Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Dobra je ideja da se masovno prijavljuju problemi sa lošom analognom slikom.
Nadam se da ćete da izgurate to, kako sutradan isto to ne bi palo na panet i Ikomu (koji je već skinuo to obaveštenje sa sajta)...

Nemam zvuk na RTS HD? Ima li još nekog sa istim problemom?

Edit: imam taj njihov receiver.

Taj problem je bio (i još uvek postoji) na HBO, a od prošle nedelje je na RTS. Treba da se prebaci audio na "sprski". Ja nisam uspeo da nateram "kutiju" da zapamti to podešavanje, pa me nervira više i da idem na HBO, a i na RTS HD bogami.

...pod pritiskom pretnjom zbog neodgovornih i netačnih informacija, moguće je izgurati da se osnovni digitalni paket ne kodira.
Znaju oni dobro šta bi mi korisnici voleli, i da nama sa DVB-C tjunerom ne odgovara STB, dodatna naplata istog kao i doplata za (osnovnu) digitaliju... Da su videli da ima potražnje za njihovim STB-om u meri bar da pokrije troškove nabavke, možda i nebi kodirali osnovnu ponudu, ali pošto potražnje skoro pa nema (dok je osnovna ponuda u DVB-C otključana) logično sledi kodiranje cele digitalije koja je moram da priznam, dobrog kvaliteta. Teško je izboriti se protiv toga sa naše strane korisnika, jedino kad bi ubrzo posle kodiranja usledila hrpa zahteva za raskidom ugovora za kablovsku TV, onda bi se možda i predomislili, ali koliko je to realno procenite sami :sceptic:
Da su hteli da reše problem ilegalno priključenih, onda bi izbacili analognu ponudu kanala (sa STB-om možete i na starom TV da pratite digitaliju), tj. svima bi bio potreban STB (i postojao bi samo digitalni signal), ali ovo kodiranje osnovne ponude je usmereno samo za one koji hoće da gledaju digitaliju, i nema veze sa ilegalno priključenim jer će oni i dalje nesmetano moći da prate analogiju džaba (analogija ostaje)...

Ja ih zvao danas da ih malo napljujem zbog ovog poteza na onaj 0800 broj, medjutim nema šanse da ih dobijem, non-stop zauzeto. 25.03. samo što nije, taman smo se fino navadili na DVB-C, ali izgleda da neće moći. Ooo, ko li im samo kroji poslovnu politiku, da mi je znati? Ne znam šta oni očekuju da će se desiti, da će svi da navale na one STB-ove kao nezdravi i da će ih očas posla otplatiti? ***e, pored 3 prava i zdrava TV-a sa DVB-C tjunerima, treba da uzimam one njihove krševe? Da ne spominjem gomilu daljinskih upravljača.

Poslednja izmena:
Od razgovora sa službom sam mogao zaključiti da se samo ovi na "[email protected]" mogu nešto da urade.Deo moga pisma na [email protected]!
Pre neki dan dobio sam u sandučiću obaveštenje da je nekakav (za koji ja nikada nisam čuo) promotivni period za puštanje digitalne televizije besplatno ograničen do 25.03 !!!
Dalje, obaveštavate da će od 25.03 za gledanje digitalne televizije biti potreban uređaj set-top-box i mesečno plaćanje od dodatnih 250 dinara što ćeukupno dovesti pretplatu od 1276 dinara.
Obzirom da mi je svet telekomunikacija vrlo blizak i da sam upućen i u druge kablovske operatere znam da je ovakav sistem (loš) prisutan jedino kod SBB-a, ali od nedavno je i kod njih ukinuta pretplata zbog pritska ljudi.
Operatere za koje pouzdano znam da ne naplaćuju gledanje digitalne televizije su radijus Vektor, Ikom, Targo, SatTrakt i donedavno Vi, znači svi veći i jači operateri.
Mi ovde imamo dva problema. Prvo je plaćanje dodatnih novaca za gledanje digitalne televizije ( a ne radi se o pay kanalima) i drugo, meni možda i bitnije, je moranje da posedujem još jedan dodatni uređaj u prostoriji sa dodatnim daljinskim i dodatnim parom baterija.
Znači da podvučem, ja da bih u jednoj prostoriji gledao televiziju moram da imam dva uredjaja, obavezan produžni kabal, dva daljinska i minimalno četri baterije, umesto da imam jedan aparat jedan daljiski i dve baterije.
Priča se dodatno pogoršava ako poželim da imam tv u nekoj drugoj prostoriji. Uzmimo za primer sobu gde i u njoj treba da imam od sada dva uredjaja (tv i STB), dva daljinska, četri baterije i produžni.
A za treću sobu ne smem ni da pomislim. Znač,i gomilate mi uredjaje i plus naplaćujete dodatni novac.
Ja sam mislio da je ovo moguće samo kod Sbb-a ( sa kojima imam izuzetno loše iskustvo na drugoj lokaciji).
Da stvar bude gora po mene, ja sam pre dva meseca kupio televizor za koji sam dao 95000 dinara koji u sebi ima DVB-C tuner i za koji sam mislio da ću kod Vas da ga iskoristim na pravi način, a ključna stvar za kupovinu tv-a je bila ta što sam četiri puta zvao vašu
službu koja me je uveravala da ćete slobodne kanale ostaviti nekodirane i bez potrebe za dodatnim uredjajem i da se to neće menjati ni u budućnosti.
Zahvaljujući tim odgovorima ja sam se odlučio za kupovinu meni skupog tv-a nadajući se da ću moći uživati u digitaloj televiziji na većem ekranu i u punom komforu bez dodatnih uredjaja.
Sada vidim da je kupovina mog tv-a bilo obično bacanje para za koje pretpostavljam da Vi nećete preuzeti odgovornost i od sada ću na mom skupom tv-u moći gledati samo analogne kanale jer o ovakoj ponudi uopšte ne razmišljam.

