Šta je novo?

Posto je Nokia 6600?

• Začetnik teme Začetnik teme Peca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
Iako sam fan Ericssona, mnogo mi se dopada Nokia 6600 (max me bas naprzio)...dakle, doslo vreme za prelaz sa T610. Zna li iko kako joj se krecu cene ili ako je neko voljan da napravi ovaj upgrade...

Koliko sam video na mobilnisvet.com najpovoljnije je 395€
Inache i ja planiram istu zamenu :d

EDIT: Ako neko nadje povoljnije, neka baci PM

Poslednja izmena:
E da te upozorim, upravo sam dobio ovaj fon. za test...
i moram ti reci da je odlican, znaci moemorija, kamera..
sve je naj, naj....
Samo sto ima i previse bagova...
Znaci ako moze flash softwarea nekog novog, odlican je ...
Ovaj koji je kupovan je uzasan...
Znaci u startu ces videte greske...

Toliko.

Peca je napisao(la):
Iako sam fan Ericssona, mnogo mi se dopada Nokia 6600 (max me bas naprzio)...dakle, doslo vreme za prelaz sa T610. Zna li iko kako joj se krecu cene ili ako je neko voljan da napravi ovaj upgrade...
Mislim da je u Roamingu bila pre mesec dana oko 450€. Inače slike su u odnosu na T610 remek delo, ma šta ti pričam ako si ga već probao. Nisam primetio bagove za dva-tri dana korišćenja.

AuReUs ReCtoR je napisao(la):
E da te upozorim, upravo sam dobio ovaj fon. za test...
i moram ti reci da je odlican, znaci moemorija, kamera..
sve je naj, naj....
Samo sto ima i previse bagova...
Znaci ako moze flash softwarea nekog novog, odlican je ...
Ovaj koji je kupovan je uzasan...
Znaci u startu ces videte greske...

Toliko.
Koja je verzija softvera na njemu?

peco,izgleda da ti nisam dovoljno dao da isprobash onog dana moju motorolu,vishe se kokos igrao 🙂

Maaaaaa, motorola... Kad stigne onaj njihov sa Mobile WIndowsom, onda ce biti prava stvar, do tada... Nema nista bolje od ovog...

E ne znam...
zakasnio sam da pogledam, vratio sam ga...
Ja mislim da je standarni, koji se dobije kada se kupi...
mada je mob. kupljen kada je dosao kod nas, kada je kostao oko 580e...
Mozda je promenjen software od tad...

byMaX je napisao(la):
Maaaaaa, motorola... Kad stigne onaj njihov sa Mobile WIndowsom, onda ce biti prava stvar, do tada... Nema nista bolje od ovog...
evo za tebe malo poredjenje motorole mpx200 vs nokia 6600 🙂
Motorola ima vec windows mobile,i to smartphone os 2002 verziju.Procesor na motoroli intel 200mhz,na nokiji neki od 104mhz
veci rom ima motorola,veci displej i bolji,stereo zvuk za mp3,koristi i sd i mmc,a nokia samo mmc,imas word,excel,pdf reader/writer u motoroli integrisane odmah,za nokiu morash da trazhish
kamera koja se stavlja u sdio slot za motorolu je nishta loshija od one na n6600,mada ne znam ko se josh lozhi na kameru
jedino shto je prednost nokije je shto moze da se igraju igre sa ngage-a,i shto za sad ima vishe aplikacija,ali svakim danom ih je sve vishe za windows mobile
A kolko vidim sve vishe i vishe proizvodjacha odustaju od symbiana i prelaze na windows mobile
Motorola,Samsung,krenuo je i Siemens sa sx56 modelom,Sagem..

MA Nokia je nachin zivljenja, a bogami i prestiza (shto bi reko Vodnik) 😀

Tome telefonu cijena pada sto se kaze svaki dan...
Mome drugu koji je dao svoj tel .. Nokia 7650 trazio mu je diler jos da doplati samo 150e za Nokiu 6600....odlicna ponuda koju je morao da iskoristi..ali novi se krece po prodavnicama u podgorici oko 450e a kod dliera 390.....
Inace ovo 7650 mu je procijenio oko 150e!!!

Trenutno Windows Mobile je losije resenje od Symbiana. Kao i svi Win-ovi, i ovaj je spor, bagovit i prema rivjuima na netu i forumima, on se jednostavno vuce na mobilnim telefonima. Proci ce jos dosta vremena i xz SP-ova pa da lici na nesto.
Programi za Symbian su mali, jednostavni, efikasni i brzi.
Ne bih da sirim pricu nepotrebno ali svako ko je koristio Symbian zna o cemu govorim. Uostalom pa sta sto Samsung i Sagem prelaze na Win Mobile. Nkioa je veca od svih njih zajedno i svidjalo se to Bilu ili ne, na trzistu MobOS-eva ce biti kako Nokia kaze a ne MS.

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
evo za tebe malo poredjenje motorole mpx200 vs nokia 6600 🙂
Motorola ima vec windows mobile,i to smartphone os 2002 verziju.Procesor na motoroli intel 200mhz,na nokiji neki od 104mhz
veci rom ima motorola,veci displej i bolji,stereo zvuk za mp3,koristi i sd i mmc,a nokia samo mmc,imas word,excel,pdf reader/writer u motoroli integrisane odmah,za nokiu morash da trazhish
kamera koja se stavlja u sdio slot za motorolu je nishta loshija od one na n6600,mada ne znam ko se josh lozhi na kameru
jedino shto je prednost nokije je shto moze da se igraju igre sa ngage-a,i shto za sad ima vishe aplikacija,ali svakim danom ih je sve vishe za windows mobile
A kolko vidim sve vishe i vishe proizvodjacha odustaju od symbiana i prelaze na windows mobile
Motorola,Samsung,krenuo je i Siemens sa sx56 modelom,Sagem..
Ima li ova motorola da se nadje kod nas i ako ima za koje pare?

