Šta je novo?

Poslednji vapaj !!!

necca1

Cenjen
Učlanjen(a)
20.10.2009
Poena
151
Imam problemčinu sa kompjuterom, a ako neko zna kako da mi pomogne, molim Vas ne štedite reči i savete. Elem , o čemu se radi: Imam sledeću konfiguraciju Gigabyte M55S-S3, AMD Athlon AM2 4200+, tri modula od po 1 gigabajt DDR2 memorije, NVIDIA GeForce 9600 GT, dva hard diska od po 320 giga WD i dve optike ( dva rezača), i napajanje Coolmaster 350W. Sve je to ovako upakovano radilo bez problema oko godinu i jače dana. Odjednom, ničim izazvano , kada otvorim operu ili počnem sa instalacijom nekih drajvera za bilo šta, izbaci mi plavi ekran. Prvo na šta sam pomislio je neispravna jedna od memorija. Proverim svaku ponaosob i sve su ispravne. Sledeće mi je na redu bio hard disk sa operativnim sistemom. Kupim nov, podignem operativni sistem isti kao i predhodni ( VISTA Ultimate ) na njemu i pomislih da sam rešio problem, međutim sve je to trajalo par dana pre nego što je počeo ponovo da se u pola nekog manje zahtevnog posla, a NAROCITO OPERE restartuje i izbacuje plavi ekran.Nadam se da sam dao dovoljno informacija za neki zaključak.

Molim Vas pomozite, očajan sam jer ne znam šta da radim.

A evo i slicice plavog ekrana.

Prilozi

• Untitled - 1.jpg
    Untitled - 1.jpg
    157 KB · Pregleda: 91
  • Slika01.jpg
    Slika01.jpg
    68.7 KB · Pregleda: 75
  • Slika03.jpg
    Slika03.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 69
Jedan od BSOD je izazvan nvidia firewall-om (koji se instalira u paketu sa drajverima za mrežnu kartu).

Edit: U principu su sva tri screen-a vezana za mrežu.U add/remove programs nađi nvidia network access ili firewall (ne znam kako se to tačno zove) i deinstaliraj.

Poslednja izmena:
a treći je isto vezan uz mrežu. Eto prvog koraka, pokušaj disableovati integrisani LAN i ugraditi PCI LAN karticu.

Sta bi trebalo da uradim da bih ugasio ili eliminisao NVIDIA Firewall, odnosno da li njegovo iskljucivanje resava problem?

ukloni ga iz Programs and Features u Control Panelu. Da li će ti samo njegovo uklanjanje rešiti problem?... pa jedino da probaš.

Ok, probacu. Hvala ti puno ali mi se cini da je sve ovo suvise jednostavno da bi mi resilo nastalu situaciju. Kakve sam srece ocekujem u najmanju ruku da se zarazio sa H1N1. Probacu sve gore navedeno ali nemojte da me ostavljate bez ideja, dajte jos neki savet.
Neko mi je cak pomenuo da bih trebalo da obratim paznju na drajvere, ali pre neki dan sam podigao novi operativni sistem i skinuo nove drajvere sa neta. Radio je komp jedno pet dana i povileneo posle toga. Jedino da probam da mu instaliram stare drajvere koje sam dobio uz hardver, znaci od pre jedno dve godine

Ostavi nove drajvere, samo obrati pažnju kod instalacije da ne instaliraš nepotrebne stvari (poput ovog nvidia firewall čuda).

Ne znam da li ti ovo pomaže, ali ja sam imao druge probleme sa tom pločom, recimo scandisk je zaglavljivao računar i nešto gadno radio hard disku tako da je posle toga jedino reinstalacija Win pomagala, i to je počelo da se dešava tek kada sam sa 7300GT prešao na 9600GT. Reinstalirao sam Win nekoliko puta dok nisam shvatio da SATA drajveri koji dolaze uz ploču prave probleme, od tad nisu instalirani i nema problema...

Imam sledeću konfiguraciju Gigabyte M55S-S3, AMD Athlon AM2 4200+, tri modula od po 1 gigabajt DDR2 memorije, NVIDIA GeForce 9600 GT, dva hard diska od po 320 giga WD i dve optike ( dva rezača), i napajanje Coolmaster 350W.

A da nije to malo mnogo za 350W?

9600 GT na 350 W napajanju? More, treba imati hrabrosti okaciti tu konfu na to napajanje ;) Slabo je ;)

Ako je napajanje kvalitetno i ima dovoljno ampera (preko 25A) i wati (vise od 220w) na 12 volti izlazu onda je sasvim dovoljno za njegovu konfiguraciju.

Sa 9600gt i 4 disk jedinice na granici je. U svakom slucaju treba probati sa jacim.

I, šta bi, jel pomogao savet?
Hajde javi se, bilo bi dobro da napišeš kakav je bio epilog, čisto da bude smernica ako se nekom drugom isto desi.
Pozz

Nazad
Vrh Dno