Poslednja izmena:
Pošto je pretplata za analogne i digitalne kanale ista (+250 din. je za STB) ja očekujem i potpuno isti kvalitet analognih kanala kao što su digitalni. Tako da ću smetnje tj. loše slike prijavljivati svakodnevno, tj. ne svaki dan nego svaki drugi, pošto će i komšija prijavljivati. Ako nisu u stanju da pruže takav kvalitet, ja sam spreman da im platim 300 dinara za analogne kanale lošijeg kvaliteta. To sam im i napisao u mailu.

ja se istog dana odljavljujem cim mi kodiraju osnovnu digitalnu ponudu .

Uzimam jedan D3I +takoreci free D3go na jos tri lokacije po stanu i bole me stojko za njihiv kung fu risiver i njihovu alo požega infrastrukturu.Takodje tu je i free dvb-t2 ponuda.

Poslednja izmena:
Mene svi ti set-top-box uredjaji asociraju na vreme kada su TV napravljeni da mogu da primaju samo VHF podrucje ili samo jedan kanal (ne secam se tacno razloga bio sam mali), pa kad je uveden drugi kanal, bio je potreban dodatni uredjaj da bi se gledala oba :)

Tada se i slika podesavala po horizontali i vertikali pozadi preko potenciometara, da ne bi izgledala ovako kako meni danas izgleda RTS HD.

2uiaebq.jpg

Salu na stranu, da li je i kod vas ovakav RTS HD?

Tri meseca su bili nesto nalik na ozbiljnu firmu. U zemlji gde ljudi nemaju zube i gde se ne kupuje sapun ocekuju navalu na njihove glupe digitalne risivere. Ja mislim da sem mene u zgradi za digitalnu niko ni ne zna, tj rekao sam jednom drugu ali nemaju dvb-c. Sacuvaj boze kakvi su to *****i ko ih je terao da ih tolike narucuju. Kupis tv od 500e pa navise i treba ti jos ovo ******.

Ja im poslo email da želim raskid ugovora, dal će da odgovore?

Javi ako ti odgovore, sta su ti odgovorili.

Ja imam sledece iskustvo sa njima u komunikaciji, odgovorice ti ljubazno ali nadobudno, pa ako si upravu i pritisnes jos malo, onda sledi resenje.

Mislim da ti neće odgovoriti na e-mail, jer je moje nekadašnje iskustvo, da oni jednostavno ne odgovaraju na mejlove (ignorišu).

Ipak su oni JP, moze im se da budu bahati i da ih boli uvo za korisnike. Medjutim, mislim da je sada veci broj ljudi u igri i ako svi pocnu da se zale, mozda se potrude malo oko korisnika.

S obzirom da su mene prevarili (ukoliko stvarno ukinu free DVB-C), jer su me obmanuli da ce mi osnovna digitalna ponuda biti dostupna sa ugovorom za analognu TV...

Znam da se ovde javilo jos nas kojima su istu pricu servirali...

Procitaj ugovor koji si potpisa, verovatno su se zastitili od takvih problema.

