Šta je novo?

Postavljanje case fana

drsrle

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
601
Imam Moratec kuciste na kome se casefan ili sysfan postavlja napred iza prednje plasticne maske. Interesuje me kako se postavlja fan, da li tako da etiketa na fanu gleda prema zadnjoj strani kucista tj. prema konektorima ili tako da etiketa na fanu gleda prema prednjoj masci kucista gde su otvori na povrsini. Kako treba montirati da bi obrtanjem uvlacio vazduh kroz otvore na prednjoj masci (intake fan) ? Da li je suprotno efikasnije ?

Na svakom fanu ismas strelice koje ti pokazuju kako se okrecu peraja i na koju stranu uduvava vazduh.Generalno pravilo je sledece: prednji ventilator mora da uvlaci vazduh u kuciste , a zadnji [1ili 2] komada da izduvavaju.Ako nema strelica,onda ukljucis i vidis kako se okrecu.

Ako ga postavljas u kuciste dole napred, nalepnicu okreni ka unutrasnoj strani -> prema karticama. Dakle, da "uduvava".

Nemoj da budzis nista napred, stavi ga nazad, sto je moguce vislje i da izduvava iz kucista. Ono napred ti je gotovo potpuno nepotrebno, ali ako vec 'oces, onda naravno da uduvava kao sto su ljudi rekli.

Geek_master je napisao(la):
Nemoj da budzis nista napred, stavi ga nazad, sto je moguce vislje i da izduvava iz kucista. Ono napred ti je gotovo potpuno nepotrebno, ali ako vec 'oces, onda naravno da uduvava kao sto su ljudi rekli.

Geek je u pravu.Kod vecine noname (JNC,Mercury....) kucista,otvor na prednjoj masci je minimalan ili ga nema(kao kod mene).To znaci da iako stavim fan,nece imati odakle da povlaci svez vazduh.Najprakticnije resenje je da otvoris kuciste,mada u mom slucaju to je lose,jer imam V. 6CU+,pa mi usi otpadaju od buke :).
Najbolje resenje sam video kod naseg member-a,pass-a.....covek je isekao gornji lim i stavio dva jaka ventilatora koja duvaju direktno u kuler i ceo taj de gde je procesor(hlade kondenzatore),a dva je stavio pozadi,ge izduvava topli vazduh(posto je to bio slucaj extreme o/c-a,koliko se secam).

Najbolje resenje sam video kod naseg member-a,pass-a.....covek je isekao gornji lim i stavio dva jaka ventilatora koja duvaju direktno u kuler i ceo taj de gde je procesor(hlade kondenzatore),a dva je stavio pozadi,ge izduvava topli vazduh(posto je to bio slucaj extreme o/c-a,koliko se secam).
Poshto znash choveka verovatno si to i chuo u radu - LM, kako sve to zvuchi ?

Nazad
Vrh Dno