Šta je novo?

Postenom Resavaocu Problema-> Sledi Nagrada!

pa iznad tvog je njegov post:d

Poslednja izmena:
Evo izvinjavam se Iluzionisti sto sam malo preterao sa recima! Nego druze da nisi mozda proveravao nekaci li ti se neki IRQ tj da pravi konflikt. Lepo stisnes START pa zatim RUN ukucas MSINFO32 udaris ENTER otvoris HARDWARE RESOURCES i kliknes na IRQ! Tu mozes videti da li se neki hardwer kaci jedan s drugim tj da li koriste isti IRQ. IRQ je veza izmedju Procesora i hardwera i tvom racunaru kao i periferijskih uredjaja. Ako neka dva uredjaja koriste isti IRQ dolazi do manjih ili vecih konflikata u sistemu (ispadanja iz igre, cesto koci ceo sistem). Bitno je da pogledas samo da li neki hardwer ima konflikt s drugim. Kod mene kao sto vidis sve je lepo sredjeno i nema nikakvih konflikata tako da ti preporucujem da pogledas tu stavku...
Pozdrav i izvini jos jednom sto sam ono napisao....
Kao sto vidis na prilozenoj slici moja GC, Mrezna, Zvucna i Satelitska kartica imaju posebne IRQ pozicije!!!!

Prilozi

• IRQ.jpg
    IRQ.jpg
    193.3 KB · Pregleda: 100
Moje najdublje klanjanje i najsrdacnije cestitke, ljudima koji su postovali na temu. Raznolikost nasumicnih pretpostavki, prouzrokovane mojim nepojavljivanjem, prelazi P(x)=1.:eek:)
Ja, nechesti forumas iz svojih cisto etickih pobuda, sam iskreno dirnut i necu pogaziti svoju rec vezano za nagradu.
Samo problem je sledeci, stvari tipa: format C,reinstal OS-a,tip-top drajveri,anti-virus su probane i cak tada se nazirao problem sa RAM-om,jerbo WIn se nije dao instalirati sa obe ubacene plocice,jednostavno blue screen je bio neizbezan! Prvo hardwersko otkrice je bilo uklanjanje wireless kartice,posle cega je krenulo na bolje. Medjutim problem i dalje postoji, a od svega predlozenog nisam jedino probao menjanje frekvencije RAM-a,koja je inace na 400,kao ni njegovo testiranje...Ukoliko to sredi stvari @GEDZA ocekuj nagradu(nista odvise spektakularno)
driveri su poslednji oficijalni,a directX 9c..
Jos jednom najiskrenije izvinjenje,ljudima koji su postovali!
PS Servis je krsten,ali serviseri su nekrsteni!
Ma ne treba meni nikakva nagrada (osim ako nije u pitanje Audi ili neki BMW). :D
Iz onoga sto si naveo jedina stavka koja odskace je setovanje memorije, a ljudi koji su pisali savete pre toga izgleda da nisu dobro proucili tvoje podatke ili pak nisu znali za taj problem. Samo ti spusti memoriju da radi sinhrono sa FSBom (magistrala na kojoj radi CPU) i probaj (konkretno 133MHz). Ako ti to ne pomogne moras naci nekog "krstenog" servisera.

Poslednja izmena:
Ovo: "memorija 400 a cpu front side 133-266Mhz" stvarno bode oci...Skoro da je to uvek uzrok nekih problema i nestabilnosti kod AMD kofiguracija starije generacije (cak i kod velikog i strasnog Abita)...
Pa i da nadjes uzrok kvara poslusaj coveka stavi CPU i RAM u sinhronom modu-brzini i obori RAM na 266Mhz resices se mnogih tripova...Imao sam mnoge socet A ploce i NF7 i Epox 8ERD+ i Asus kT266 i Gigabyte KT600, FastFame...Na svakoj (gde je moglo zbog biosa) probah da ubrzam memoriju mimo CPU brzine ali pre ili kasnije samo problemi...

