Šta je novo?

poslednji komentar pred kupovinu

djumex

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
309
zahvalan unapred na bilo koji predlog koji ce skinuti jos koji evro, posto je ovo tako reci za sve pare :party:

c2q 6600....P5K..ona "osnovna" 80ak evra....posto necu oc i sl egzibicije...samo da radi ok...nadam se da hoce :) ........geil 2x2gb 1066 90ak evra.....gainward 4850gs ako je nadjem......hd samsung 750 f1 32mb..92e.......cm rc690 90e....hteo sam antec182eu....ali eto ustedeo sam malo tu....nadam se da je ok case ovaj cm....mozda neki chieftec?............lc power 750w prophesy 108e......
monitor 223bw 22'' :whip: ...........mouse mx518..ili nesto u rangu 30e......
zvucnici altec lansing 2.1 vs4121 .......tastatura i optika...odokativno!...po 20e

to je to manje vise.....any suggestions?

zahvalan unapred na bilo koji predlog koji ce skinuti jos koji evro, posto je ovo tako reci za sve pare :party:

c2q 6600....P5K..ona "osnovna" 80ak evra....posto necu oc i sl egzibicije...samo da radi ok...nadam se da hoce :) ........geil 2x2gb 1066 90ak evra.....gainward 4850gs ako je nadjem......hd samsung 750 f1 32mb..92e.......cm rc690 90e....hteo sam antec182eu....ali eto ustedeo sam malo tu....nadam se da je ok case ovaj cm....mozda neki chieftec?............lc power 750w prophesy 108e......
monitor 223bw 22'' :whip: ...........mouse mx518..ili nesto u rangu 30e......
zvucnici altec lansing 2.1 vs4121 .......tastatura i optika...odokativno!...po 20e

to je to manje vise.....any suggestions?

Brate ti planiras i sporet da prikljucis na to napajanje ili...?

Jedino ako kasnije planiras da stavljas 2 graficke karte (crossfire), ili da uzmes neku bolju sa dva jezgra recimo. Ovako, tebi vise od 550W ne treba! I sa 500W bi ti radilo fantasticno, (ati preporucuje za 4850ticu 450W). Znaci 750W je bacanje para samo.

Kupi CHIEFTEC CFT-560A-12S 560W, i to ce ti biti taman. Kosta 75 evra, to je 2500 din. ustede. A iskreno posto vidim da ti je prvi izbor bio LC power, to nije bas poznata marka, ali ja svima preporucujem ako nece da puknu previse za komp. ja imam LC power i prezadovoljan sam, odradjuje posao 100% bez problema. Imas 550W napajanja za 45 evra svega, po specifikacijama je isto kao i ovo od chiefteca, samo eto mozes chieftec ako hoces da budes siguran nemam pojma. Sto se mene tice i LC power ce odlicno da ti radi.

Drugo, ne znam namenu tvog kompa? Ako si na visti, onda ti je ta memorija okej. Ako nisi, onda ti je tolika kolicina memorije nepotrebna, jedino ako se bavis tipa 3d rendering nemam pojma tako nesto. 2x1gb GEIL 800mhz, razliku neces ni osetiti, kosta svega 30 - 35 evra. Ja imam 2x1gb, igram sve igrice u full sve na max, sa upaljenim torrentima, emule, mirc, ostavim browser upaljen... nikada mi se nije desilo da je popunjena memorija.

Sto se tice kucista uzmi Chieftec GX-01SLW, midi-tower , kosta 75 evra. Dakle tu ces 15 - 20 evra istedeti jos.

I plocu uzmi P5Q za 95 evra. Malo je skuplja u odnosu na tvoj izbor, ali ima najnoviji chipset i sobzirom da je 15 evra svega skuplja, daleko se isplati.

Poslednja izmena:
hvala ahile :) .....planirao sam vistu da instaliram....vec sam napravio jedan thread sa tim problemom vista ili xp.....udedili su me da je za ovu konfiguraciju bolje instalirati vistu.....mada sam i ja dalje u iskusenju da ostanem na xp....i uzmem c2d8500 2x1gb 800mhz WD500gb Corsair napajanje tx650 koje je 20e jeftinije a zadovoljava moje potrebe u potpunosti.....za jeftiniju plocu sam se odlucio iz prakticnih stvari.....ja sam ti plug and play tip korisnika....znaci nema oc nema tweek....tako da mi ne treba nista extra od ploce osim da nosi procesor i ostale komponente i da to super odradjuje......p35 ili p45..ne znam....ok...p5q....ako kazes da se isplati onda ti ja verujem....posto je meni mb uvek predstavljao deo u koji ne zalazim.......hiljade modela sa jos toliko revizija i verzija sa rasponom cena koji je nestvaran.....kazem ti, u taj deo foruma ne zalazim....prosto nemam strpljenja da ispratim sve to....te finese su samo za prave geekove :D

