pa zato pitam.Neka odgovori neko ko zna ne da pretpostavlja,zamolio bih.

kako ti je uopste palo na pamet da ne moze !?

Miki je napisao(la):

Naravno da moze, samo ne znam kolika je isplativost tog poduhvata. :)

Ovi iz telekoma su stvarno nadmasili sami sebe... Taj telefon moze da se nadje u prodaji za 155-160 evra,a oni ga nude za 150 evra ako se obavezes da ces im 2 godine placati paket bel 50. Pa zasto bi onda iko kupovao aparat kod njih kada kosta isto koliko i u svim drugim radnjama?! Opasni su im ti marketing menadzeri...

Pa jes glupo za bel50, al zato treba da se uzme - recimo bel 200. Tu placas 1000din mesecno. Izidje ti telefon sa sve racunima ~300eur u toku 2 god. Sa druge strane ako prodas aparat ostane ti u dzepu ~ 120e odma. Za nekoga to nisu male pare i dodje mu kao mali kredit.

Normalno da se isplati,ja trosim na pripejdu oko 1500,ovako predjem na postpejd i dobijem telefon za 1600,nije lose,a?

kupice ga neko kome treba taj kapet
npr ja koristim taj bel 50 vetj godinu dana
Telefon je ****** koji se dobija kao i uvek tj tada je bio neki mc60
al poshto vetjina tj 90 % brojeva koje pozivam su na 064 mrezi meni se taj paket isplati
a tel moz da bacish jerbo je kodovan .

Miki je napisao(la):
Normalno da se isplati,ja trosim na pripejdu oko 1500,ovako predjem na postpejd i dobijem telefon za 1600,nije lose,a?

Ja kad sam bacio na papir pre godinu i po dana mojih 1000+ prepaid dinara koje sam trošio mesečno na mobilni, u odnosu na BEL 50 i 100, osetio sam se kao jackass.

I ti bi isto tako trebao da se osećaš, pošto će ti najmanji paket od 350 dinara mesečno omogućiti jednaku dužinu razgovora koju si imao sa tih 1500 dinara prepaid kredita. U pitanju je gruba računica sa prosečnom dužinom razgovora od 15-20 sekundi (da ne zalazim u detalje računice).

Prepaid je za decu, prevarante, one koji ne "ogrebu" više 2000 dinara godišnje i ljude koji nisu u stanju da se kontrolišu, ili kao rezervni telefonski broj. :)

to3a je napisao(la):
kupice ga neko kome treba taj kapet
npr ja koristim taj bel 50 vetj godinu dana
Telefon je ****** koji se dobija kao i uvek tj tada je bio neki mc60
al poshto vetjina tj 90 % brojeva koje pozivam su na 064 mrezi meni se taj paket isplati
a tel moz da bacish jerbo je kodovan .
A sto da ga bacis ako je kodiran?
Mozes bilo koju 064 karticu da stavis u njega bez dekodiranja i funkcionisace najnormalnije

nidza je napisao(la):
Prepaid je za decu, prevarante, one koji ne "ogrebu" više 2000 dinara godišnje i ljude koji nisu u stanju da se kontrolišu, ili kao rezervni telefonski broj. :)
WORD :D :D :D

frenky je napisao(la):
Ovi iz telekoma su stvarno nadmasili sami sebe... Taj telefon moze da se nadje u prodaji za 155-160 evra,a oni ga nude za 150 evra ako se obavezes da ces im 2 godine placati paket bel 50. Pa zasto bi onda iko kupovao aparat kod njih kada kosta isto koliko i u svim drugim radnjama?! Opasni su im ti marketing menadzeri...

da, samo sto u "radnjama" dobijes dekodirani telefon i punjac i garanciju sa kojom u vecini slucajeva mozes da mlataras nekom ispred nosa ako se telefon pokvari...
Uzeo sam danas bel200, jer sam ionako nameravao da predjem na postpaid, i za dodatnih 1600 din (1888 din sa PDV) dobio telefon u originalnoj kutiji, sa svom dodatnom opremom, sve fino i kulturno upakovano. Muka mi je od onih sarenih kutija u koju ti iz jedne ladice ubaci telefon, iz dzepa punjac, a sa police univerzalno debilno uputstvo. :mad:
Da ne govorim o tome, da imas 200 min i 200 poruka za tih 1060 din. Da je na prepaidu minut recimo ~10 din (kao sto nije, al ajde de) izaslo bi te 2000 din... recimo da ni ne racunam ovih 200 poruka pride.
Za mene sasvim dovoljno, plus kao sto vec rekoh, odlican telefon za 20-ak eura.
Poz i izvinjavam se na malo duzem postu

