Šta je novo?

Postavite slike sa kamere vaseg mobilnog telefona (Procitati prvi post u temi)

Evo razlike izmedju default i Pi kamere na 16pm. Levo je default 48mpx desno Pi 12mpx, nista nije dirano. Uskoro mnogo lepih slika 🙂

Pi je prava stvar za iPhone, to mu zapravo dođe "GCam za iPhone". Ne koristim iPhone, brat je imao 13 Pro nedavno, na njemu smo prvo ii probali, pa sam posle preporučio drugovima sa 15 Pro i svi su oduševljeni. Benefiti, koliko sam ja uspeo da vidim (fotkao sam malo sa njihovim telefonima) su isti onakvi kakve očekujemo i od GCam modova na Androidu, bolji dinamički opseg, pre svega ublažavanje klasičog presovetljavanja fotografija i ubijanje veštačkog izoštravanja, te bolji detalji. Da imam iPhone, najverovatnije bi mi bila default app za fotografiju.

Браћо, је л' имате препоруку за литературу везано за фотографију? Хтео бих мало да научим о теорији, да покушам. Претпостављам да ће ми и фотке онда бити боље. Имам добар телефон, па, 'ајде да га искористим. Може и неки youtube канал добар.

@tozovac ova tema je pravo "blago" dosta toga možeš iz nje da naučiš. Imale su godine pre i posle, prelistaj polako sve. Tu su pisali neki malo veštiji ljudi od mene, ja sam običan amater. 🙂

Ali evo neke literature koju sam ja čitao. Gledaj dosta i vido tutorijala, imah ih besplatnih na YT.

Ako pročitaš sve ovo svaka ti čast. Međutim, ništa bez vežbe - fotoaparat u ruke pa udri. 🙂

Evo i dvi godine nakon, "starac" se jos drzi.
Stari VIVO je još u punoj snazi 😀
v70LNNO.jpeg

Nazad
Vrh Dno