Šta je novo?

Postoji li cist windows program

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Pretumbavam masinu posle servisa i sokiran sam, sta god skinem unutra neko djubre. NOD samo skace,
najgore je da neke fajlove ne mogu ni da obrisem kao admin nego moram u linux.
Programi koji se prave i za windows i za linux, linux program cist (valjda), windows program ima prilepke.
Sad kod instalacije ne vredi ni decekirati ponudjene prilepke programu (ASK toolbar, neki browser, reklame)
isto mu dodje. Decekiram sve sto hoce da poture i kao da nisam decekirao ladno sve instalira.
Pitam sa kako mogu biti siguran da autor koji pise program za linux i windows nije ubaio nesto u linux,
otkud taj dvojni moral, otkud ta podvojena licnost.:wall:

Ne isplati se ubacivati reklame u linux binarne pakete jer ima malo korisnika koji bi te reklame eventualno videli.

Imam preko 50 windows programa i još mi se nije desilo da se mimo moje volje instalira nešto što ne želim. Ponekad nije dovoljno samo odštiklati ono što ne želiš, već treba umesto next kliknuti decline ili disagree. Najgori su oni koji samo klikaju next, next, next, posle im đavo kriv.

A o kojim to konkretno programima pričaš, ako nije tajna? Nisi naveo nijedan.

A o kojim to konkretno programima pričaš, ako nije tajna? Nisi naveo nijedan.
Audacious, smplayer sa .sourceforge skine neki download manager pod istim imenom i onda krene sa filovanjem.
Mikrotorent, Frostwire, ImgBurn ovo sam se nabrzaka setio....

Poslednja izmena od urednika:
Nisam znao sa SF počeo da koristi download manager. Mada, nije problem jer on ništa dodatno ne instalira. U stvari, radi kao online installer za Flash player. Ništa strašno. Sa druge strane, utorrent, ImgBurn i Frostwire već poodavno pakuju adware u svojim instalacijama. Isti slučaj je i sa CDBurnerXP koji dolazi sa OpenCandy, mada postoji i verzija instalera bez njega. Avast nudi da instalira Google Chrome. Svi dodaju nešto i reklamiraju nešto.

Osim CDBurnerXP ne korisim programe koje si naveo pa sam i zaboravio za te dodatke. Korisim MPC-HC ili MPC-BE kao video plejer, foobar2000 kao audio plejer, Tixati kao torent klijent, MeGUI i VidCoder za video kompresiju, PicPick za screenshot-ove, Bandicam za video capture i GIMP za slike. Nijedan od njih ne pakuje ništa dodatno.

Dosta su se "iskvarili" besplatni programi. Treba baš povesti računa šta se koristi. Vidi da više koristiš Open-Source programe. Obično su vođeni entuzijazmom autora a ne željom za profitom. Bar većina.

Poslednja izmena:
Ne da su se iskvarili to je vec postao bezobrazluk, svako uvaljuje nesto, ove programe sam koristio i ranije pa kao da ih instaliram.
Sad kod instalacije nekog programa moram ko zapeta puska da sedim i pazljivo gledam svaku stavku, sto neko napisa nije vise dovoljno
ni destikliranje nego i decline ili disagree. Windows mi se sad podize sporo, svaki prog nesto nabacio da se startuje, gledam kroz ccleaner
i ne mogu da verujem, cak i programi za TV karticu uglavili nesto svoje da se podize sa sistemom, Glary utilites nekad bio majka a sad
monstum koji se kod startovanja svasta radi. Skoro svaki prog oce odmah da proverava update cim se podigne, moram pazljivo da
ispregledam sve stavke i da to malo pocistim. Bukvalno sam zagusio masinu CPU AMD FX6100, 8GB RAM-a i SATA disk.
Dobro da si stavio spisak sta koristis pa cu probati te programe, GIMP-a se nisam ni setio iako ga u linuxu koristim, stavio sam mu LibreeOfice
umesto M$ Office.

