Šta je novo?

Poslednji odslušani podkasti

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7900
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650 PLUS WIFI
RAM
64gb DDR5 6000Mhz
GPU
RX 9070 XT
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk R200+ 2x Fosi monoblok
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Antec C8 Curved Wood
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech MX
Laptop
Macbook Air M3
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE-Huawei GT4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Mislim da su svakim danom sve popularniji, bilo bi lepo da napisete koje slusate i koje teme obradjuju. Ili neke zanimljive epizode.
Od mene:
Biznis price, ljudi koji su uspeli u biznisu, logicno :)
Tehnopolis
Radio Galaksija, sirok krug tema
Od stranih:
Waveform, tehnologija

Lap76, domaći podcast koji vode F1 i MotoGP komentatori. Uglavnom gledam samo kad imaju nekog zanimljivog gosta tipa Filip Jenić (naš vozač trenutno u španskoj F4), Martin Nađ (bivši Toro Rosso i Williams mehaničar), Andrej Isaković (fotograf koji je uhvatio onu famoznu sliku Maksovog točka na Luisovoj glavi u Monci prošle godine).

Pored ovoga još slušam i F1 Beyond the Grid, uglavnom kad jedem ispred kompa :D

Za Lap76 sam mislio da se zove Infinity Lighthouse :LOL:
Nauci covek svakog dana nesto ... i umre glup.

Ja sam podkast manijak.

Trenutno aktivno slušam:
Mentalno razgibavanje
Lobotomija (Darko Mitrović)
Njuzovce
Zumiranje (NIN i Nedeljnik udruženim snagama)
Crno-beli svet (Vukadinović)
Zec

Ponekad:
Nikačević

I još bar pet-šest podkasta koje ne slušam redovno, ali poslušam sa vremena na vreme kada mi gost odgovara.

Strane ne slušam...

Lap76
99jardi
Wtf1
Tehnopolis
Ivan kosogor podkast
Conan o'brian needs a friend
Nekada slusam i nova.rs podcast, beyond the grid ...
Za slusanje koristim Google podcast app

Biznis price i pojacalo ponekad, zavisno od gosta.

Poslednja epizoda biznis prica koju sam odslusao je bila sa Nebojsom Maticem, osnivacem mikroelektronike. Duza epizoda, ali odlicna!

Agelast i F1manijak obavezno. Lap76 kako kada . Pojacalo takodje, kada mi se ucini neko zanimljiv .

Za Lap76 sam mislio da se zove Infinity Lighthouse :LOL:
Nauci covek svakog dana nesto ... i umre glup.
Lighthouse im se zove produkcijska kuca. Prave oni jos par podkasta i imaju razne aktivnosti. Srdjan je neumoran .

Uh kako bre tek od juce postoji tema
Ja redovno slusam:
No Dunks
Comedy Button
Brilliant Idiots
Theories of the third kind
Comics Conspiracy
Tell em Steve Dave

Povremeno zavisi od gostiju/teme:
Mile Higher
Lights Out
Mysterious Radio
Knuckleheads
All the smoke
Fly on the Wall
Conan O'Brien needs a friend

^
Bas cu da pogledam podcaste odozgo,deluju obecavajuce.
Conan o'brien mi je jedan od omiljenih podkasta

Agelast, Pojačalo, Njuzovce i ponekad Lap 76. Ima i dosta dobrih stranih podcasta ali nema se vremena.

Inace za fanove f1 preporucujem beyond the grid, podkast u kome gostuju vozaci, sefovi timova, bivsi vozaci... lepo je cuti njihovu pricu.
Takodje ne bi lose bilo i da se daju preporuke za aplikacije za podcaste uz objašnjenje zasto bas ta app.
Ja koristim google podcast, intuitivna je, jednostavna ali ipak cu je menjati jer primecujem da pojedini podkasti jako kasne ili se uopste ne azuriraju. Npr podcast 'chequered flag' je prestao da se azurira, zadnja epizoda je iz 2019 godine a ljudi redovno snimaju

Poslednja izmena:
Buckast podkast 🥟

The Skeptics' Guide to the Universe
StarTalk Radio
Astronomy Cast
Universe Today
The Infinite Monkey Cage

a pošto pratim Premijer ligu i navijam za Arsenal:

Arseblog
The Tuesdy Club
Handbrake Off
The Arsenal Opinion

twit.tv - IT podcast

Nakon Lagune, Banjac i Brakus su otvorili internet radio. Svakog dana od 10-12h imaju emisiju uživo. Imaju još muzičkih emisija koje uređuju drugi ljudi. Sve kače na Mix Cloud.

^Banjac je van Brakusovskog ludila , sasvim pristojan lik. Verovao ti to ili ne.

Soft White Underbelly - mini autobiografije uglavnom ljudi sumnjivog morala ili sa one strane zakona iz americkih gradova, postane zarazno koliko ima dobrih intervjua i koliko ima tuznih licnih prica
Lex Fridman
Joe Rogana ponekad preko spotify
Timcast IRL - njega sam slusao kada su bili izbori za predsednika USA i Tramp je tada pobedio, likovi su ladno demokrate u dusi ali kada su videli kakvo je medijsko izvestavanje u americi protiv Trampa i koliko lazu ladno su vremenom poceli da brane istog pa su mi stekli kredibilitet i simpaticnost, generalno kvalitetno odradjuju trenutne teme u americi i svetu

Huberman Lab Podcast
Peter Atthia MD - thedrive
Peak Human Podcast

Chris Williamson - Modern Wisdom
Rebel Wisdom
Lex Fridman

Universe Today

i kod koga god gostovao Daniel Schmachtenberger :)

Možda je offtopic, ali koje programe koristite za podkaste? Skoro sam gledeao ponudu i nije baš sjajna.
  • Clementine, koji koristim za radio, mp3 i subsonic ima opciju za podkaste, ali mi se dešava da neće da pusti neke epizode. Ne znam da li je do plejera ili servera odakle vuče
  • Podcasts nudi samo neke osnovne opcije, ne znaš ni šta si skinuo, šta tražiš, itd. Baš je siromašan program
  • Probao sam Kasts i solidan je. Mora da se skine podkast da bi se slušao, ali pamti dokle si stigao u svakoj epizodi koju si počeo, ima ok opcije, ali nema pretragu. Ne znam kako radi na windowsu, dostupan je (za sada) samo kao nightly binary. Da ima tu pretragu, bio bi odličan.
  • Na kraju sa shvatio da mi je možda VLC najbolja opcija. Ima pretragu, strimuje direktno, može se skloniti u system tray, jedino što ne pamti dokle sam stigao sa slušanjem (ako ga ugasim)

Na droidu koristim Tsacdop i on ima sve što mi treba, mada mislim da bi UI mogao biti bolji. Koristio sam AntennaPod, ali mi se dešavalo da neće da ažurira pretplaćene kanale i prikaže nove epizode.

Poslednja izmena:
Ja koristim podcast GO, vratio sam se na njega posle izleta se google podcast-om. Inace i google podcast je odlican ali meni vise pase Podcast GO

podkaste slusam preko aplikacije Podcast Addict, koristim je godinama pa sam nekako navikao. Imao sam jedno vreme i placen Pocket Cast, ali iz navike se vratio opet na Podcast Addict. Od emisija na dnevnom nivou slusam Daska i Mladju, Dopise iz Diznilenda, Infinitum i Tehnopolis. Ostalo sa spiska odslusam po nekad. E, da, i Andromeda, odlicna emisija sa hrvatskog radija, koja traje vec preko 26 godina..

Screenshot_20220402-115214_Podcast Addict.jpg

Nazad
Vrh Dno