Šta je novo?

Posto je Nokia 6600?

• Začetnik teme Začetnik teme Peca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Strasno ... lupio si sad Sasa... Znaci, 6600 otvara zipove, rarove do 8 mb (instalirao igru), skidao sam mejlove sa raznim slikama (Peca je video) rezolucije od 1.6 MP i normalno zumirao, rotirao, pregledao... Ne kazem da je isto kao kod pocketpc-a, ali je svakako dovoljno dobro. Uostalom, dovoljno bolje od T610 da bi vlasnici te kockice bili smesni u svojoj ljubomori 😉

pozdrav

Pa to ti kazem, rotate, zoom, pan, scroll..... Vise radis te operacije nego sto sto gledas "korisni sadrzaj". A video sam koliko otvara veliku sliku, ono desetine sekundi. Hvala mu, Martiju bi tako prosla cela vecera, koktel, party ili sta vec dok otvori i vidi sta je hteo 🙂

Pozdrav!

p.s. Ljubomorni... ponekad si bas duhovit maxo 😉

samo pogledajte malo strane forume,vece,i videcete koliko je brzi windows mobile (i na pda i na smartphone uredjajima) od symbiana..dalje necu da se ubedjujem,ne vredi se sa Srbima ubedjivati

kolko vidim nema recimo SD slot - bezveze :-devil-:

a cek cek posto se tek upoznajem sa ovim - cujem windows mobile - pa jos brzi od symbiana, zvuci neverovatno, al sto je brzo to je kuso ... ako je stvarno taj windows mobile brzi i bolji - to je pravo cudo al pitanje koliko je pouzdan jer windows je poznat po tome koliko je pouzdan.
kolko sam do sada primetio windows uglavnom cilja na decu i neozbiljne/neiskusne korisnike kojima ne smeta prskanje sistema sa vremena na vreme jer windows zna sve sam to da sredi i nema da brines!

Poslednja izmena:
ko nema sd slot,motorola ?
ima sd/mmc slot koji je i/o

KOlko preko kosta mpx200? Hajli kolko si je ti platio? ovo za 650-pa to je bruka! Pozdrav

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
ko nema sd slot,motorola ?
ima sd/mmc slot koji je i/o
topic je naslovljen na 6600 - ona kolko vidim nema ... e posle sam video da ima 🙂 izvinjavam se ... pa onda je ok mashina boga ti 🙂
al da ponovim manite se ljudi windowsa pa makar bio i mobile

Poslednja izmena:
nokia ima mmc slot 🙂
ice preko kosta oko 350e,kako gde,zavisi odakle naruchujes
na tu cenu dodash fedex i to ti je to

I ovo sve ako zanemarimo najgori dizajn softvera ikada i najveci mob u poslednje vreme...A mogli su i tastere da mu stave sa zadnje strane telefona i da ih ispreturaju shto gore, to je ionako nokijin zashtitni znak, ko da imaju rumunske dizajnere i konstruktore 😀

I ipaq i motorola su bolje reshenje, pa kome se koja kombinacija svidja....

Poslednja izmena:
Sto se dizajna tice ovo je najlepsa nokia u zadnjih par godina, meni barem. Gabariti jesu malo neprikladni, narocito kad se navikne na neki manji telefon kao T610 sto je. Softver jeste malo konfuzno napravljen, slazem se, ali za sada ne baguje. Da bi se doslo do neke funkcije treba jedno 15 dugmica ispritiskati, 100 puta "reci" open... Povezivanje preko BT je mnogo teze nego kod SE...

Kombinacija PDA + mob. mene licno nervira ali nemam nista protiv Saleta 😀

Meni je bitno da ja mogu da proverim da li je test koji je morao biti postavljen u neko vreme zaista tu, kada nisam pri racunaru a stigne mi mail sa attach. da proverim sta je u pitanju. Ne rotiram, ne zumiram, ne citam knjige u stampanom izdanju, volim SE ali ova Nokia rula 😀

Jeste Nokia lepa, ali je prevelika za telefon.
Kapiram da bi bila sjajna za koriscenje uz BT H-Free, da ne mora svaki cas da se vadi iz dzepa (one fore, da pritom ne plasis ljude da vadis ciglu i oces da ih gadjas 😉).
Tako nesto ja planiram kad izadje neki iPaq + GSM (GPRS i ostalo se podrazumeva) uredjaj.

Pozdrav!

Ozbiljno razmišljam o kupovini istog, najniža cena mu je trenutno 370.

ima li neko neku jeftiniju, zabodenu varijantu? :-devil-:

iNCUBUs je napisao(la):
Ozbiljno razmišljam o kupovini istog, najniža cena mu je trenutno 370.

ima li neko neku jeftiniju, zabodenu varijantu? :-devil-:

Jedino da nadjes "ispala iz kamiona" varijantu 😀

Sto se tice te Motorole za te pare, sto nema BlueTooth mislim da je smesno govoriti. Dobro da ima barem IrDA.. mislim stavrno bez BT-a najnoviji mobilni.. :wall:

ima mini usb kabl,preko koga se radi i flashovanje,i sinhronizacija sa activesyncom kao i koriscenje gprs-a na kompu,tako da ti bluetooth skoro uopshte nije potreban
ne znam za shta bi ih koristio,mozda za bluetooth handsfree jedino..

A bluetooth kod nas ako 10% vlasnika telefona koji imaju bluetooth koristi,i to je dobro

A dalje shto se tiche ove priche cele oko softvera i sporosti, mislim da su se svi uverili juche na mod skupu koliko je brza motorola,i shta sve moze..

Poslednja izmena:
A dalje shto se tiche ove priche cele oko softvera i sporosti, mislim da su se svi uverili juche na mod skupu koliko je brza motorola,i shta sve moze..
Jes' vala, mobilni je chudo, a ekran bolji nisam video na mobilnim... ono definitivno vredi imati!

Marti Misterija je napisao(la):
Ne bih da sirim pricu nepotrebno ali svako ko je koristio Symbian zna o cemu govorim. Uostalom pa sta sto Samsung i Sagem prelaze na Win Mobile. Nkioa je veca od svih njih zajedno i svidjalo se to Bilu ili ne, na trzistu MobOS-eva ce biti kako Nokia kaze a ne MS.

Videćemo samo koliko će to da traje. Microsoftov OS je najbolje što je moglo da se desi Motoroli (poznatoj po tragičnom softveru). Skokni na http://www.microsoft.com i pogledaj live demo OS–a za mobilne. Ja samo mogu da kažem – bravo.

A što se tiče ovog telefona – čekamo sledeći model sa BT 🙂

Peca je napisao(la):
Sto se dizajna tice ovo je najlepsa nokia u zadnjih par godina, meni barem. Gabariti jesu malo neprikladni, narocito kad se navikne na neki manji telefon kao T610 sto je. Softver jeste malo konfuzno napravljen, slazem se, ali za sada ne baguje. Da bi se doslo do neke funkcije treba jedno 15 dugmica ispritiskati, 100 puta "reci" open... Povezivanje preko BT je mnogo teze nego kod SE...

Kombinacija PDA + mob. mene licno nervira ali nemam nista protiv Saleta 😀

Meni je bitno da ja mogu da proverim da li je test koji je morao biti postavljen u neko vreme zaista tu, kada nisam pri racunaru a stigne mi mail sa attach. da proverim sta je u pitanju. Ne rotiram, ne zumiram, ne citam knjige u stampanom izdanju, volim SE ali ova Nokia rula 😀

Jao bre Peco 🙂 Ne mora da se koristi da glupa "open" opcija - samo pritisni joystick: to je ekvivalentno funkciji menu->open 🙂 videces kada se totalno naviknes da je rad jako brz i jednostavan. Ja sam imao tu srecu da sam odmah uzeo Smart Telefon, pa sada kada uzmem tudju npr. S40 Nokiju (koje vaze za, kao, dobre telefone) pitam se kako ljudi mogu uopste da koriste te shitice...

