Šta je novo?

Postavke i FPS

BvB09

Poštovan
Učlanjen(a)
12.01.2016
Poena
51
Za par dana uzimam ovu konfu:
FX-6300
MSI nvd GTX 750 Ti 2GB OC edition
8GB rama itd.Eh sad,zanima me koliki fps bih na kojim postavkama igrao npr: Watch Dogs(sad i 2 kad' izadje)Fifa 15/16/17,GTA V,Battlefield 3 itd.I da li bi mi ova konfa "terala" igre za nekih 2-3 godine?A grafu menjam krajem ove godine.Hvala unapred

A sto ovtaras novu temu kada si imao onu u kojoj si vec zapoceo razgovor?

Ukratko ta konfiguraciaj ce mozda moci jos pola godine nesto da pokrene a posle mozes da se slikas sa njome jer je sve manje vise dobro zastarelo.

Uzimam MSI GTX 950 vrv,a pocetkom 2017 uzimam 8350,*** ne'am ja budzet od 1000e.A verujem da ce 6300 izdrzati do januara/februara sledece god.Elem,reci mi fps za 6300/GTX 950/8GB rama.Takodje,monitor je 5:4 tj. 1280x1024.

Moj savet ti je da ne bacas onda pare na kupovinu takvog racunara sada nego se strpi onda to jos malo koliko ima do pocetka sledece godine i onda sklopi sve pare u jedan budzet i kupi pravu masinu! Ako vec ne mozes da cekas onda *** kupi sta mislis da ce ti biti ok ali po meni je to bacanje para.

Mozda bi trebao da uzmes u obzir neki polovni intel i maticnu za isti, mozes sada dosta jeftino kupiti odlican i5 2500k i sa takvim procesorom si sigurno miran naredne 2-3 godine. Znam jer ja isti posedujem i nemam nameru da ga jos prodajem jer je odlican. To bi ti po meni bila mnogo bolja i isplativija kupovina nego sada da kupujes fx 6300 pa posle 8350, ovako sada kupis ovaj i5 i miran si a po potrebi uz bolje hladjenje mozes ga jako lepo overklokovati. Raspitaj se koja bi ti maticna bila idealna za kupovinu zbog overklokovanja.

Ako te zanima neka igra koliko ces imati fps-a na YouTube mozes da ukucas svoj buduci procesor i graficku pa ces naci sigurno neke testove gde ces moci da licno vidis koliko ces imati fps-a u nekoj igri.

Poslednja izmena:
Ako 2017-e ides na 8350, a uzimas 950 nemoj da ocekujes ni 2017-e fps od 60 sa medium-high detaljima. Jedna 960-ica sada ne moze da izvuce stabilnih 60fps-a u Rise of the Tomb Raider recimo ili Dark Souls 3 (na max), a bez obzira na grafiku znamo kakva je optimizacija sa trenutnim igrama.. Ili cekaj ili ulozi u jednu polovinu kasvetnog pa dokupi 2017-e drugu polovinu. Bolje kazi koji budzet imas pa da se sklopi nesto kasvetno, a i tema treba da se prebaci.

Budzet mi je negde 50-55000,a samo iz emmi-ja mogu da uzimam posto moji imaju neki dil sa njima...

Budzet mi je negde 50-55000,a samo iz emmi-ja mogu da uzimam posto moji imaju neki dil sa njima...
Pogledaj ovde imas F1/R1 masinu koju su forumasi i redakcija satavili...53000.
to je trenutno najbolje sta se moze uzeti za te pare.

http://www.benchmark.rs/artikal/predstavljamo_benchmark_f1_i_r1_racunari-4137

http://forum.benchmark.rs/showthrea...Benchmark-forum-vs-Benchmark-redakcija/page27

Stim sto bih ja recimo isao na F1 konfu samo umesto GTX 950 uzeo RX 460 Sapphire 2GB imas u toj radnji za 16500.
Izasla bi te jos jeftinije od planirane cifre, za resto para kupis veci SSD ili dokupis jos jedan HDD.

Poslednja izmena:
Ja lično nikada ne bih išao na AMD CPU baziranu mašinu. Taj F1 jeste nešto bolji u perfomansama ali je iz mog ugla R1 daleko praktičnije rešenje zbog nadogradnje. Core i5 bi mu bilo trajno rešenje i svakako treba ići na što jaču grafiku za šta mu je neki Radeon bolja solucijia u ovom momentu budžetski gledano. Diskovi i kućište nisu problem, jer se tu može kalkulisati.

Evo recimo jedne konfiguracije koju bi mogao da sklopi sa komponentama kupljenim isključivo u Emmi-u:

Mobo: Gigabyte GA-B85M-HD3 R4 - 7.599 din
CPU: Intel® Core™ i3-4170 na 3.7GHz keš: 3MB - 14.399 din
Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX Fury Red CL10 - 4458 din
Napajanje 500W LC Power LC500H-12 V2.2 - 3.599 din
GPU: AMD Radeon RX460 Saphire 2GB GDDR5 - 16.499 din

46554 din

HDD SATA3 500GB WD Blue WD5000AZLX, 32MB/7200rpm 6.530
SSD SATA3 240GB Patriot Blast 560/530MB/s - 8.299 din

Sve ukupno - to mu dođe u varijanti sa WD HDD-om od 500GB - 53084 din, odnosno u najskupljoj varijanti sa jednim SSD diskom od 240GB - 54853 din

Kućište nije uračunato jer ih ima poprilično u cenovnom rangu do 3000 din pa nek izabere neko koje mu se sviđa. Može i staro da iskoristi ako ima ili recimo da uzme neko polovno za početak.

Generalno za 55-60 iljki može da se sklopi iole pristojna gejmerska mašina. 50 je donja granica prihvatljivog - više nedovoljno čini se nego optimalno jer nešto mora da se pokasapi barem malo... i onda to nije to! ,)

Poslednja izmena:
Treba ti samo to još ne znaš. ;-)
SSD mi je bio najbolja kupovina u poslednjih 10 godina, neverovatno koliko je vidljiv pomak u performansama celog kompa.

Vrh Dno