Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Za par dana uzimam ovu konfu:
FX-6300
MSI nvd GTX 750 Ti 2GB OC edition
8GB rama itd.Eh sad,zanima me koliki fps bih na kojim postavkama igrao npr: Watch Dogs(sad i 2 kad' izadje)Fifa 15/16/17,GTA V,Battlefield 3 itd.I da li bi mi ova konfa "terala" igre za nekih 2-3 godine?A grafu menjam krajem ove godine.Hvala unapred
Uzimam MSI GTX 950 vrv,a pocetkom 2017 uzimam 8350,*** ne'am ja budzet od 1000e.A verujem da ce 6300 izdrzati do januara/februara sledece god.Elem,reci mi fps za 6300/GTX 950/8GB rama.Takodje,monitor je 5:4 tj. 1280x1024.
Moj savet ti je da ne bacas onda pare na kupovinu takvog racunara sada nego se strpi onda to jos malo koliko ima do pocetka sledece godine i onda sklopi sve pare u jedan budzet i kupi pravu masinu! Ako vec ne mozes da cekas onda *** kupi sta mislis da ce ti biti ok ali po meni je to bacanje para.
Mozda bi trebao da uzmes u obzir neki polovni intel i maticnu za isti, mozes sada dosta jeftino kupiti odlican i5 2500k i sa takvim procesorom si sigurno miran naredne 2-3 godine. Znam jer ja isti posedujem i nemam nameru da ga jos prodajem jer je odlican. To bi ti po meni bila mnogo bolja i isplativija kupovina nego sada da kupujes fx 6300 pa posle 8350, ovako sada kupis ovaj i5 i miran si a po potrebi uz bolje hladjenje mozes ga jako lepo overklokovati. Raspitaj se koja bi ti maticna bila idealna za kupovinu zbog overklokovanja.
Ako te zanima neka igra koliko ces imati fps-a na YouTube mozes da ukucas svoj buduci procesor i graficku pa ces naci sigurno neke testove gde ces moci da licno vidis koliko ces imati fps-a u nekoj igri.
Ako 2017-e ides na 8350, a uzimas 950 nemoj da ocekujes ni 2017-e fps od 60 sa medium-high detaljima. Jedna 960-ica sada ne moze da izvuce stabilnih 60fps-a u Rise of the Tomb Raider recimo ili Dark Souls 3 (na max), a bez obzira na grafiku znamo kakva je optimizacija sa trenutnim igrama.. Ili cekaj ili ulozi u jednu polovinu kasvetnog pa dokupi 2017-e drugu polovinu. Bolje kazi koji budzet imas pa da se sklopi nesto kasvetno, a i tema treba da se prebaci.
Stim sto bih ja recimo isao na F1 konfu samo umesto GTX 950 uzeo RX 460 Sapphire 2GB imas u toj radnji za 16500.
Izasla bi te jos jeftinije od planirane cifre, za resto para kupis veci SSD ili dokupis jos jedan HDD.
Ja lično nikada ne bih išao na AMD CPU baziranu mašinu. Taj F1 jeste nešto bolji u perfomansama ali je iz mog ugla R1 daleko praktičnije rešenje zbog nadogradnje. Core i5 bi mu bilo trajno rešenje i svakako treba ići na što jaču grafiku za šta mu je neki Radeon bolja solucijia u ovom momentu budžetski gledano. Diskovi i kućište nisu problem, jer se tu može kalkulisati.
Evo recimo jedne konfiguracije koju bi mogao da sklopi sa komponentama kupljenim isključivo u Emmi-u:
Mobo: Gigabyte GA-B85M-HD3 R4 - 7.599 din
CPU: Intel® Core™ i3-4170 na 3.7GHz keš: 3MB - 14.399 din
Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX Fury Red CL10 - 4458 din
Napajanje 500W LC Power LC500H-12 V2.2 - 3.599 din
GPU: AMD Radeon RX460 Saphire 2GB GDDR5 - 16.499 din
46554 din
HDD SATA3 500GB WD Blue WD5000AZLX, 32MB/7200rpm 6.530
SSD SATA3 240GB Patriot Blast 560/530MB/s - 8.299 din
Sve ukupno - to mu dođe u varijanti sa WD HDD-om od 500GB - 53084 din, odnosno u najskupljoj varijanti sa jednim SSD diskom od 240GB - 54853 din
Kućište nije uračunato jer ih ima poprilično u cenovnom rangu do 3000 din pa nek izabere neko koje mu se sviđa. Može i staro da iskoristi ako ima ili recimo da uzme neko polovno za početak.
Generalno za 55-60 iljki može da se sklopi iole pristojna gejmerska mašina. 50 je donja granica prihvatljivog - više nedovoljno čini se nego optimalno jer nešto mora da se pokasapi barem malo... i onda to nije to! ,)
Treba ti samo to još ne znaš. ;-)
SSD mi je bio najbolja kupovina u poslednjih 10 godina, neverovatno koliko je vidljiv pomak u performansama celog kompa.