Šta je novo?

Poslednji odslušani podkasti

^^ Znam otprilike na šta se aludira kad se kaže Balkan Info, ništa više od toga. I nekoliko psiho-smešnih klipova. Niti znam ko je Tesa, ni ništa drugo 😁

Na balkan infu su svi apsolutno losi domacini epizoda, kazem domacini jer voditelji nisu ni V. Pocevsi od onog mutavog Tese pa na dalje. Oni tamo kazu par uvodnih reci i onda puste gosta da sam prica sta hice tri sata (u jednom je tesa soavao celu emisiju). Ali najgore u svemu je sto nemaju muda da preispitivaju stavove gostiju i da im se suprostave nego dozvole da lupetaju sta hoce. Stvarno su dno dna od podkasta. Daju 5 minuta bukvalno psihijatrijslim slucajevima.

Dok je Galeb drugi ekstrem i neprestano prekida svoje goste da trabunja, što je izuzetno iritantno.

To i mene izluđuje, bukvalno je ubija sa tim prekidanjem gostiju da ispriča kako se njemu to isto desilo samo bolje.
Ljubitelji auto moto, pretežno moto sporta verovatno znaju za Gypsy tales podkast i lik je a la Galeb, isti fazon i to bukvalno satire dok gledaš

Ево га Војко код Галеба смарача

Meni je ta ptica koju ovde piminjete retko antipaticna osoba. Nema sanse da ga slusam duze od 60 sec.

Slučajno na RTS sajtu (htedoh da vidim kad počinje tekma SRB - ITA) naletim na ovo. Nisam odgledao, pričitao sam vest koja je išla uz ovaj video.

...

Ево га Војко код Галеба смарача
Tokom pola jula, avgusta i početka septembra, u nedostatku drugih podkasta koji redovno pratim a koji su bili na letnjoj pauzi, odgledao sam par Galebovih podkasta sa gostima čije priče me zanimaju.
Opšti utisak je Galeb treba da ljubi stope svakom gostu koji kod njega dođe, jer gost nosi emisiju, a Galeb je tu samo da je učini gorom onim odvratnim kreveljenjem u pogrešno vreme i kad nije momenat (tako je npr. jednu Rambovu mudrost (koja samo zvuči kao pošalica) pet puta prekidao svojim kleberenjem, a čovek pet puta pokušavao da dovrši misao).
Takođe, lik pokušava da se prikaže elokventnim, a ispada smešan (npr. ja sam odgledao možda četiri njegova podkasta, a u tri je ničim izazavan pričao istu priču - kako je čitao Odiseju u svemiru i prepričavao scenu kada glavni lik ostane sam u svemirskoj kapsuli i razmišlja kako su ljudske navike i generator napretka i kočnica napretku).

Ne znam kako to funkcioniše, ali red bi bio da Galeb uplati gostim bar 80% sume koje zaradi podkast u kojem gostuju jer on sam gledanosti podkasta ne doprinosi u opšte, štaviše čini ga gorim (lepo mu reče Rambo kad je krenuo da baca neke nebulozne statistike koliko mu je podkast gledan - "A da li znaš. statistički, koliko gledalaca se dodiruju po međunožju dok gledaju tvoj podkast?", što je naravno bila aluzija i na to da je Galeb spolja gladac a iznutra jadac).

Sa druge strane mogu da preporučim podkast Pojačalo, koji vodi Ivan Minić, koji je sve suprotno Galebu (čovek izgleda kao lamberdžek, a podkast se raspada sa tehničkog aspekta i u onom polumraku) ali je obrazovan, načitan i jako se lepo spremi za svakog gosta, uz to ima lepu dikciju, tačno zna kad treba da pripupita nešto, da izvadi gosta iz blokade u koju je upao, ali takođe zna kada gosta treba pustiti da dovrši rečenicu i misao.

Kao zaključak, Galeba više neću slušati, bar ne ako budei imao išta drugo slušati, dok ću Miniću dati šansu kad mu bude gostovao neki meni zanimljiv gost.

znate li neke korisne podkastove o programiranju i startupovima? mada sam generalno skeptican o podkastovima, trositi 2 sata dnevno vise puta nedeljno na neku razvodnjenu pricu je suludo

zadnje dve epizode od Buckast podcasta su me maksimalno oraspolozile :D
Inace i PCpress izgleda ulazi u svet podcasta i prva emisija mi je bila zanimljiva

Да би се подкаст одгледао или одслушао гост мора да буде велики интелектуалац, у супротном то је бацање времена. Највећи проблем подкаста јест што су то у 99% случајева монолози и то доводи до тога да увек чујете само једну страну медаље што може да буде огроман проблем. Ретко слушам подкасте али препоручио бих подкаст Катене Мунди као, по мени, најбољи на овим просторима.

Joe Rogan i Dr Galpin, posto mi je tema bliska.
Generalno slusam Rogana sa izuzetkom gluposti u vezi teorija zavere...

Да би се подкаст одгледао или одслушао гост мора да буде велики интелектуалац, у супротном то је бацање времена.
Pa dobro,pretpostavljam da izbor podcasta uveliko zavisi i od raspolozenja. Nekad bas dobro legnu neobavezne i neozbiljne teme,al zanimljive u smislu da nikad ne znas sta ces cuti.

The Drive - Peter Attia
Making Sense - Sam Harris (na žalost, iza paywall-a)
The Daily (NewYork Times)
više podcasta iz BBC 4 produkcije (In Our Time)

Mnogo vozim, pa su podcasti i audio knjige obavezni :)
Podcast addict koristim na Androidu. Nikada ne gledam podcaste na video platformama

Nije bas podkast ali odlican video ;)

Nazad
Vrh Dno