Resenje svih ovih problema je na ninite. com
...stavljas kvacice na freeware programe po izboru, pokrenes instalacionu rutinu i oni svi odjednom automatski budu instalirani bez adware-a koji ih inace prati!

Ne da su se iskvarili to je vec postao bezobrazluk, svako uvaljuje nesto, ove programe sam koristio i ranije pa kao da ih instaliram.
Sad kod instalacije nekog programa moram ko zapeta puska da sedim i pazljivo gledam svaku stavku, sto neko napisa nije vise dovoljno
ni destikliranje nego i decline ili disagree. Windows mi se sad podize sporo, svaki prog nesto nabacio da se startuje, gledam kroz ccleaner
i ne mogu da verujem, cak i programi za TV karticu uglavili nesto svoje da se podize sa sistemom, Glary utilites nekad bio majka a sad
monstum koji se kod startovanja svasta radi. Skoro svaki prog oce odmah da proverava update cim se podigne, moram pazljivo da
ispregledam sve stavke i da to malo pocistim. Bukvalno sam zagusio masinu CPU AMD FX6100, 8GB RAM-a i SATA disk.
Dobro da si stavio spisak sta koristis pa cu probati te programe, GIMP-a se nisam ni setio iako ga u linuxu koristim, stavio sam mu LibreeOfice
umesto M$ Office.

Glary je ******. CCleaner je dobar, ali za početnike. Ako hoćeš dublje skeniranje, Auslogics BoostSpeed je još uvek nekompromitovan. Odlično se drži. Naravno, isključiš opciju da se podiže sa Windowsom i jednom mesečno očistiš komp i uradiš detaljnu optimizaciju. CCleaner je za svakodnevnu upotrebu, BoostSpeed za jednom mesečno.

Prvo treba paziti sa kojeg sajta se skidaju programi. CNet verovatno nema nijedan download bez đubreta i uvaljuje neki njihov "safe Downloader" a taj je tek pun koječega. U poslednje vreme "majorgeeks" je još najbolje mesto. Ako ništa drugo bar upozorava ako ima još nešto dodatno kao addware a obično ima i opcija skidanja sa autorovog sajta, što je još najbolje mesto za download.

Prvo treba paziti sa kojeg sajta se skidaju programi. CNet verovatno nema nijedan download bez đubreta i uvaljuje neki njihov "safe Downloader" a taj je tek pun koječega. U poslednje vreme "majorgeeks" je još najbolje mesto. Ako ništa drugo bar upozorava ako ima još nešto dodatno kao addware a obično ima i opcija skidanja sa autorovog sajta, što je još najbolje mesto za download.

Istina, i ja sam ovo primetio

Ovo je ludo neke add-ons mi ubacio u Firefox, shooper, pa neki za android itd. Bili su na ekranu pa sam im pocistio dirove ali neki od programa ubacio ih j ei kao dodatke za Firefox.
PicPick free verzija je obradjena, ima neki dodatak, Bandicam se placa. Trazim free programe a ako neko oce da donira ima pp

Softpedia nema svoj "safe downloader" poput CNet-a i nekih drugih.
Dakle programi dolaze čisti ili sa dodatcima koji su autori programa stavili. I (sem u retkim izuzetcima) malo pažnje tokom instalacije je dovoljno da imaš apsolutno "čist" windows program.
Majorgeeks je već spomenut, ima i drugih sajtova ali na ova dva ćeš naći sve što ti zatreba.

Filehippo je isto odličan.
uTorrent 3.4.2 je adware đubretina od programa.

FormatFactory već nekoliko verzija instalira i Comodo Dragon bez da pita hoćeš li ili ne.

FormatFactory već nekoliko verzija instalira i Comodo Dragon bez da pita hoćeš li ili ne.
To baš i nije tačno jer sam ga (FormatFactory) ja skoro instalirao najnoviju verziju i nije bilo Dragona. Inače treba paziti šta i kako se instalira i koristiti dobar firewall. Ovaj Private oma drekne ako ide nešto mimo glavnog programa.

