Šta je novo?

Laptop Poslovni laptop

Koji laptop kupiti?

srdjan1210

Zapažen
Učlanjen(a)
11.02.2024
Poena
1
Pozdrav,
U potrazi sam za poslovnim laptopom.
Budzet je izmedju 1000 i 1500 evra.
Prioritet je vise ram memorije i bolji procesor u odnosu na graficku kartu.

Laptop bi bio koristen u svrhe programiranja.

Ниси написао да ли ти је мобилност битна, овај је мало лакши, 1,5 килограм, мање од стандардних 1,7 килограма.
Тастатуре су на жалост данас мало неудобне, да ли си размишљао о неком старом Thinkpad моделу ? Тј. да ли половно долази у обзир ? Тастатуре су значајно удобније и боље на старим лаптоповима. Данас се генерално производе превише плитке тастатуре које лепо изгледају али нису конфорне за рад.

Ниси написао да ли ти је мобилност битна, овај је мало лакши, 1,5 килограм, мање од стандардних 1,7 килограма.
Тастатуре су на жалост данас мало неудобне, да ли си размишљао о неком старом Thinkpad моделу ? Тј. да ли половно долази у обзир ? Тастатуре су значајно удобније и боље на старим лаптоповима. Данас се генерално производе превише плитке тастатуре које лепо изгледају али нису конфорне за рад.
Hvala na brzom odgovoru!
Sto se tice portabilnosti, preferirao bi laptope koji nisu previse robustni(recimo kao gejmerski).
Niska tastatura je u potpunosti ok jer koristim takvu vec na laptopu koji posjedujem.
Ovo sa linka cak izgleda jako dobro.

Nazalost polovno ne dolazi u obzir, posto mi je potreban racun za refundiranje.

Hvala na brzom odgovoru!
Sto se tice portabilnosti, preferirao bi laptope koji nisu previse robustni(recimo kao gejmerski).
Niska tastatura je u potpunosti ok jer koristim takvu vec na laptopu koji posjedujem.

Препоручио бих ти да пробаш, макар реда ради неки старији Thinkpad са дубоком тастатуром.
Тастатура која има дубљи ход је удобнија, па док не покушаш да радиш са њом не знаш како ти лежи.
Поједине фирме продају половну робу са рачуном и гаранцијом, тако да половно није синоним за недостатак рачуна и гаранције.

Uh, ja imam Yogu 7 16IAH7 i moram reći da je tastatura najveći minus na njoj. U startu su mi prsti bukvalno trnuli. Sada sam se malo navikao, ali def nije prijatna. Odličan laptop, šteta što su ga tu zakinuli.

Hvala na brzom odgovoru!

Како год било, ако узмеш ново, не заборави да имаш 14 дана да се предомислиш и вратиш ако ти не одговара, тако је по закону.

Препоручио бих ти да пробаш, макар реда ради неки старији Thinkpad са дубоком тастатуром.
Тастатура која има дубљи ход је удобнија, па док не покушаш да радиш са њом не знаш како ти лежи.
Поједине фирме продају половну робу са рачуном и гаранцијом, тако да половно није синоним за недостатак рачуна и гаранције.
Probao sam na legionima tastaturu i dosta je bolji osjecaj. Sad ne znam da li mislis na takav tip tastature?
Како год било, ако узмеш ново, не заборави да имаш 14 дана да се предомислиш и вратиш ако ти не одговара, тако је по закону.
Ima smisla :)
Uh, ja imam Yogu 7 16IAH7 i moram reći da je tastatura najveći minus na njoj. U startu su mi prsti bukvalno trnuli. Sada sam se malo navikao, ali def nije prijatna. Odličan laptop, šteta što su ga tu zakinuli.
Bas me zanima koliko je to problematicno. Trenutni model koji koristim kuci je Asus Vivobook S15. Tastatura je niska ali da se naviknuti.

Slucajno nadjoh ovakav thinkpad. Djeluje poprilicno jeftino za spec.
Da ne postoji mozda neka caka iza ovoga? 😃

Probao sam na legionima tastaturu i dosta je bolji osjecaj. Sad ne znam da li mislis na takav tip tastature?
Oдприлике тако.
Стога јесу поједини рецимо гејминг лаптопови или стари габаритнији, али пружају бпљи угођај за куцање. Мислим да би ти било јако битно код програмирања. Плитки тастери нису за неки посебан рад.
Ima smisla :)

Bas me zanima koliko je to problematicno. Trenutni model koji koristim kuci je Asus Vivobook S15. Tastatura je niska ali da se naviknuti.
Кад се навикнеш на боље, тешко идеш назад :) Ниси ти дуго куцао на том Легиону :)
Slucajno nadjoh ovakav thinkpad. Djeluje poprilicno jeftino za spec.
Da ne postoji mozda neka caka iza ovoga? 😃
То су нови модели, Е је економска класа. Лично га никад не би узео. Има име и све и тако то, али имам утисак да није као други лаптопови. Питај на теми о Тинкпаду, тамо су стручњаци.

Ako koristiš tastaturu, a koristiš je puno :), zašto uz laptop ne razmisliš o nekom 65% modelu ili nekoj koja ti staje u ranac ili torbu (šta već koristiš).
Manje vise mi je tastatura, to se moze rijesiti kupovinom eksterne po zelji.
Cak i da je malo veca bilo bi u redu :) Veca je problematika oko samog modela laptopa, gdje nisam siguran koju opciju birati.

Onda se ne obaziri toliko na tastaturu. Gledaj oslalo, što bolji ekran (ako ne koristiš eksterni monitor) i performanse. Sedeti za "malim" i lošim monitorom više sati je katastrofa u najavi, a da ne pričamo o full time job-u tipa programiranje.

Nisi definisao šta podrazumevaš pod: "Laptop bi bio koristen u svrhe programiranja.". Učenje ili rad.

Onda se ne obaziri toliko na tastaturu. Gledaj oslalo, što bolji ekran (ako ne koristiš eksterni monitor) i performanse. Sedeti za "malim" i lošim monitorom više sati je katastrofa u najavi, a da ne pričamo o full time job-u tipa programiranje.

Nisi definisao šta podrazumevaš pod: "Laptop bi bio koristen u svrhe programiranja.". Učenje ili rad.
Full time job i jeste u pitanju. Imam eksterni monitor ali koristio bih i monitor laptopa. Nisam primijetio kvalitet ekrana generalno u ponudama laptopa na nasim sajtovima(u ovom opsegu cijene).

Nazad
Vrh Dno