Symbian jeste dobar, ima zaista veliku bazu softvera i mislim da ti telefoni imaju sve sto nekome prosecnom (manje zahtevnom) korisniku treba. Mislim i ja bih pre kombinaciju PDA + mobilni, ne da bih bio kao Sale 🙂 , vec da se *****avam dok putujem i sl. Ali kada god pocnem ozbiljno da razmisljam o nekom PDA-u shvatim da meni to ne treba: imam Symbian u telefonu (Opera, IRC, ICQ, EMail, FTP 🙂 ), MP3 mi pusta Sony 🙂 , a ostalo mi je manje bitno... Mada kada god vidim neki PDA zastaje dah kvaliteta ekrana... Sva sreca pa te PDA ne prave Mercury i ostala bratija, pa nisu ukaljani kao sto su to npr. MP3 plejeri koje danas mozes da dobijez za 50E, a sviraju kao tranzistori iz kineske prodavnie - jadno.

Uostalom, evo uskoro ce poceti da se naplacuje GPRS, pa kapiram da ce neki PDA imati upotrebnu vrednost kao npr. Commodore 64 ili Spectrum 48K, a SmartTelefoni nece previse dolaziti do izrazaja 😀 Lepo cu da prodam 3650 i da uzmem 5110. Po gabaritima su tu negde, a ostace mi pristojna suma novca u dzepu 😀

BTW: Ovoj 6600 vrtoglavo pada cena! Very nice 🙂

ima mini usb kabl,preko koga se radi i flashovanje,i sinhronizacija sa activesyncom kao i koriscenje gprs-a na kompu,tako da ti bluetooth skoro uopshte nije potreban

A bluetooth kod nas ako 10% vlasnika telefona koji imaju bluetooth koristi,i to je dobro

Ja samvideo onaj QTek sto je cirkulisao u malim oglasima. On je imao MS sistem (ne znam da li je bio Win Mobile ili SmartPhone). Uglavnom, ono je prelepo - kao da sam kuci za PC-jem.Koliko sam ja video radilo je sve veoma brzo.

Anti Patriota je napisao(la):
kolko vidim nema recimo SD slot - bezveze :-devil-:

a cek cek posto se tek upoznajem sa ovim - cujem windows mobile - pa jos brzi od symbiana, zvuci neverovatno, al sto je brzo to je kuso ... ako je stvarno taj windows mobile brzi i bolji - to je pravo cudo al pitanje koliko je pouzdan jer windows je poznat po tome koliko je pouzdan.
kolko sam do sada primetio windows uglavnom cilja na decu i neozbiljne/neiskusne korisnike kojima ne smeta prskanje sistema sa vremena na vreme jer windows zna sve sam to da sredi i nema da brines!

Gomila pausalnih ocena i cuvenog pricanja napamet. U duhu naseg naroda.

Marti Misterija je napisao(la):
Sale... nista ja nisam istripovao!
Naravno da sam radio sa PocketPC-jem i svim mogucim i nemogucim tehnogadzetima unazad 10 godina. Medjutim desilo mi se zilion situacija kada mi je, npr uvece trebao neki mail, ili fajl ili neki podatak a ja sam ostavio PocketPC kod kuce, u hotelu, u ofisu ili gde vec, jer mi nije bilo prakticno da ga vucem sa sobom na veceru, izlazak, koktel, prijem... sta li vec! Postoje situacije i mesta gde nije ni pristojno "izvuci" ppc i cackati olovkom po njemu.
Iz svih tih prakticnih razloga, iz iskustva govoreci, N6600 sa Symbianom me je odusevila, kao retko koja spravica ranije! Svakome prema potrebama!
Pozdrav!

Istina je da su PocketPC uredjaji veci, ali npr. Palm Zire 71 koji sam imao prilike da vidim i probam je jako mali - ne puno veci od npr. 6600, a tanji je dosta! Ima i integrisanu odlicnu kamericu (VGA rezolucija) do koje se dolazi "rasklapanjem" uredjaja.

