Konacno posle 300 godina odgledah ceo Breaking Bad (pre 10ak dana), a preksinoc i film koji bukvalno vidim kao malo duzu epizodu koja se nadovezuje na seriju.
Podelio sam sezone malo, tj pogledao sam prve dve sezone, pa onda izmedju svake sledece pravio malo pauze gledajuci nesto drugo, da bas ne stucem 60+ epizoda za redom, bilo bi mi previse, a i hteo sam da malo izgustiram.
Serija je zaista odlicna, spora jeste, ali retko ima nekih "dosadnijih" delova. Obicno ne volim razvlacenje sadrzaja, ali ovde iako je scena od 20 minuta, koja moze da se zavrsi za 5, sve je tako nekako dobro odradjeno da uopste nemam osecaj da me davi to "razvlacenje". Ono sto je i najbitnije je smislen tok svih desavanja, a i kraj (serije) mi je bas legao. Naravno, ima tu nerealnih desavanja, ali ipak je to serija sa izmisljenim desavanjima i neki wtf momenti moraju da se dese. Likovi su fenomenalni i za neke zaista mozes i da se vezes.
Definitivno je serija gde bih mogao reci da se kvalitet cak podize kasnijim sezonama, sto je bas retkost.
Kad sam gledao film, bilo mi je smesno kako su se neki glumci nagojili, pa bas nekako bode oci razlika izmedju "pre i posle".
Sve u svemu, preporuka za sve koji nisu gledali.
Prateci ovu temu, odlucio sam da ce mi sledeca duza, a zavrsena serija biti Six Feet Under. Stoji mi dugo na listi, pa mislim da je red da pocnem te duze i zavrsene serije cesce da gledam i da ih skidam sa liste, a ima ih jos dosta na cekanju. Uvek ubacujem preko reda ove neke novije gde ima tek jedna/dve sezone. Logika je kao, ajde ovo cu brzo da stucem, pa idem dalje, ali takvih serija takodje ima milion i nikad kraja. Jos kad krenu da iskacu nove sezone serija koje pratim, nije mi dobro.
Takodje sam u medjuvremenu pogledao prvu sezonu
The Punisher i iako sam bio skeptican kako ce Bernthal izvuci ulogu (inicijalno nisam bio odusevljen izborom), bas mu je dobro legla. Ima bas odlicnih akcionih scena i likovi su dobri, izbor glumaca je dobar i nema nekih klasicnih novokomponovanih gluposti, sto je za seriju iz 2017. jako pohvalno. Doduse, nisam bas upoznat sa stripovima, pa ne znam dal je bilo nekih race/gender swaps-a, ali bih rekao da ako je i bilo da nije preterano.
I za kraj, odgledah i prve dve sezone
The IT Crowd. Dugi niz godina kad sam naletao na ovu seriju, da li kroz neke forice, meme-ove ili sta vec, imao sam utisak da je neko strebersko smece i da ce mi humor biti ocajan (nesto sto i dalje mislim za The Big Bang Theory). Uglavnom odlucih da joj dam sansu, pogotovo sto je relativno kratka i kako bih pogresio da nisam. Mislim da nema epizode gde se bar jednom nisam nasmejao i to bas onako fino, a u nekim epizodama bogami i dosta cesce. Humor mi je bas legao, ali osecam da mi je pola humora u Moss-ovim izrazima lica koji mi je i definitivno highlight cele serije.