To baš i nije tačno jer sam ga (FormatFactory) ja skoro instalirao najnoviju verziju i nije bilo Dragona. Inače treba paziti šta i kako se instalira i koristiti dobar firewall. Ovaj Private oma drekne ako ide nešto mimo glavnog programa.
Tačno je nažalost.
3.3.4 mi je bila instalirana, i upravo sam skinuo 3.3.5 sa sajta (zip download, opcije za download preko torrenta više nema).
Epilog je da se u euli Comodo ne spominje, deštiklira se prilikom instalacije ali ipak ga instalira..

Edit:
Majku im kvarnu, da li sam naseo na stari trik.. momenat da proverim..

Edit2:
Da, potrebno je i deštiklirati i ići na Decline da se ne bi instalirao Comodo.

FF.png FFCD.png

Poslednja izmena:
List of Version 3.3.5.0 changes

1 Added save task list to file and load from file.
2 Added supporting of bik game video file.

update history

About ESET report virus
These files are adware of FormatFactory's sponsors.

Evo pise i na njihovoj strani da je krsten sa dodatkom

nije samo dovoljno deštiklirati,ima i decline,skip,ide se nekad na custom pa onda deštiklira,sto trikova,ali postoji penicilin za to-zove se adwcleaner
https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/
nijedan antivirus se ne koristi ako nemaš plaćenu licencu ili free verziju.inače sam na NOD alergičan.

Poslednja izmena:
Tačno je nažalost.
3.3.4 mi je bila instalirana, i upravo sam skinuo 3.3.5 sa sajta (zip download, opcije za download preko torrenta više nema).
Epilog je da se u euli Comodo ne spominje, deštiklira se prilikom instalacije ali ipak ga instalira..

Edit:
Majku im kvarnu, da li sam naseo na stari trik.. momenat da proverim..

Edit2:
Da, potrebno je i deštiklirati i ići na Decline da se ne bi instalirao Comodo.

Pogledajte prilog 146125 Pogledajte prilog 146126

I kad sve to odštikliraš, opet ga instalira.

Sto se torrenata tice, najbolja zamena za utorrent je tixati ali nije dozvoljen na mnogim trackerima... ali tu je windows verzija transmissiona koja iako bagovita nekome mozda zavrsi posao: http://sourceforge.net/projects/trqtw/.

Ja imam tripple boot i kada radim ili sam na netu (vecinu vremena) sam na linuxu tako da mi ne trebaju zastite ko vama, obicnim smrtnicima :p

Odštikliraj pa idi Decline, videćeš neće se instalirati.
Ja sam isto naseo, deštiklirao pa accept..
Jes', mora Decline kako ne bi instalirao Comodo Dragon, što nisam skapirao prvi put.

Kad se klikne na Accept, instalira ga. Štikla ga samo (ne) namesti kao podrazumevani pregledač.

FormatFactory postoji i kao nezvanični portable, koji je čist od tih ad-dodataka.

Ne zovi me tako u javnosti, ovde sam inkognito :)

Pretpostavljam da je mnogima poznato ono za portabl verziju, ali sigurno mnogi to ne znaju (a mnogi koji znaju za portabl verziju, ne znaju d aje ona - obično - čista ;) )

U svakom slučaju, kad se instalira bilo koji program treba ipak čitati napisano, a po mogućstvu, treba izabrati neki drugi, čistiji program (ja Format Factory skoro uopšte više ne koristim, prešao sam na VidCoder - mada, on nije baš svestran kao Format Factory).

Format Factory je bio čist sve do prošle verzije. Što se tiče Comodo go*anceta čist.
Tema je kako sve veći broj freewarea dolazi sa "poklonom" bilo direktno od autora ili preko kanala distribucije softvera.
Portabilni programi jesu odlična stvar, niko to ne spori.

Nazad
Vrh Dno