Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Al se Silo rasplamsala osma epizoda, baš me prijatno iznenadila. 🙂 I From se nešto počelo dešavati eto, ali i dalje baš tanak rasplet, razočarenje...

Šta je ovo majko mila i dokle više:

The Walking Dead: Dead City​

Solidna sasvim... Ne može se previše kritikovati kad priča stane u 4 epizode, praktično malo duži film.

Vidi se rad kreatora Faude, nije baš serija u tom rangu ali opet ne može ni biti toliko izgrađena u tako kratko.
Koliko je autentična a koliko dramatizovana ne znam ali je svakako zanimljiva utoliko što se bavi događajima vezanih za bekstvo i lov na lidera Hezbolaha.

Solidna sasvim... Ne može se previše kritikovati kad priča stane u 4 epizode, praktično malo duži film.

Vidi se rad kreatora Faude, nije baš serija u tom rangu ali opet ne može ni biti toliko izgrađena u tako kratko.
Koliko je autentična a koliko dramatizovana ne znam ali je svakako zanimljiva utoliko što se bavi događajima vezanih za bekstvo i lov na lidera Hezbolaha.
Gde se daje?

Odgledao dve sezone The Righteous Gemstones. Krenula treca sada.
Uvek sam bio slab na komedije pocetkom 2000-ih tipa Superbad, Idiocracy, Old School, Step Brothers, The Other Guys itd itd itd.
Serija je mesavina debilizma komedija pocetkom 2000-ih i formata modernih serija.

Glumci dopadljivi, gluma ok, hbo produkcija, ima dobrih fora koje zahtevaju visi nivo engleskog jezika da bi bile smeshne.
Meni je ok.
Prva sezona kao nekome kome nedostaju debilne komedije 7.5/10, druga sezona 6.5-7/10.

Let's Get Divorced, netflix. Solidna sprdnja na same sebe, ludih japanaca i kritika savremenog drustva. Glavni junaci su mladi clan parlamenta treća generacije poslanika, ne narocito pametan ni ambiciozan politicki, njegova pametna i sposobna supruga glumica, njegova ambiciozna mama i japansko drustvo. Jaka trojka od pet.
Zanimljivo mi je i da nosi iwc umesto japanski sat 🙂

Krenula druga sezona Star Trek:Strange New Worlds.

Prve dve epizode su za sada ngnt.

Secret Invasion 6 epizoda, valja li prva epizoda?

Ne vidim da je neko pisao o seriji, malo pre pogledao prvu epizodu od 6 i lepo mi je legla epizoda.

Radnja je da mu zena pogine dok je bila na trcanju 1998 godine, 2025 godine radeci na slucaju zene koja se ubila na plazi a na toj istoj plazi malo dalje su nasli i njegovu zenu. Po povratku u stanicu pregledava slucaj u VR-u i tu vidi svoju zenu zivu. Pokusace da promeni tok sudbine. To vam je prvih 10 min serije zato nije spojler a i opis serije je slican.

Odgledah Arnolda. Arnie apsolitna legenda, valja pogledati lepo spakovano.

Pogledao sam prvu sezonu u cugu i bas mi se dopala, po meni nema odgovarajucu ocenu na IMDB.
Interesantna fantastika o globalnoj reakciji sveta (Zemlje) na lose i nepromisljeno ponasanje ljudske vrste prema njemu i medjusobnoj povezanosti .
Rekao bih skoro originalna prica, bazirana na romanu Franka Schätzinga iz 2004. Cekam drugu se zonu sa nestrpljenjem.

@MaliAbner Ja sam danas završio drugu knjigu ("Shift") te trilogije 😉
Seriju sam stao sa gledanjem posle 4. epizode i za sad su šanse 55% da neću ni nastavljati dalje... Mada ko zna, mazohista sam pa kad počnem sezonu moram da je završim.
Ja sam izdržao sve do ove devete, ali realno već od 3-4 epizode, sve se više razvodnjava, ovako mogu samo "Silos", da razvuku na tri sezone, jer ovo je jedva trećina knjige.
Za sada sam pročitao samo "Silos", a čitao bih i nastavak "Shift", samo ne uspevam da je nađem i ne znam da li uopšte ima na srpskom/hrvatskom da se nabavi.
Postoji i prequel "Dust", ali ću to ostaviti na kraju, Silos i Shift mi deluju više kao celina.
Što se serije tiče, ne smetaju mi toliko varijacije sa likovima, koliko promene radnje, koje nemaju mnogo smisla, a neke stvari toliko deluju naivno, da ih ne bi progutalo ni petogodišnje dete.
Kako stvari stoje Rebeka Zeka, je na dobrom putu da upropasti odličnu priču, ali baš je briga, ona je izvršni producent, a uz to ne mora ni da plaća glavnog glumca, šta ćeš više.
Ova postapokaliptična orvelovska tematika mi je jedna od omiljenih, još od filma "Loganov Beg", ali možda previše tražim, jer to je bilo remek delo, na mnogo nivoa, teško će to ikad da dostignu ove Netflix limunadice.

Postoji i prequel "Dust", ali ću to ostaviti na kraju, Silos i Shift mi deluju više kao celina.

Pa ( i ) Shift je prequel 😀 Tj tipa 4/5 knjige su vremenski pre radnje u Wool.
Dust još nisam počeo... ne mogu da iskopam audiobook sa istim naratorom kao u prve dve (+ i da bude ili .m4b ili pojedinačni .mp3 fajlovi da su podeljeni po poglavljima a ne random prekidi) ovaj drugi narator je krš a nešto me mrzi da čitam čitam (= ebook umesto audiobook).

Pa ( i ) Shift je prequel 😀 Tj tipa 4/5 knjige su vremenski pre radnje u Wool.
Dust još nisam počeo... ne mogu da iskopam audiobook sa istim naratorom kao u prve dve (+ i da bude ili .m4b ili pojedinačni .mp3 fajlovi da su podeljeni po poglavljima a ne random prekidi) ovaj drugi narator je krš a nešto me mrzi da čitam čitam (= ebook umesto audiobook).

Permutovao sam nazive, Shift je prequel, ali Dust koliko vidim se nastavlja na radnju iz Silos-a, zato sam njega hteo sledećeg da pročitam.
Mogu eventualno da krenem sa engleskom verzijom, za sada nisam video da je edicija Znanje objavila treću knjigu.

Čitaj lepo redom kojim je objavljivano / pisano (Wool > Shift > Dust).

Ne vidim da je neko pisao o seriji, malo pre pogledao prvu epizodu od 6 i lepo mi je legla epizoda.

Radnja je da mu zena pogine dok je bila na trcanju 1998 godine, 2025 godine radeci na slucaju zene koja se ubila na plazi a na toj istoj plazi malo dalje su nasli i njegovu zenu. Po povratku u stanicu pregledava slucaj u VR-u i tu vidi svoju zenu zivu. Pokusace da promeni tok sudbine. To vam je prvih 10 min serije zato nije spojler a i opis serije je slican.
Odgledao sam celu sezonu. Serija je osvežavajuća i francuske produkcije.

Zavrsio "Line of Duty" i topla preporuka za ovu seriju, jedna od retkih serija gde kvalitet raste sa sezonama a ne opada.
krenuo sam da gledam "Breaking Bad" , posle dve tri epizode je jos rano da komentarisem, svakako odlicna serija , videcu kako ce meni da legne.
Takodje sam poceo da gledam i "Terriers" , zavela me visoka ocena, odgledao jednu epizodu i batalio. Meni je ono naivno, i ne volim taj usiljeni humor koji zorom Ameri forsiraju. Ne znam mozda ja nesto gresim, ali ko onoj seriji dade 8.4, oca mu ***** hahah.

Počeo da gledam Silo,zanimljiva serija,a videh negde da postoji i čitav serijal SF knjiga .

Perry Mason s02
Odgledao i sviđa mi se možda čak i više od s01.
Scenografija, likovi, zaplet, totalno zadovoljavajuće.
Ko voli 30 godine prošlog veka, obavezno za gledanje.

Da napisem utiske posle odgledane serije do kraja.

Serija je fenomenalana, toliko twistova i sumnje i na pocetku gledanja ne znate jel gurnuta ili je ubijena ili je sama pala. Do kraja mini serije sve saznate i cela prica se zaokruzi i dodje sve na svoje.
Da li ce biti mozda druge sezone ne znam ali ne bi me cudilo da Netflix obnovi za drugu sezonu. Sigurno cu pratiti vesti da vidim hoce se zadrzati samo na ovome i da ostane remek delo ili ce smisliti neki nastavak.

Svakako jedna velika preporuka da pogledate ovo remek delo 6 epizoda po 50-52 min.

Završena je Marvelous Mrs Maisel (Amazon).

Definitivno jedna od najboljih serija verovatno i poslednje decenije. Malo šta je izašlo toliko kvalitetno na svim nivoima.

Sad pogledah dve epizode Idola
Naslovna uloga cerka J Deepa iz braka sa Vanesom Paradajz.
Cudna je serija ne znam sta da ocekujem od HBO koji gotovo uvek ide na odredjenu dozu erotike i sibicarenja.

Ja sam izdržao sve do ove devete, ali realno već od 3-4 epizode, sve se više razvodnjava, ovako mogu samo "Silos", da razvuku na tri sezone, jer ovo je jedva trećina knjige.
Za sada sam pročitao samo "Silos", a čitao bih i nastavak "Shift", samo ne uspevam da je nađem i ne znam da li uopšte ima na srpskom/hrvatskom da se nabavi.
Što se serije tiče, ne smetaju mi toliko varijacije sa likovima, koliko promene radnje, koje nemaju mnogo smisla, a neke stvari toliko deluju naivno, da ih ne bi progutalo ni petogodišnje dete.
Kako stvari stoje Rebeka Zeka, je na dobrom putu da upropasti odličnu priču, ali baš je briga, ona je izvršni producent, a uz to ne mora ni da plaća glavnog glumca, šta ćeš više.
Ova postapokaliptična orvelovska tematika mi je jedna od omiljenih, još od filma "Loganov Beg", ali možda previše tražim, jer to je bilo remek delo, na mnogo nivoa, teško će to ikad da dostignu ove Netflix limunadice.
Rebeka mi je bila odvratna i neadekvatno odabrani lik Dzesike u Dini.
Iskren da budem ako je uloga konkubine onda ona mora da bude mracno dobra treba a ne ovaj prosecni lik izmorene radnice u lokalnooj piljari.
Neko od clanova foruma je prokomentarisao da ona u ovoj seriji seriji izgleda kao "smoking hot" sto ja iskreno nisam video/primetio no dobro lepota je u oko onoga ko gleda...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno