Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Marko-Dj

Trans je bila sprdnja na račun toga što se "emituje" na Netflix-u. Mada znajući Netflix uopšte me ne bi začudilo da tipa u drugoj sezoni krenu sa tim trans i sexualni identitet momentima 😂 Ili da mu/joj se sviđa ona princeza. Za sad se uklapa u "stong female" šablon koji Netflix forsira.

Ono, u prvih 30 sekundi je očigledno da je u pitanju žensko, i nisu ni malo suptilni oko toga. Pored toga što glas daje glumica "kamera" odmah se fokusira na prste moji su očigledno ženski... i pre tog momenta na kraju epizode kad kao se konačno vidi kojeg je pola ima brdo malih momenata kad totalno nesuptilno skreću pažnju... npr i ono kad spreči prostitutku da "ga" pipne kod međunožja.

Po meni,dosta dobra serija....doduše,nekako nije mi baš uspela povezanost sa Poovim delom "Pad kuće Ušera",ali serija mi je držala pažnju od prve do poslednje epizode.....mogla je i da ima neki potpuno drugačiji naziv,bila bi svakako dobra...

Flanagan, kao i u svojim ostalim ostvarenjima,u principu daje kritiku savremenog društva.....u ovom slučaju kritikuje ultra bogate ljude u USA koji su prepuni raznih poroka,izopačenosti i ostalih "ludila".....naročito one koji su pohlepni i zarad svojih ciljeva spremni na sve,pa i ubistvo...

Mada,čini mi se da Flanagan,kao i mnogi drugi "džabe kreče".....što oni više kritikuju,negoduju i prozivaju ovo nenormalno,nastrano i iščašeno društvo deluje da ono postaje još nenormalnije,nastranije i iščašenije.......verovatno,nebo je granica....

Malo možda previše razvučeno ali dosta dobro odrađeno.
Volim ovaj mix zapadnog i hindu stilova pogotovo prikaz slumova u Indiji i života u istim.
Knjige nisam čitao iako mi baš dugo stoje na spisku za čitanje ali sad ću barem ovaj drugi deo morati da pročitam jer su seriju završili sa cliffhangerom a ******ski Apple je otkazao seriju :mad:😡🤬

Serija je top,ali jeste malo smorila tamo oko 6 sezone...Ali jedna od boljih koju sam gledao.
Trenutno gledam Suits i po meni jako dobra serija,drzi paznju...Probao u medjuvremenu po 5 put The Wire i nikako mi ne ide,jedva gledam koliko mi je nezanimljiva i spora(kazu da prva sezona je bas spora,tek od druge krece da bude bas dobra serija)

Deca Zla

Šta reći, imam averziju prema našim serijama i filmovima uopšte, iz prostog razloga što se obrađuju uglavnom teške, mračne teme, teška muzika, scena, gluma, baca me u depresiju, još od Boljeg Života....

Ne kažem da su nam sva ostvarenja loša, al naši kao da ne znaju da snime nešto malo vedrije, a i ono što je kao vedrije, po neka kao komedija, je težak krindž, što bi rekli moji klinci.

Elem, Deca Zla , iako mračna, al serija odrađena baš kako treba. Svaka čast Majicu, čovek ima stil kao Agata Kristi , bukvalno drži neizvesnost do samog kraja.

Od mene preporuka za seriju.

Serija i moze da prodje, ali knjiga je losa do bola losa. Nek se drzi prava :)

Odgledah konacno drugu sezonu The Bear.

Prvih par epizoda se zahuhtava, a onda 6. epizoda remek delo…sve epizode traju pola sata osim te 6te epizode, koja traje sat vremena…au koje ludilo od epizode…verovatno najbolja epizoda neke serije u ovoj godini…znaci tenzija kroz citavu epizodu, a narocito pred kraj…gluma, rezija, ma sve, toliko poznatih glumaca u jednoj epizodi i svi su izdominirali. :)
7ma epizoda mozda najdraza.
Svakako, odlicna serija, koja se fokusira na ljude, njihove odnose i hranu. :)
Bukvalno sam pretraživao temu da vidim je li ko pominjao šestu epizodu, koje ludilo od epizode još sam pod utiskom :D

Doktorat iz režije i glume, spržih posle toga i ostale epizode, ko će čekati sad treću sezonu :)

Plavooki samuraj.
Ok nisam ocekivao Kenshina od netfliksa ali nista spec. Tipican netfliks woke gde su svi muskarci degradirani do imbecilnosti.
Cekirati Kenshin trust and betrayal OVA ko nije.

Imam još 20 minuta da završim Samuraja.
Izgleda za 9.5 / 10 a ostalo je 7.5/10 u najboljem slučaju. Posebno loše odrađeno edit-ovanje ovih flešbek scena.

Poslednja izmena:
Plavooki samuraj.
Ok nisam ocekivao Kenshina od netfliksa ali nista spec. Tipican netfliks woke gde su svi muskarci degradirani do imbecilnosti.
Cekirati Kenshin trust and betrayal OVA ko nije.
Možda su muškarci degradiraju do imbecilnosti al je činjenica da su žene u Japanu bile potčinjene i degradirane kroz vekove, kao i većina žena širom sveta tog perioda, a ne iznenađuje i činjenica da je jaz između muškaraca i žena i u 21 veku u razvijenom Japanu ogroman u korist muškaraca koji su i dalje verni tradicionalnim vrednostima .......... Zato ne treba da čudi što je tvorac priče Blue eye Samurai nakon što je dobio ćerku sa plavim očima odlučio da napiše ovakvu priču i da je ukomponuje u Edo period, jedan od najznačajnijih perioda japana.

Serija Poziv
Kao što ranije napisah, ne može naša kinematografija bez teških tema, al čim sam video ko je glavna uloga, dileme nije bilo da se treba pogledati. Evo, odgledah i treću epizodu, Mirjana Joković objasnila kako se glumi i bukvalno nosi celu seriju, za razliku od Uliksa Fehmiju , kojeg nikad nisam gledao u pozorištu al na filmskom platnu mi je bez komentara.
Čekam dalji razvoj pa da dam konačnu ocenu o seriji.

To mi pismeni znamo ali peru istoriju. Pa ce tiktok klincadija tripovati da je u Edo i Meiji periodu Japan bio pun superhuman hrabrih ratnica koje bez problema pobiju 50 likova. Kao sto vec tripuju da su vikinzi i krstasi neki plemeniti ratnici a ne obicna pljackaska genocidna horda.

Vredi li gledati sada seriju Deca Zla s'obzirom da sam procitao knjigu?

Od tih nekih par poceo da gledam "Poseta" ima valjda 16ep po 30 min

Ipak sam poceo da gledam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno