Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Previse gadljivih vilenjacica na ovom forumu.

Ne znam kakav je ali ti rimejkovi uvek dobiju lošiju ocenu nego što bi je dobili da su neki nezavisni standalone film, a sve iz razloga što u naaaajvećem broju slučajeva budu loša kopija originala!
Još ukoliko original iz nekog razloga ima kultni status kao što The Crow ima zbog nesrećnog Brendona - mala ocena rimejku je zagarantovana.

The Crow crpi kultni status, rekao bih, iz te neke mračne, fantazmagorične atmosfere kojom odišu radnja, fotografija, muzika... pre nego zbog Brendona, ali i zbog toga što takvih filmova i nema mnogo.

Na tom fonu su recimo, i sledeći film Alex-a Proyas-a - koji je meni čak i bolji od Vrane - Dark City, i kolosalni Grad Izgubljene Dece.

Ima ih još, ali da, ne baš pregršt. 😊

@kripke Batice, kad sam bio tinejdžer (black) metalac naravno da su mi omiljeni režiseri bili Tim Barton i Žene(t), i da sam tad smatrao Dark City za mnogo bolji film od Matrix-a.

Ali zamisli, odraslo se u međuvremenu i svi ti (naravno ponovo pogledali ponovo) nekad kao "u top 10" filmovi mi sad nisu ni u top 50 ;) i ocene su redukovane u skladu sa tim.

Obožavam ja i dan danas da pogledam C-produkciju treš film poput The Beastmaster ili Darkman ali to ne znači da ću da im dam ocenu 8/10 🤣🤣🤣

ispod te tvoje vazda-edgy incel vanjštine, krije nadasve topli romantik, i Amelijin fan. ;)
Uvek bio i ostao "Cynical dreamer" :p
Amelie će zauvek biti moj omiljeni francuski film.

Poslednja izmena:
Ne znam kakav je ali ti rimejkovi uvek dobiju lošiju ocenu nego što bi je dobili da su neki nezavisni standalone film, a sve iz razloga što u naaaajvećem broju slučajeva budu loša kopija originala!
Još ukoliko original iz nekog razloga ima kultni status kao što The Crow ima zbog nesrećnog Brendona - mala ocena rimejku je zagarantovana.
Ma ništa spec, ali me opet uradio onaj stari The Crow osećaj - ili samo vapaj za mladošću 😁

Dobar je izbor glumaca, najmlađi Skaarsgard, FKA Twigs, Danny Huston, itd. Muzika je ekstra. Ima smešnih scena i nedovršene glupe, but who givz a ... Dobar za zabavu i povratak u mladost..

The Crow crpi kultni status, rekao bih, iz te neke mračne, fantazmagorične atmosfere kojom odišu radnja, fotografija, muzika... pre nego zbog Brendona, ali i zbog toga što takvih filmova i nema mnogo.

Na tom fonu su recimo, i sledeći film Alex-a Proyas-a - koji je meni čak i bolji od Vrane - Dark City, i kolosalni Grad Izgubljene Dece.

Ima ih još, ali da, ne baš pregršt. 😊
Yojinbo sve objasnio.

Svi su oni OK filmovi (po meni taman toliko) ali se Vrana izdvojila zbog neplanirane reklame u vezi sa nesrećnim slučajem tokom snimanja.

Sad da li je nesrećan slučaj ili isplanirano. Kao kroz maglu da se sećam neke priče da ih je kineska mafija obojicu upokojila. Mozda urbana legenda.

Ima i toga ali vrana je bila jedan od prvih filmova koji su obuhvatali i bili prihvaceni od strane goth noir pokreta koji je prvenstveno kroz muziku cvetao u to doba. Imao je apsolutno sve elemente pomenutog, da ne idem u sira objasnjenja.

Poslednja izmena:

Film rađen po istinitim događajima i od čoveka koji je radio seriju Homeland.

Solidna glumačka postava sa pokojnim Micheal Kenneth Williamsom i Chirs Evansom

Dosta solidno odrađeno

7.0/10

P.S
Koga zanima cela priča operacija je zavedena pod kodnim imenom Operation Moses i trajala je od 1981-2022

Prvo da kažem da moj odlično ocenjeni review koji sam na IMDB ostavio za Men daje potpuno suprotnu ocenu od tebe, film je vizuelno remek delo, ali je priča slaba i likovi nerazrađeni. Svakom svoje.

The Substance je ok film režiserke koja bi očito htela da bude novi Kronenberg. Nije uopšte loš, ali su komotno mogli da ga skrate za sat vremena, a da se ništa bitno ne izgubi.

Daj da pročitamo :)

Smatram da je vrlo zahtevno, čak i pogubno za sve te nadahnute režisere da kroz metafore ili kroz apstraktno misaono izdvajanje prikažu nečiju unutrašnju borbu, strahove i tugu, mislim na Men-a i sve to obmotano nekom izobličenošću i bizarnošću, jbmlg, kao i u Supstanci...
Kroz knjigu se sve ove stvari mogu "lepše" prikazati jer ti kao čitalac sam kreiraš te slike onako kako bi tebi bilo lakše da ih progutaš, dok si ovde prepušten vizuelnom, onako kako je neko drugi zamislio. E sad, možda oni to stvarno dobro i vrhunski predstavaljaju, ali meni to kod oba filma nije prošlo.

Mda. Klasični predstavnik škole modernog feminističkog horora, gde su svi muškarci prikazani na isti način, kao toksični, nezreli samozaljubljeni ženomrsci. Ja bih ga preskočio jer se ne suštinski ne razlikuje od mase horora iste tematike koji su se pojavili poslednjih recimo 5 godina.

Сасвим пристојан филм, осим наравно поруке коју је @psaras поменуо...

Mda. Klasični predstavnik škole modernog feminističkog horora, gde su svi muškarci prikazani na isti način, kao toksični, nezreli samozaljubljeni ženomrsci. Ja bih ga preskočio jer se ne suštinski ne razlikuje od mase horora iste tematike koji su se pojavili poslednjih recimo 5 godina.

Men definitivno priča o strahu od muškaraca, mislim izvučeno je u sam naslov da ne možeš nikako da ga propustiš, ali je film odrađen dosta inteligentno, nije obično feminističko smeće koje snimaju na sve strane. Pre neki dan odgledao Blink Twice, došlo mi da se ispovraćam od budalaštine.

Ovih dana je 40g od izlaska:

A Nightmare on Elm Street​

Sinoć ga zbog toga obnovih.
Retki su filmovi iz 80ih, a možda horori posebno, za koje možeš da kažeš kako su i danas relevantni i gledljivi. Ovaj jeste.

Radnja koja drži pažnju, dobri efekti/maske/šminka, plus Robert Englund, legenda, prva uloga Džoni Depa, maestro Ves Krejven... sve se tu posložilo, za vrhunsku zabavu. :)

Druze horori iz osamdesetih siju sve sto se pojavilo u zadnjih 20 godina.
The Thing, Canibal holocaust, Aliens, Friday 13, Tenebrae, Cujo, Maniac, Hellraiser, Shining, The Fly, Poltergeist, Near dark, Return of living dead...
Da pridodam i ovo feminazi smece da slucajno ne pogledate. Neverovatno kako je prebacio iznad 0 na IMDB...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno