Šta je novo?

Postoji li Windows XP trial?

dadekramo

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2004
Poena
301
...da li postoji verzija windowsa (XP ili neki drugi) u trial varijanti,i da li bi instaliranje takvog sistema na racunar koji je namenjen za prodaju(sam sistem se naravno ne bi naplacivao),bilo legalno?Ako neko ima neku drugu ideju sta instalirati na komp koji se prodaje,a da je legalno,javite(samo ne recite linux,ko od prosecnih kupaca uopste zna sta je linux ili bilo sta drugo osim windowsa)...thanx

Koliko ja znam ne postoji, i ako postoji onda e tesko naci. Kada instaliras windows on ti trazi serijski broj i ako ga tad ne ukucas ne mozes ni instalirati sistem.

Postoji bas ga je jedan moj drug dobio kada je pazario komp od cinimi se "list computers" -a. Radi 15 dana a onda zahteva da se kupi (aktivacija) i mislim da je to jedno od resenja ako prodajes kompove drugo resenje je da das "go" hard disk. Linux nije resenje jer 95% korisnika ne umume da ga pravilno ukloni sa sitema vec moraju da placaju druge ljude ili da cimaju poznanike....

Svaki XP Home je trial od 30 dana 🙂

To sto se win treba da se aktivira, ne znaci da je trial... tj nije ga legalno instalirati tako... tu trial varijantu, licno nikad cuo i jako mi je sumnjiva...
imate winxp 64 beta trial 360dana |>
za slabije masine moze neki lep linux|)) ionako ne mogu da se igraju, a sve ostalo lepo radi...

U ovoj verziji bas pise u donjem desnom uglu iznad sata "Win xp trial 15 days left" ili tako nesto... Ne znam tacno kako se ponasa posle 15 dana jer sa ovu odmah ubio i instalirao Win xp pro sp2.

Meni se to dešavalo sa novom verzijom Win XP SP2, tj. nisam čekao da mi istekne period od 19 dana (toliko je vreme za ''aktiviranje'') nego sam to uradio već sutradan (morao sam prvo ''nešto'' da nađem) i sada mi je sve OK što se tiče toga. Doduše i mene zanima šta bi se desilo posle isteka tog perioda, da li bi bilo moguće koristiti Win posle toga?

Sale KG je napisao(la):
Meni se to dešavalo sa novom verzijom Win XP SP2, tj. nisam čekao da mi istekne period od 19 dana (toliko je vreme za ''aktiviranje'') nego sam to uradio već sutradan (morao sam prvo ''nešto'' da nađem) i sada mi je sve OK što se tiče toga. Doduše i mene zanima šta bi se desilo posle isteka tog perioda, da li bi bilo moguće koristiti Win posle toga?

Ne. Pre nego sto udjes u Windoze trazice ti aktivaciju (na Welcome screen-u). znaci neces vise videti desktop osim ako ne formatiras HDD ili aktiviras windows kod M$-a. Nemojte cekati da istekne period, vec aktivajte sto je pre moguce.

Postoje i novinarske/press verzije Windows-a i Office-a koje su zapravo pravi trial-i i koji traju ograniceno vreme (par meseci) i nakon toga nema aktivacije i ne rade. Video sam skoro Office 2003 Serbian izdanje za medije koje je Trial.

Na MS kursevima uz njihovu zvanicnu literaturu dolaze i trial verzije njihovih OS-eva. Rade 90 dana, a nakon toga :wave:
Naravno, umnozavanje takvog softvera kao i instalacija u firmicama na kompove za prodaju je piratluk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno