Šta je novo?

postoji li program ... ?

• Začetnik teme Začetnik teme ctebah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ctebah

Čuven
Učlanjen(a)
14.05.2002
Poena
619
postoji li program koji bi mogao da mi pre startovanja neke aplikacije(radeci u pozadini) iskljuci neku drugu aktivnu aplikaciju da bi ova prva mogla normalno da radi.
npr. koristim cpuidle ali ne mogu da slusam muziku u winampu dok ga ne ugasim(sto me smara jer to nije slucaj samo sa winampom), znaci, hocu kad startujem winamp(ili neku igru) da mi se ugasi cpuidle.

poz!

Lepo zvuci ali...........

ctebah je napisao(la):
koristim cpuidle ali ne mogu da slusam muziku u winampu dok ga ne ugasim(sto me smara jer to nije slucaj samo sa winampom)

poz!

A sto ne mozes da slusas uz cpuidle, nije mi jasno?

Re: Re: postoji li program ... ?

no name je napisao(la):
A sto ne mozes da slusas uz cpuidle, nije mi jasno?

eee to bi ja voleo da znam 🙂
kad pustim pesmu a ne ugasim cpuidle cuje se neko krcanje!

Generalan problem sa VIA chipset-om, promeni program i umesto CPUIdle-a probaj ili VCool (odlican i besplatan) ili CPUCool (ima vise opcija ali shareware)

Alexandar je napisao(la):
Generalan problem sa VIA chipset-om, promeni program i umesto CPUIdle-a probaj ili VCool (odlican i besplatan) ili CPUCool (ima vise opcija ali shareware)

probao i uvek isto 🙁

Probaj da winamp, ili šta li već pokreneš preko vb skripte:

'---------------
set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
if (WshShell.AppActivate("cpuidle")) then
'unesi fiksni deo naziva aplikacije (u task manageru) koju gasiš, gledano s leva ili s desna
WScript.Sleep 100
'nek spava 100 ms - dok se ne aktivira aplikacija koju gasiš
WshShell.SendKeys "%{F4}"
'šalje joj Alt F4 komandu
end if
shShell.Run """c:\Program Files\Winamp\winamp.exe"""
'ovde ti je sve jasno
'------------

Iskopiraj ovo u notepad i sačuvaj kao *.vbs fajl
Mada, ako se taj cpuidle ne nalazi u Task Manageru (Alt Tab) - nikad ga nisam video, ništa od skripte.

Pozdrav

VIA je napisao(la):
Probaj da winamp, ili šta li već pokreneš preko vb skripte:

'---------------
'unesi fiksni deo naziva aplikacije (u task manageru) koju gasiš, gledano s leva ili s desna
WScript.Sleep 100
'nek spava 100 ms - dok se ne aktivira aplikacija koju gasiš
'šalje joj Alt F4 komandu
end if
shShell.Run """c:\Program Files\Winamp\winamp.exe"""
'ovde ti je sve jasno
'------------

Iskopiraj ovo u notepad i sačuvaj kao *.vbs fajl
Mada, ako se taj cpuidle ne nalazi u Task Manageru (Alt Tab) - nikad ga nisam video, ništa od skripte.

Pozdrav

i ako se slabo razumem u to nadam se da sam je dobro napravio:

WScript.Sleep 100
end if
WshShell.Run """c:\programi\Winamp\winamp.exe"""

izmenio sam samo putanju winampa!
sta se desava:
kad startujem skriptu upali se winamp ali se ne ugasi cpuidle, a sto se tice drugog reda tu nista nisam menjao jer u task menadzeru pise - cpuidle kao sto si i napisao, znaci winamp se upali ali se ne ugasi cpuidle. kazi ako sam negde pogresio? a ako nisam mogao bi da ti posaljem to programce na mail pa ako te ne mrzi i ako imas vremena pogledaj zasto nece (program je mali oko 300kb)!

hvala u svakom slucaju!

Komanda AppActivate treba da aktivira prozor aplikacije čiji naziv počinje ili završava onim što je navedeno u navodnicima, case sensitive (cpuidle <> CPUIdle - kako ga ovde neko napisa). Programi menjaju nazive po nahođenju (Document1 - Microsoft Word; 1. Pesma - Winamp), dakle, u prvom slučaju Microsoft Word je fiksni deo naziva, u drugom Winamp i to bi trebalo da stoju u navodnicima. Ako uspe da aktivira aplikaciju (otuda ono If..Then) skripta joj šalje Alt F4 da je ugasi. Kada bi program za gašenje bio Winamp koji se pritom nalazi samo u treju AppActivate komanda nije u stanju da ga aktivira - može da aktivira samo programe vidljive kad držiš Alt Tab kombinaciju, a sumljam da je program za 'lađenje procesora (pretpostavljam da tome služi) vidljiv u Alt Tab kombinaciji te mislim da je to razlog tvog neuspeha, ili Case. Probaj sa nekim drugim programom (u navodnike unesi Word, aktiviraj isti i pokreni skriptu - mora da radi).
Pošto nemaš razmake u putanji do winampa, možeš koristiti po jedan navodnik umesto tri, ali to ovde uopšte nije bitno.

Pozdrav

P.S. Ako ti ništa od ovoga nije pomoglo, pošalji mi programče ili link.

VIA je napisao(la):
Komanda AppActivate treba da aktivira prozor aplikacije čiji naziv počinje ili završava onim što je navedeno u navodnicima, case sensitive (cpuidle <> CPUIdle - kako ga ovde neko napisa). Programi menjaju nazive po nahođenju (Document1 - Microsoft Word; 1. Pesma - Winamp), dakle, u prvom slučaju Microsoft Word je fiksni deo naziva, u drugom Winamp i to bi trebalo da stoju u navodnicima. Ako uspe da aktivira aplikaciju (otuda ono If..Then) skripta joj šalje Alt F4 da je ugasi. Kada bi program za gašenje bio Winamp koji se pritom nalazi samo u treju AppActivate komanda nije u stanju da ga aktivira - može da aktivira samo programe vidljive kad držiš Alt Tab kombinaciju, a sumljam da je program za 'lađenje procesora (pretpostavljam da tome služi) vidljiv u Alt Tab kombinaciji te mislim da je to razlog tvog neuspeha, ili Case. Probaj sa nekim drugim programom (u navodnike unesi Word, aktiviraj isti i pokreni skriptu - mora da radi).
Pošto nemaš razmake u putanji do winampa, možeš koristiti po jedan navodnik umesto tri, ali to ovde uopšte nije bitno.

Pozdrav

P.S. Ako ti ništa od ovoga nije pomoglo, pošalji mi programče ili link.

ok, problem je tome sto se ne vidi na alt tab ali je u taskmenadzeru (ctrl alt del). hvala ti jos jednom!

poz!

VIA je napisao(la):

Nisi dobro obratio pažnju na ono što sam ti prvi put napisao.

pozdrav

Nazad
Vrh Dno