namerio sam na gainward 4850gs...trenutno kazu best buy...nekih 160e....za dobru graficku mi nije zao potrositi extra dinar....posto se bavim CAD-om (doduse vise 2d nego 3d...ali hvala bogu na lynda tutorijalima :D .....zato sam se isprva i zalepio za q6600 i gomilu RAM-a...render!......ali onda sam se setio da bi sa vistom morao prvo par dana da skidam x64 verzije softwera a to bi me uzasno smorilo.....i ruku na srce neki surovi render nije na pomolu.....jos uvek sam klasicni Draftsman :(
sta kazes na ovu kombinaciju :D
C2D 8500__________________________ 138
ASUS P5Q___________________________95
2x1GB DDR2 OCZ 1200MHz Reaper_______52
GAINWARD ATI 4850GS________________157
WD 500GB SATA2 16MB________________56
CORSAIR TX650______________________83
CM RC690 ili CHIEFTEC CX-01 ili BX-02___90
DVD RW PIONEER 215D________________22
SAMSUNG 223BW_____________________221
ALTEC LANSING neki___________________50
LOGITECH MX518_____________________32
keyboard____________________________15
CM HYPER TX2_______________________18
cene iz atom comps!

hvala ahile :) .....planirao sam vistu da instaliram....vec sam napravio jedan thread sa tim problemom vista ili xp.....udedili su me da je za ovu konfiguraciju bolje instalirati vistu.....mada sam i ja dalje u iskusenju da ostanem na xp....i uzmem c2d8500 2x1gb 800mhz WD500gb Corsair napajanje tx650 koje je 20e jeftinije a zadovoljava moje potrebe u potpunosti.....za jeftiniju plocu sam se odlucio iz prakticnih stvari.....ja sam ti plug and play tip korisnika....znaci nema oc nema tweek....tako da mi ne treba nista extra od ploce osim da nosi procesor i ostale komponente i da to super odradjuje......p35 ili p45..ne znam....ok...p5q....ako kazes da se isplati onda ti ja verujem....posto je meni mb uvek predstavljao deo u koji ne zalazim.......hiljade modela sa jos toliko revizija i verzija sa rasponom cena koji je nestvaran.....kazem ti, u taj deo foruma ne zalazim....prosto nemam strpljenja da ispratim sve to....te finese su samo za prave geekove :D

namerio sam na gainward 4850gs...trenutno kazu best buy...nekih 160e....za dobru graficku mi nije zao potrositi extra dinar....posto se bavim CAD-om (doduse vise 2d nego 3d...ali hvala bogu na lynda tutorijalima :D .....zato sam se isprva i zalepio za q6600 i gomilu RAM-a...render!......ali onda sam se setio da bi sa vistom morao prvo par dana da skidam x64 verzije softwera a to bi me uzasno smorilo.....i ruku na srce neki surovi render nije na pomolu.....jos uvek sam klasicni Draftsman :(
sta kazes na ovu kombinaciju :D
C2D 8500__________________________ 138
ASUS P5Q___________________________95
2x1GB DDR2 OCZ 1200MHz Reaper_______52
GAINWARD ATI 4850GS________________157
WD 500GB SATA2 16MB________________56
CORSAIR TX650______________________83
CM RC690 ili CHIEFTEC CX-01 ili BX-02___90
DVD RW PIONEER 215D________________22
SAMSUNG 223BW_____________________221
ALTEC LANSING neki___________________50
LOGITECH MX518_____________________32
keyboard____________________________15
CM HYPER TX2_______________________18
cene iz atom comps!

Corsair napajanje je odlicno, to ako nadjes kupi obavezno, samo koliko ja znam to gotovo i da nema nigde da se kupi, ali ne drzi me za rec, mozda gresim. Mada i dalje ti kazem da tebi sve preko 550W jednostavno ne treba. To ti je kao sada kad bi ti hteo da putujes vozom do novog sada, i kupis kartu do zagreba koji usput staje u novom sadu. Eto to bi bilo poredjenje lol. Znaci sa 550W ce raditi... ne u fazonu "moze da prodje". U fazonu "moze da prodje" ce ti raditi i sa 450W, sa 500W ce ti raditi super, sa 550W da nemas da brines, sa 650W bacanje para. Eto to je moje misljenje.

Ostalo si fino sastavio, samo ne vidim zasto bi kupovao poseban hladnjak za CPU, ako vec dobijas odlican box kuler uz procesor? LOL . Mislim jos si kazao da ne volis da overklokujes, zasto da menjas onda kuler? I sa box kulerom cak moze da se overklokuje dobro, ali sobzirom da ti neces ama bas nista da overklokujes, onda nema potrebe.

Drugo, ako ides na vistu onda obavezno gledaj 4gb rama da imas, barem 3. Sa 2gb ce isto dobro da radi, ali ne koliko i na XP-u. Ako ostajes na XP-u, onda ti je i 2gb dovoljno.

Nazad
Vrh Dno