Mozda ce neko korsitit GPRS tek kada pocne da se naplacuje i kada ne bude morao da se konektuje 5x da bi preneo jednu sliku od 80kb i na kraju odustao (ovo se desilo juce, pa zato kazem 😉)...

sem toga zaboravih da napomenem posto je sd slot na motoroli i/o ,da moze da se dokupi sd bluetooth ili sd wi-fi kartica, tako da korisnik nije uskracen ni za bluetooth,a chak ni za wi-fi

Hajli, nesto nisam video u tvom telefonu neke korisne aplikacije... Nema Opere, Messengera, ICQ-a? 🙂 Za Symbian ima sve od izracunavanja menstrualnog ciklusa do Tomb Raidera, sa 3D grafikom 😉

imam ie,opera mi ne treba 🙂
icq,messenger,aol,jabber su u jednoj aplikaciji = agile messenger
a ostale nemam shortcutove,ono pristupam im file explorerom 🙂

Pa i ja sam mislio na Agile Messenger, stvarno je dobar 😉
PS. Bas mi se dopada ta Motorolla. I ja preferiram Windows, videcemo, mozda cu sutra pevati drugu pesmu - kada je Peca presao sa SE, mozda ja predjem na Motorolu !

Jel moze sa tim messingerom,da se kao u desktop varijanti,zapocne video conference>>jel ti onda to dodje k'o videophone 🙂

Poslednja izmena:

Agile Messenger postoji i za Win Mobile? Ha. Njega imam i na Symbianu. Nije losh, ali se malo sporije konektuje za razliku od npr. pravog ICQ-u ili nICQ-u...

delimir je napisao(la):
Mislim i ja bih pre kombinaciju PDA + mobilni, ne da bih bio kao Sale 🙂 , vec da se *****avam dok putujem i sl. Ali kada god pocnem ozbiljno da razmisljam o nekom PDA-u shvatim da meni to ne treba: imam Symbian u telefonu (Opera, IRC, ICQ, EMail, FTP 🙂 ), MP3 mi pusta Sony 🙂 , a ostalo mi je manje bitno...

Jeste, dvix na putu je bas ocajna stvar, mislim, stvarno nema veze velicina ekrana 😉

delimir je napisao(la):
Uostalom, evo uskoro ce poceti da se naplacuje GPRS, pa kapiram da ce neki PDA imati upotrebnu vrednost kao npr. Commodore 64 ili Spectrum 48K, a SmartTelefoni nece previse dolaziti do izrazaja 😀 Lepo cu da prodam 3650 i da uzmem 5110. Po gabaritima su tu negde, a ostace mi pristojna suma novca u dzepu 😀

Blago meni, samo da vas je vise koji ovako razmisljaju, pa da GPRS konacno radi.
Da li cu ga koristiti nije pitanje, pitanje ce biti samo koliko, ali samo da sto vise ovih "koristim zato sto je dzabe i skidam ceo dan koliko god mogu" odustane od GPRS-a.
NHF.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Jeste, dvix na putu je bas ocajna stvar, mislim, stvarno nema veze velicina ekrana 😉

Blago meni, samo da vas je vise koji ovako razmisljaju, pa da GPRS konacno radi.
Da li cu ga koristiti nije pitanje, pitanje ce biti samo koliko, ali samo da sto vise ovih "koristim zato sto je dzabe i skidam ceo dan koliko god mogu" odustane od GPRS-a.
NHF.

Pozdrav!

Nisam rekao da je PDA ocajna stvar. Nije bitno, razumeo si sta hocu da kazem.

To sa DivX-om je verovatno dobro, ali gde smestis DivX? Ozbiljno, jel imas karticu od 1 GB ili konvertujes svaki film koji ces da poneses sa sobom? Ako je ovo drugo onda *ebiga - cimanje je🙂 A ako je prvo onda - preskupo bolje neki laptop (mada mi je najbolje kada DivX/DVD gledam kuci na Flatronu od 72 CM 🙂 ).

Za GPRS se slazem. Naravno da cu ga i dalje koristiti, ali u mnogo manjem obimu. Mada vec sada mi nije toliko zanimljiv kao kada sam probao prvi put. Sada samo otvorim mailove, povremeno na IRC i ICQ. Operu i ne palim vise. Meni nikada on nije sluzio da zameni Internet konkeciju na kompu, jer kao sto i sam kazes, jako jadno radi, pa mozes samo da se nerviras dok otvori stranu.

Mislim da je provera maila preko telefona sasvim dovoljna sto se mene tice i da to nece biti preveliki izdatak. Ponekad ICQ i IRC, mada mi to i nije toliko bitno. Sto se Internet-a tice, samo mi jos fali da ga imam non-stop sa sobom, tako da ce naplata GPRS-a biti dobra stvar.

Nazad
Vrh Dno