Definitivno ih treba pritiskati, jer su korisnike obmanuli usmenim izjavama o tome da osnovni paket digitalne DVB-C neće biti kodiran. Neki korisnici su sklopili ugovore, uzimajući u obzir ovu činjenicu, neki ljudi su zbog toga kupili novi televizor sa DVB-C tjunerom, misleći da neće morati da koriste dodatni uređaj za gledanje osnovne digitalne ponude.
Ukoliko se pojavi više ljudi sa ovakvim zahtevima, pod pritiskom pretnjom zbog neodgovornih i netačnih informacija, moguće je izgurati da se osnovni digitalni paket ne kodira.

Ja sam poslao mejl vezano za sve ovo. Malo se raspitao oko svega, a vezano za nas koje su zeznuli sa ugovorom. Bez obzira sto u ugovoru ne pise obaveza za digitalnu tv, usmeno su je obecavali, sto je regulisano zakonom o obligacionim odnosima kao dovodjenje u zabludu sa namerom potpisivanja ugovora. Predvidjena je zakonom i nadoknada stete, pa kad pocnu ljudi da im salju racune za LCD televizore sa DVB-C tjunerom... :D

Ja ih zvao danas da ih malo napljujem zbog ovog poteza na onaj 0800 broj, medjutim nema šanse da ih dobijem, non-stop zauzeto. 25.03. samo što nije, taman smo se fino navadili na DVB-C, ali izgleda da neće moći.

Pisi mejl.

I svi ostali, pisite im prigovor, bez obzira da li imate ugovornu obavezu ili ne. Nista ne kosta, par minuta vremena. To je jedini nacin da prestanu da nas j. Sto je najgore, mislim da je u njihovom interesu da osnovna digitalna ostane nekodirana, jer ja da imam da biram izmedju dve kablovske sa ili bez set-boxa, biracu ovu bez.

Ako ne znate adrese, da vam pomognem:
<reklamacije(at)ptt.rs>
<zorantonic(at)jp.ptt.rs> Direktor RJ "Posta Net"

Poslednja izmena:
Pisao sam im već, ali se nisu udostojili da odgovore, šta njih to dotiče što im korisnici pišu mejlove i žale se... Pisaću direktoru, od njega možda i bude neke vajde, ovi što čitaju (ako ih uopšte i čitaju) mejlove na reklamacije @ ptt. rs, verovatno ih samo obrišu i piče dalje po fejsu.

Ja sam pisao na korisnik @ ptt.rs nema odgovora.

OK, ne mogu da čitam unazad ko zna koliko stranica, ali ovako ovlaš shvatio sam da će se osnovni digitalni paket kodirati.

Danas, sticajem okolnosti zbog problema koji imam već par dana sa Arena sport kanalima ( kratkotrajna pikselizacija, i zamrzavanje slike),

dečko iz tehničke podrške mi je rekao da osnovni digitalni paket neće biti zaključan,
citiram njega '' nikada to nije ni bilo u planu niti će se tako nešto desiti, jedino će biti zaključani Pay kanali, svi
korisnici sa DVB-C tjunerom moći će normalno da prate osnovni paket''.

To bi bilo to, samo prenosim šta mi je malopre rečeno.

Daj Boze da to bude tako, na obostrano zadovoljstvo.
Jer ja, kao sto sam vec rekao, da mi sutra dodje SBB, IKOM ili neko treci sa vecim brojem kanala ali sa riciverom, ne bi ni razmisljao da prelazim dok mogu da najnormalnije koristim TV bez tih dodatnih uredjaja.

Kad bi imali onaj CI modul za TV, onda bi mozda uzimao HD kanale. Ne znam zasto, ali svi to nesto izbegavaju...

Poslednja izmena:
...dečko iz tehničke podrške mi je rekao da osnovni digitalni paket neće biti zaključan,
citiram njega '' nikada to nije ni bilo u planu niti će se tako nešto desiti, jedino će biti zaključani Pay kanali, svi
korisnici sa DVB-C tjunerom moći će normalno da prate osnovni paket''.
Tačno tako, kada sam dobio račun za prošli mesec (ovog meseca pošto se plaća mesec unazad) i video poleđinu računa (već sam okačio sliku ranije) pozvao sam njihov "help desk" na 0800-201-200 i dobio identičnu informaciju kao što je tebi "dečko iz tehničke podrške" rekao. Međutim pošto sam im pročitao poleđinu njihovog zvaničnog računa rekli su mi da ipak treba da provere sa centralom, i da zovem sutradan. Tehnička podrška i help-desk ipak ne znaju/nisu sigurni u planove i odluke koje se donese u vezi planiranih izmena, tako da i oni moraju da provere. Sutradan sam zvao i dobio potvrdu da će se skremblovati/zaključati osnovna ponuda kanala u digitalnom formatu, a PAY kanali inače i ostaju zaključani kao i što sada jesu. Ta odluka je, kako su mi rekli, već donesena i izvesna je, a budimo iskreni kad se pogleda zvanična ponuda na PoštaNET sajtu, tamo za digitalnu TV stoji:

