Šta je novo?

Postenom Resavaocu Problema-> Sledi Nagrada!

Iluzionist

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2007
Poena
301
Evo je konfiguracija drage kolege pc manijaci:
Processor
Model : AMD Athlon(tm) XP 2000+
Speed : 1.67GHz
Model Number : 2000 (estimated)
Performance Rating : PR2417 (estimated)
Type : Standard
L2 On-board Cache : 256kB ECC Synchronous Write-Back (16-way, 64 byte line size)

Mainboard
Bus(es) : ISA AGP PCI IMB USB i2c/SMBus
MP Support : 1 CPU(s)
MP APIC : Yes
System BIOS : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG
System : VIA Technologies, Inc. KT400-8235
Mainboard : http://www.abit.com.tw/ KD7(VIA KT400-8235)
Total Memory : 1023MB DDR-SDRAM(400Mhz)

Chipset 1
Model : Abit Computer Corp VT8377 Apollo KT400/A/600 CPU to PCI Bridge
Front Side Bus Speed : 2x 133MHz (266MHz data rate)
Total Memory : 1024MB DDR-SDRAM
Memory Bus Speed : 2x 199MHz (398MHz data rate)

Video System
Monitor/Panel : Plug and Play Monitor
Adapter : NVIDIA GeForce FX 5900XT
:crash:

Problem je sledeci:
Pri pokretanju zahtevnijih igrica prosto izlazi iz istih, rebootuje se u neocekivano nepredvidivim situacijama, vecina programa posle instalacije posle nekog vremena pokazuje famozni "Dont Send"...SVE U SVEMU TOTALNA KATASTROFA!
U servisu nesposobnjakovoci nista niosu mogli da urade!
Problem je verovatno hardverskog tipa, pa vas zato molim da upotrebite svoje iskustvo i secanje i pruzite pomoc po pitanju nekompatibilnosti konfiguracije!
Ako iko reshi spreman sam vratiti uslugu!

Virus? reinstal si probo?

"dont send..." uglavnom nije HW prirode, ukoliko ti RAM nije totalno otiso u qratz

Poslednja izmena:
Uradi reinstall windowsa pa mozda bude bolje... Moguce je i da ti je memorija neispravna...

To bi trebalo da ti resi problem...

Poslednja izmena:
Pozajmi od nekoga RAM, pa probaj.
Ili, ako imaš dva čipa, izvadi jedan
pa probaj.

Sve on lepo i uredno napisa, sem nagrade.Ja se taman obradovao, da i ja dobijem pokoon za novaka :(

@Iluzionist
Iako je zima proveri hladjenje....:mad:
Zatim proveri memoriju....:crash:

i na kraju format c: je resenje :-devil-:

Moze da bude dosta stvari i svi saveti su ok. Probaj prvo sa testiranjem memorije, reinstalacijom os i instalom novijih drajvera, ako opet ne radi, odnesi kod nekog vga pa je testiraj u 3dmarku. Ako to ne resi problem, probaj sa CPU-em kao sa VGA. Probaj da odneses komp u neki drugi servis, kod nekog ko ce moci da ti resi problem.

Male su sanse da je hw problem Probaj da reinstaliras:
Drajvere za plocu
Drajvere za graficku
DirectX 9c
i uzivaj u igrama.

Za pocetak u BIOSu fiksiraj brzinu memorije na brzinu FSBa (133MHz). Na chip setu koji je na tvojoj ploci sa tim setovanjem ce ti samo biti bolje performanse od sadasnjih i otklonices nastanak eventualnih problema, a mozda i taj koji imas. Mozda ti nije logicno, ali poslusaj i pokusaj.
Ako ne otklonis problem nadji krsteni servis koji ce lokalizovati problem i resiti ga.

Da sumiramo sve dosadasnje savete:

1. Reinstalacija OS-a uz obavezni format c:
1.a. Instalacija najsvezijih drajvera za plocu i grafiku
2. Provera ispravnosti memorije
.
.
.
xx. Sve ostalo.

Najbolje je da sprovedes taj redosled. Za proveru memorije dovoljno je da koristis neki od specijalizovanih programa, recimo memtest86+. U BIOS-u ne diraj nista ako nisi ni ranije, jer ako je sve radilo kako treba, pa je pocelo da pravi probleme, a niko nije nista cackao u njemu, onda i nije dd toga ;)

Da sumiramo sve dosadasnje savete:

1. Reinstalacija OS-a uz obavezni format c:
1.a. Instalacija najsvezijih drajvera za plocu i grafiku
2. Provera ispravnosti memorije
.
.
.
xx. Sve ostalo.

Najbolje je da sprovedes taj redosled. Za proveru memorije dovoljno je da koristis neki od specijalizovanih programa, recimo memtest86+. U BIOS-u ne diraj nista ako nisi ni ranije, jer ako je sve radilo kako treba, pa je pocelo da pravi probleme, a niko nije nista cackao u njemu, onda i nije dd toga ;)

Ignorises moj predlog koji je u tri klika i lako se proverava, a tvrdim da moze da izazove ovakve probleme, a na prvo mesto stavljas format c: :eyebrows: i predlazes korisniku koji ne moze da se nosi sa ovakvim problemom sam, reinstalaciju Win-a. Dobro osmisljeno nema sta. :bottle:

Cim ga nema, mora da je poslusao vas savet sa format c: i sad luta gradom u potrazi za valjanim servisom. :d

Evo je konfiguracija drage kolege pc manijaci:
Processor
Model : AMD Athlon(tm) XP 2000+
Speed : 1.67GHz
Model Number : 2000 (estimated)
Performance Rating : PR2417 (estimated)
Type : Standard
L2 On-board Cache : 256kB ECC Synchronous Write-Back (16-way, 64 byte line size)

Mainboard
Bus(es) : ISA AGP PCI IMB USB i2c/SMBus
MP Support : 1 CPU(s)
MP APIC : Yes
System BIOS : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG
System : VIA Technologies, Inc. KT400-8235
Mainboard : http://www.abit.com.tw/ KD7(VIA KT400-8235)
Total Memory : 1023MB DDR-SDRAM(400Mhz)

Chipset 1
Model : Abit Computer Corp VT8377 Apollo KT400/A/600 CPU to PCI Bridge
Front Side Bus Speed : 2x 133MHz (266MHz data rate)
Total Memory : 1024MB DDR-SDRAM
Memory Bus Speed : 2x 199MHz (398MHz data rate)

Video System
Monitor/Panel : Plug and Play Monitor
Adapter : NVIDIA GeForce FX 5900XT
:crash:

Problem je sledeci:
Pri pokretanju zahtevnijih igrica prosto izlazi iz istih, rebootuje se u neocekivano nepredvidivim situacijama, vecina programa posle instalacije posle nekog vremena pokazuje famozni "Dont Send"...SVE U SVEMU TOTALNA KATASTROFA!
U servisu nesposobnjakovoci nista niosu mogli da urade!
Problem je verovatno hardverskog tipa, pa vas zato molim da upotrebite svoje iskustvo i secanje i pruzite pomoc po pitanju nekompatibilnosti konfiguracije!
Ako iko reshi spreman sam vratiti uslugu!

Okaci dump fajlove na analizu.

Ignorises moj predlog koji je u tri klika i lako se proverava, a tvrdim da moze da izazove ovakve probleme, a na prvo mesto stavljas format c: :eyebrows: i predlazes korisniku koji ne moze da se nosi sa ovakvim problemom sam, reinstalaciju Win-a. Dobro osmisljeno nema sta. :bottle:
Ne ignorisem, ali ako vec ne zna, logicno je da nije "cackao" po BIOS-u, a ako je vec ranije radilo, pa pocelo da pravi probleme, tesko da je do podesavanja u BIOS-u i pre ce biti da je nesto neispravno. Ispada da mu , ako je to tako, preinstalira win, stavi sveze drajvere, a ako i posle toga ne radi stabilno, pravac servis ;)
:wave:

meni smrdi na ram i/ili napajanje

a coveka nema 5 dana,a ocigedno se nece ni pojaviti:)

Da li ce okaciti tu drugu poruku na forumu i da li ce nekoga castiti pitanje je sad????

Ko je dobitnik nagrade odnosno ko je resio problem. Ili je ovaj Iluzionist jedan od onih ko se pojave na forumu kaze svoje muke i onda jednostavno isceznu sa foruma, mozda se vrate da vide dali je neko odgovorio a ne napise nisto i ostave nas da se pitamo dali je resio problem.

A mozda se jos uvek pati s kompom pa ne moze na net :)

Mislim keve ti. Prvi post i kao ko resi problem sledi nagrada!! Ja cu pomoci svima ako znam da resim problem i ne treba mi nikakva nagrada za to. Svaka cast ljudima ovde koji su meni dosta puta pomogli brzim odgovorima u resavanju problema i zahvalan sam za to! Mozda bih i pomogao coveku ali iz principa necu nista napisati ali mozda i gresim i taj isti nije u mogucnosti da pogleda ove vase odgovore... Kazem svaka cast clanovima ovog foruma koji meni uvek pomognu!!!

Imao sam slican problem, ali je problem bila graficka koja se pokvarila. Ali nije to nista u poredjenju sa situacijom kada ceo sistem nije hteo da se digne cak i posle nekoliko reinstalacija i vadjenja i menjanja celokupnog hardvera. Tada sam spazio skriveni floppy drive koji sam zaboravio da izvadim. Tad je sistem proradio. Ima ponekad vrlo misterioznih problema...

Moje najdublje klanjanje i najsrdacnije cestitke, ljudima koji su postovali na temu. Raznolikost nasumicnih pretpostavki, prouzrokovane mojim nepojavljivanjem, prelazi P(x)=1.:eek:)
Ja, nechesti forumas iz svojih cisto etickih pobuda, sam iskreno dirnut i necu pogaziti svoju rec vezano za nagradu.
Samo problem je sledeci, stvari tipa: format C,reinstal OS-a,tip-top drajveri,anti-virus su probane i cak tada se nazirao problem sa RAM-om,jerbo WIn se nije dao instalirati sa obe ubacene plocice,jednostavno blue screen je bio neizbezan! Prvo hardwersko otkrice je bilo uklanjanje wireless kartice,posle cega je krenulo na bolje. Medjutim problem i dalje postoji, a od svega predlozenog nisam jedino probao menjanje frekvencije RAM-a,koja je inace na 400,kao ni njegovo testiranje...Ukoliko to sredi stvari @GEDZA ocekuj nagradu(nista odvise spektakularno)
driveri su poslednji oficijalni,a directX 9c..
Jos jednom najiskrenije izvinjenje,ljudima koji su postovali!
PS Servis je krsten,ali serviseri su nekrsteni!

Vrh Dno