Šta je novo?

Postavite slike sa kamere vaseg mobilnog telefona (Procitati prvi post u temi)

P6, lokalni blejači...
PXL_20221008_152553762.jpgPXL_20221008_152403845.jpgPXL_20221008_151519700.jpg

Jel ti radis u nekoj prodavnici telefona? :)

Upropastio nam čovek izlazak dva najbolja telefona za fotkanje🤣

Svaki put kad postaviš fotografije sa nekog novog telefona, ja se razočaram u kvalitet, ili ti nešto ne radiš kako treba ili su najnoviji telefoni stvarno prosečni. Prošli put su bile sa iPhone 14 ako se ne varam, pa onda mi12s i sada pxl 7pro.
Takozvani blue moon sindrom :D

Mada, to i nije loše, jer postavljene fotografije nisu očajne, više prosečne point & shoot, a vide se limiti senzora i optike u uslovima koji nisu baš idealni.
Drugo je to što se za svrhu postavljanja na netu uglavnom biraju fotografije ''koje su ispale dobro'' (što je potpuno opravdano), sa smislenijim kadrovima, kompozicijom, obradom itd.

Sad sam tek obratio paznju da su to 3 razlicita zoom nivoa, u tom slucaju su dobre, i ovo svetlo/oblacnost bas ne ide u korist za fotke.. ali da, ume da probere uvek neke najgore primere fotki :D mozda namerno ;)

Da vidimo šta "ne može" kamera u tom slučaju pa da se iznenadimo kada uzmemo uređaj.

Da te slike su bile skroz na brzinu. 1, 5 i 30x. Sta se tice 12S Ultra, nerazumem uopste a 14 PM: da bila greske i foto stilu.

Taman sam hteo vise da postavim, al hvala :) vise necu da postavljam, rekoh pre neki mesec da budem vise aktivan i ovde i da podelim stvari itd.... ok

pozz

Poslednja izmena:
Da te slike su bile skroz na brzinu. 1, 5 i 30x. Sta se tice 12S Ultra, nerazumem uopste a 14 PM: da bila greske i foto stilu.

Taman sam hteo vise da postavim, al hvala :) vise necu da postavljam, rekoh pre neki mesec da budem vise aktivan i ovde i da podelim stvari itd.... ok

pozz
Постави слободно, све интересује каква је камера на тим уређајима, само ако си у могућности уложи више труда 😀.
Претпостављам да ниси имао времена да се играш са подешавањима и само је сликано "офрље"..

U dosta sam foruma, komicno da u engleskima i nemackima kao i po redditu uopste nema takvih komentara "lose rezultate, uvek se razocarim, upropastio nam nadu" i u navedenim ima jedno 250% vise impresija nego u ovom malom krugu. Sumnjam nekako tipicno za "naš" narod al ajd. Hteo, probao i ostavio. Zdravo

pozz
Salimo se malo ;)

U dosta sam foruma, komicno da u engleskima i nemackima kao i po redditu uopste nema takvih komentara "lose rezultate, uvek se razocarim, upropastio nam nadu" i u navedenim ima jedno 250% vise impresija nego u ovom malom krugu. Sumnjam nekako tipicno za "naš" narod al ajd. Hteo, probao i ostavio. Zdravo
Nema potrebe da se ljutiš, kritike su konstruktivne i trebalo bi da ih uvažiš jer bi mnogi kojima je fotografija na telefonu bitna, lako odustali od kupovine, gledajući ove tvoje fotke.
E sad, ako si pomislio da će ovde svi biti impresionirani jer ti imaš neki telefon dan posle predstavljanja, onda je ipak bolje da se držiš engleskih i nemačkih foruma.

Malo sam se igrao sa "macro" fotkama na P6 iako nema macro mod/socivo klasicno, ali sa portrait modom se dobijaju fini rezultati (hvala 2saint4U za tip)

PXL_20221014_111504211.PORTRAIT.jpgPXL_20221014_111352312.PORTRAIT.jpgPXL_20221014_110947301.PORTRAIT.jpgPXL_20221014_110803278.PORTRAIT.jpg

Nazad
Vrh Dno