Ugovor za digitalnu televiziju podrazumeva iznajmljivanje STB uređaja.
Jednokratna naknada za STB uređaj iznosi 2.000 dinara.
Mesečna pretplata se sastoji iz osnovne pretplate (1.026 din.) i mesečne naknade za STB uređaj (250 din.)
Svim korisnicima digitalne televizije dostupni su i kanali iz analogne ponude.

To se potpuno slaže sa onim što su meni (kad su proverili) rekli iz podrške... A i nisu samo meni to potvrdili, ima još ljudi na ovom forumu koji su istu informaciju dobili. Meni ovo isto ne odgovara, ali ko mene pita... :zgran: Da raskinem ugovor uvek mogu (nemam ugovorenu obavezu), tako da... :d

P.S. Ako zaista neće kodirati digitalnu ponudu, zašto ne napišu na njihovom sajtu da je osnovna ponuda otključana u DVB-C formatu i da nije potreban STB uređaj da se prati osnovna digitalija? A na sajtu piše potpuno suprotno :wall:

Pa zar je moguće da posle koliko vremena oni ne mogu da usklade priče, zar ne dobijaju instrukcije od nadređenih.

Krajnje neozbiljno od njih u svakom slučaju.

Uzgred više puta u toku razgovora sam insistirao da sam čuo do mnogih da će zaključati osnovni paket digitalnih kanala,
i uvek bih dobijao kategorično NE, samo je u planu zaključavanje pay kanala.

Tamo se očigledno ne zna ko pije a ko plaća.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
trebamo biti precizni da ne bi dolazilo da zabune ili zamene teza.
Kao prvo koliko dugo takva informacija stoji na sajtu u vezi upotrebe STB uređaja? Kao drugo moramo imati na umu da su takve stvari opšte informacije gde se pre svega ima na umu da vecina ljudi jos uvek poseduje katodne televizije i u protivnom ako želimo definisati onda se ide u detalje ko šta može i kako da koristi. I kao treće i najvažnije ne zaboravimo sve pozive nas call centru pre kupovine televizora i raspitivanja u vezi DVB-c korištenja. A što se tiče odnosa i odgovornosti prema korisnicima vidimo koliko su precizni sa odgovorima na mejlovima.

Ne, najvažnije je da kablovska poskupljuje za nekih 300 dinara svima (sad su valjda najskuplji), ovi što su potpisivali mix ugovore, nek pročitaju šta su potpisali.
Ja u ponedeljak idem da raskinem i uzmem box. 15 godina gledamo očajnu analognu sliku i konačno neko poboljšanje (mada i dalje svetlosnim godinama iza konkurencije) i to zas***u.

Kupili su digitalne kung fu risivere koje ne mogu nikome da prodaju,Tek posle ovoga neće moći ni analognu -alo požega-sliku nikome da prodaju.

Zašto su kupovali risivere to je pitanje svih pitanja.Potpuno bezpotrebno.Mogli su da ostave digitalnu free ponudu i svako može sam da kupi šta hoće a oni nemaju problem ulaganja novca.Cela evropa za pay kanale ima cam module u ponudi samo se oni prave pametni sa nekim fensi rešenjima.Cela evropa je osmislila cam modul odnosno cam slot u televizoru kako bi svako imao pravo na izbor.

Ma oni su ulta moderni pa su odlucili da se bore protiv CW sharinga kao mnogi satelitski provajderi.
Otuda posebni STB-ovi i bez mogcnosti uzimanja modula.
Medjutim, zeznuli su se malo jer kablovska nije satelitska i tu CW sharing nije toliko popularan zbog prirode kablovske.

Tek sada ce navuci:smash: nevđeni bes pa ima da im rasture ceo sistem.

Ja sam dobio odgovor na mejl, iz kojeg koliko mogu da zaključim definitivno planiraju da kodiraju kanale.

Najavili su da će do kraja godine omogućiti i CAM modul. Šteta što ću do tad već verovatno raskinuti ugovor.

Danas je trebalo da iskljuce digitalnu? Meni radi kako treba jos uvek...

Vrh Dno