U pravu si za telefone u radnjama,stvarno moze čovek da se zezne i da naleti na prevarante. Ali moje iznenadjenje za ponude telekoma se prvi put javilo sa aparatom d600 i paketom usluga bell1000. Nakon toga,ovo sa bel50. U toj varijanti,koju si ti uzeo, isplati se,nema šta. Jedino što ne možeš da se obezbediš od povećanja cena usluga,u toku obaveznih 24 meseca.U ugovor stavljaju : "mesečni iznos pretplate za taj i taj paket usluga",a nigde ne govore o ceni. Tako su mi barem rekli telefonom. U takvoj su poziciji da neke stvari mogu da izmišljaju, a korisnici su primorani da sve to trpe,jer im je vrlo ograničen izbor.
Uzdravlje!

Poslednja izmena:
frenky je napisao(la):
U pravu si za telefone u radnjama,stvarno moze čovek da se zezne i da naleti na prevarante. Ali moje iznenadjenje za ponude telekoma se prvi put javilo sa aparatom d600 i paketom usluga bell1000. Nakon toga,ovo sa bel50. U toj varijanti,koju si ti uzeo, isplati se,nema šta. Jedino što ne možeš da se obezbediš od povećanja cena usluga,u toku obaveznih 24 meseca.U ugovor stavljaju : "mesečni iznos pretplate za taj i taj paket usluga",a nigde ne govore o ceni. Tako su mi barem rekli telefonom. U takvoj su poziciji da neke stvari mogu da izmišljaju, a korisnici su primorani da sve to trpe,jer im je vrlo ograničen izbor.
Uzdravlje!

Ali u ugovoru stoji da u slucaju prmene cena korisnik ima pravo da u roku od 8 osam dana raskine ugovor... Ali,naravno, kad otplati ostatak duga. :smash: Nisu uopste blesavi... :)

da li se u nekom od paketa daju besplatni megabajti - ili bolje reci kilobajti za GPRS?

K700 nema vishe da se uzme, prica se da ce da dele neke nokije, da li neko zna nesto o tome?

Bunovan je napisao(la):
Da ,za najvise 10 dana deli se nokia 6020.
Taman po bozicu. Pa bre mogli su nesto lepo da smisle za novu godinu, a ne da kasne ... Ne znam kakva je ta nokia !? Cini mi se nista specijalno.

Poslednja izmena:
Nije spominjao(valjda jos nisu odlucili).Rekao je samo da je telefon krsina sa prenafuranom cenom.

Telefon je smesan u odnosu na k700 glupa nokijica sa 1,5-2,5 mb memorije bez bt-a i sa beskorisnim ic portom, cak i bez radija koji bi je malo izvukao tako da mislim da i nije neka ponuda, a koliko sam ja razumeo lika cene ce biti kao za k700 tako da je ponuda dno. E sada dobra vest je da ce navodno mts uskoro poceti redovno da sprovodi takve akcije i menjace samo modele telefona, zivi bili pa videli...

zmija je napisao(la):
Telefon je smesan u odnosu na k700 glupa nokijica sa 1,5-2,5 mb memorije bez bt-a i sa beskorisnim ic portom, cak i bez radija koji bi je malo izvukao tako da mislim da i nije neka ponuda, a koliko sam ja razumeo lika cene ce biti kao za k700 tako da je ponuda dno. E sada dobra vest je da ce navodno mts uskoro poceti redovno da sprovodi takve akcije i menjace samo modele telefona, zivi bili pa videli...

Koliko se secam to je bilo u augustu-septembru..... Ili SE K700i ili Nokia 6020 od 1800 do nekih ~8000 din zavisno od postpaid paketa. Navodno su imali i Samsung D500 za 11000 uz Bel 400 (1600 din mesecno).

teletabis je napisao(la):
Koliko se secam to je bilo u augustu-septembru..... Ili SE K700i ili Nokia 6020 od 1800 do nekih ~8000 din zavisno od postpaid paketa. Navodno su imali i Samsung D500 za 11000 uz Bel 400 (1600 din mesecno).
Mislim da te nisam razumeo ili ti nisi pratio thread. K700 je bio u avgustu, ali bio je i prosle nedelje po istim cenama kao i tada, a nokija ce ponovo biti za nekih desetak dana, ali najbitnije je da ce mozda uskoro davati redovno telefone uz pakete...

Ma sta ce mi telefon...Samo dobar Bell paket i ludilo!
Dzabe ti telefon ako se stiskas kad razgovaras...

Nazad
Vrh Dno