Poslednja izmena:
Grafika je takodje moguci problem tj. ako se masina restartuje pri pokretanju 3D aplikacija onda je 90% grafika problem, proveri nju ako ti sve radi osim igrica

Iskljuci AGP fast write u biosu i neces vise imati problema :)
Imao sam isti slucaj sa dve KT400 ploce pri pokretanju nekih igara dolazilo je do reseta ili izbacivanja u windows nekada se dogodi odmah a nekada posle nekog vremena nema pravila na kraju je jedino to pomoglo.

Ne instaliravaj via- drivere za čipset na toj ploči ako je OS win xp jer se najčešće kolju s nečim! Na tu informaciju sam naletio jako davno kad sam imao sličnih problema! Probaj sa malo snažnijim napajanjem!

Pokusacu sa svim savetima kroz nekih par dana...
ispitni rok je u toku tako da:guitar: rock 'n' roll!

Jedan moj prijatelj je imao slican problem...
Racunar je inace, bio tek kupljen i "testiran", a konfiguracija cini mi se slicna...
Znao se zamrznuti u igricama, kao i iznenadno resetovati, probao sam kojekakve stvari. Ono sto je rijesilo problem, bilo je da graficka koristi AGP 4x, umjesto AGP 8x i nakon toga sve je krenulo glatko...
Sam softver za upravljanje grafickom mi je ponudio ovu opciju, tako da nisam koristio nista specijalno.
Ploca je inace imala AGP 8x slot, ali sta tu nije bilo kompatibilno, pitaj ...

pozdrav

PRoblem

Hm, zaista interesantan problem, kao sto su ti mnogi ljudi dali korisne savete mogao bih da dodam samo sledece:
1. za pocetak PROBAJ SA DOBRIM NAPAJANJEM DA TESTIRAS MAKINU, u svoje vreme ta grafika je vukla dosta struje tj. zahtevna za 300w (pogotovo za NONAME napajanja, koja posle 1-2 godine gube i inace diskutabilni kvalitet ).

2. Probaj da povecas voltazu za grafiku na 1.65-1.7 V,(ne verujem da moze naskoditi masini a mislim da i to moze pomoci, bilo je slucajeva)

Ako prethodne dve akcije ne dovode do resenja, kao sto su ljudi reklji stavi da ti memorija radi sinhrono sa procesorom 133 FSB,

3. pusti prime95 program nek przi masinu 24sata dnevno, ukoliko ne prolazi testove znas da je HW problem (procesor-ploca-ram). POSTO JE U PITANJU ATHLON 2000+ RECI CU SLEDECE:TADA SU PROCESORI DOLAZILI ISPOD ZITA, ODNOSNO BEZ ORIGINALNOG PAKOVANJA (izgrebana jezgra, fali deo jezgra itd.) STO TAKODJE MOZE BITI UZROK(ali ako ti ranije nije ravio problem, HMMM), E SAD STA DALJE AKO PRIME RADI KAKO TREBA?
4. MISLIM DA POSTOJI PROGRAMCIC KOJI TESTIRA VRAM (ram graficke), doduse nisam ga probao ali POSTOJI, probaj ga naci i upotrebiti (ako se setim imena ili nadjem na starim instalacijama prijavicu) i naravno takodje pusti 3DMARK03 i detaljno nam opisi sta se onda desava (da li blokira ili restartuje ili prolazi test normalno)

5. Ukoliko si u mogucnosti definitivno probaj makinu sa drugom grafikom, jer u vecini takvih problema jeste graficka ili RAM.

6. krajnja solucija (ako nista od stvari koji su ti ljudi savetovali ne upali) jeste 2minuta strahahaha i stavi najnoviji BIOS za tu plocu.

GOOD LUCK.
JAVI STA UCINI, :) ILI:wall: .

p.s. skini program "everest" i odradi "report" pa okaci na forum da se detaljno moze videti kakvu to konfu imas... pa mozda mozemo vise pomoci.....

uf, moram natrag na posao, ajd zdravo

Pre nego sto probas sve to pokusaj sa onim sto sam ti rekao.
Imao sam isti problem na dve masine.
Na jednoj 2000+ na drugoj 2800+ maticne su bile ASUS i GA obe KT400.
Iskljucivanje AGP fast write-a je resilo problem u oba slucaja.

Poslednja izmena:
???

Vrh Dno