Ma Pocket PC + SE T610.
BT medju njima i... 🙂

Pozdrav!

Marti Misterija je napisao(la):
Trenutno Windows Mobile je losije resenje od Symbiana. Kao i svi Win-ovi, i ovaj je spor, bagovit i prema rivjuima na netu i forumima, on se jednostavno vuce na mobilnim telefonima. Proci ce jos dosta vremena i xz SP-ova pa da lici na nesto.
Programi za Symbian su mali, jednostavni, efikasni i brzi.
Ne bih da sirim pricu nepotrebno ali svako ko je koristio Symbian zna o cemu govorim. Uostalom pa sta sto Samsung i Sagem prelaze na Win Mobile. Nkioa je veca od svih njih zajedno i svidjalo se to Bilu ili ne, na trzistu MobOS-eva ce biti kako Nokia kaze a ne MS.
Prazna pricha,nije spor softver,iste je brzine ko i na svim smartphonovima,ako ne i brzhi,nije bagovit,sve mi radi,ja ne znam koje si ti reviewe gledao.Dalje nokia jeste veca,ali pogledaj npr koliki je procenat imala na trzhishtu 2002,a koje 2003-e.Motorola je bash zahvaljujuci mpx200 izbila na drugo mesto u Americi.
A i sem toga,kad poruchite ovaj telefon iz inostranstva,opet ispadne jeftinije nego shto danas kod nas koshta 6600.
Shto kaze guru,mora nokia pa nokia 🙂

Ja uzeo 6600 i stvarno je lep i dobar phone...

Kad poratsem veliki, kupicu ko Sale ponovo T610 i Ipaq 😀

Peco, aj javi ako naidjes na neki bag i koji je...
Bas me zanima da li je do software-a ili je takav na svim...

Ma daj, Peco, ne treba ti palm, to je za fensere i prave biznismene (Sale pomalo spada u obe kategorije 😉)..

pozdrav

ps. hajli, nisam znao da je ta motorola vec stigla...

ni ja,meni je stigla iz inostranstva

Ma video sam ja tu cenu na mobilnom svetu ali mi je delovalo kao greška ili kao sprdnja. Ponadao sam se da može da se kupi za neku realnu cenu. :guitar: 😛arty:
Nije mi jasna matematika po kojoj telefon koji košta 250 do 300$ kod nas staje 650€. Za te pare može da se kupi polovan laptop + polovan palmtop + novi mobilni.
Znam da će se naći neko da kaže: "Niko te ne bije da kupiš"... ali mislim stvarno.

Motorola nema Plavi zub i kameru, plus kosta bezobrazno mnogo. Symbian programi svega par stotina kb a rade neverovatno brzo i kvalitetno. Treba li jos? Vucaranje Pocket PC-a i one igracke t610 u paketu mi deluje ko' nocna mora. Pa zamisli da treba da sinhronizujes pc, pocket pc i mobilni. Uzas!
A telefone na preklop ne podnosim! :d

Zamisli da treba da ih sinhronizujes ? 🙂
Si ti nekada radio sa nekim PDA ili valjanim mobilnim ?
Kod iPaq-a, sync se svodi na "postavljanje na stalak-punjac".

A eriksona mogu sync ili preko PC-a ili preko mobilnog. Kad bolje razmislim, moze da se i iPaq sync preko mobilnog, uglavnom, sve se sync sa svacim tako da apsolutno nikakvih problema nema.

Ne znam sta si ti pogresno skapirao (narodski receno istripovao 🙂).

A vucenje sa sobom.
Ti bre nosas aktovku svuda i uvek sa sobom, a problem ti je da nosis za te pojmove ultra kompakt PocketPC.
?!?! 🙂

Pozdrav!

Sale... nista ja nisam istripovao!
Naravno da sam radio sa PocketPC-jem i svim mogucim i nemogucim tehnogadzetima unazad 10 godina. Medjutim desilo mi se zilion situacija kada mi je, npr uvece trebao neki mail, ili fajl ili neki podatak a ja sam ostavio PocketPC kod kuce, u hotelu, u ofisu ili gde vec, jer mi nije bilo prakticno da ga vucem sa sobom na veceru, izlazak, koktel, prijem... sta li vec! Postoje situacije i mesta gde nije ni pristojno "izvuci" ppc i cackati olovkom po njemu.
Iz svih tih prakticnih razloga, iz iskustva govoreci, N6600 sa Symbianom me je odusevila, kao retko koja spravica ranije! Svakome prema potrebama!
Pozdrav!

Pa 6600 nije mnogo manji od iPaq-a, sto se mene tice, kulturnije je izvuci PPC nego debeli mobilni telefon.
Ali, pazi, ako mi treba mail, imam ga na T610! 🙂

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ti ne znas niti mozes da znas u kakvim sam ja situacijama bio, a pterpostavljati je glupo.
Attachmente ces otvoriti na 6600 ? Ako ga i otvoris, jel ce biti neke koristi.
Na iPaq-u je pola attachmenta realno neupotrebljivo zbog "malog" ekrana, a kod n6600 je on jos 3puta manji.

Drugo, po tebi je prihvatljivije izvuci (bilo kakav) mobilni od PDA uredjaja.
Ono, kucanje po numerickoj tastaturi vs. touchpad i olovcica ?
Hmm...

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno