Šta je novo?

Postavljanje slike u ASP.NET

• Začetnik teme Začetnik teme zatara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zatara

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
301
Da li neko zna zasto mi se ne vidi slika u firefox-u i ako sam podesio ImageUrl u prozoru Properties? Da li sam trebao slike da smestim u neku bazu pa onda da ih povezem, jer sam ih samo smestio u folder unutar aplikacije? :type:

Kada mi je folder sa slikama u direktorijumu App_Data, posle podesavanja ImageUrl-a slika se ne vidi u browser-u ali ako je folder u nutar same aplikacije onda je u redu. Tako da sam problem resio na taj nacin. Mozda moze to bolje da se odradi sa bazom podataka???

Mozes li postaviti tu tvoju stranu, tj. prikaciti je ovde, da pogledam?
+ kako si postavio stranicu na IIS?

Stranica je ne bitna jer se na njoj nalazi samo jedna slika jpg formata. Kao sto rekoh gore imao sam problema jer mi se ta slika nije videla u browseru kad pokrenem IIS tj tu stranicu. Nije mi jasno zasto slika ne moze da bude u onom folderu/direktorijumu (sta god) App_Data, jer se ne vidi u browseru, a ako je van App_Data onda je u redu. Dakle samo je trebalo da je izmestim u drugi folder i da promenim ImageUrl u properties! Posto ucim ASP.NET iz knjige "Visual Basic.NET Biblija" tu mi je opisano kako da podesim IIS i putanju kojom pokrecem aplikaciju. I sa tim sam imao manjih problema ali sam nekako uspeo, posleg duzeg natezanja, da "nateram" sve to da radi. E sad, ako te zanima bas taj deo ili ako imas slicnih problema, potrudicu se da ti pomognem! :crash:

Koliko sam skontao, kreirao si web aplikaciju, a ne web site. Razlika je u tome sto sav ostali source, tj. klase i sve sto nije vezano za aspx se postavlja u App_Data. Ako ti je potrebna slika, napravis svoj folder, recimo resources i u njega postavljas slike. tako je jednostavnije, jer ne dozvoljavas mesanje resursa i klasnih fajlova.

Koji VS koristis i koji .NET framework?

Koristim Visual Studio 2005 Profesional .NET framework 2.0
Ipak je to web site! Ja se pocetnicki izrazavam....sory!

Posto u skorijoj buducnosti planiram da napravim sajt jednog nizerazrednom fudbalskog kluba kao svoj prvenac, interesuje me da li postoji problem oko 'povezivanja' foruma sa sajtom napravljenim u ASP.NET-u? Da pojasnim, mislim da 'skinem' neki forum sa neta pa da ga nekako umetnem u svoj sajt.

Sustina je da se App_Data folder koristi za prethodno opisano.

sto se tice drugog
forum je php?

Da, razumeo sam cemu sluzi App_Data, hvala na tom objasnjenu.
A sto se foruma tice......ako ima free asp.net forum (usta sumnjam) a znas na kojoj adresi da ga 'skinem', napisi. Ako pak ne, onda mi malo pojasni proceduru sa php forumom??? Mislim na povezivanje sa ostalim stranicama sajta! 🙂

nisam radio sa forumima. Inace, imas razne asp forum template, pa pogledaj malo
sto se tice php modula, nemoj se truditi, em protracis vreme, em velika je sansa da ne radi

Nazad
Vrh Dno