Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cu tek veceras da odgledam trecu epizodu, ali po komentarima vidim da desavanja u trecoj epizodi znatno odskace od igre, barem po nekim elementima. Ono sto sam malo procitao po netu za trecu, otprilike znam u kom smeru ide epizoda... nazalost izgleda da se bez toga ne moze u danasnje vreme.

Plus ocekujem da ce i vecina ovih postova biti obrisano sa teme. 😄

Почео сам да гледам мини серију Patria на HBO Max. Серија прати сукоб у Баскији и деловање (терористичке) организације ЕТА из угла две породице које су директно инволвиране. Има укупно 8 епизода, и после 2 одгледане утисци су веома добри.

Konacno posle 300 godina odgledah ceo Breaking Bad (pre 10ak dana), a preksinoc i film koji bukvalno vidim kao malo duzu epizodu koja se nadovezuje na seriju.

Podelio sam sezone malo, tj pogledao sam prve dve sezone, pa onda izmedju svake sledece pravio malo pauze gledajuci nesto drugo, da bas ne stucem 60+ epizoda za redom, bilo bi mi previse, a i hteo sam da malo izgustiram.

Serija je zaista odlicna, spora jeste, ali retko ima nekih "dosadnijih" delova. Obicno ne volim razvlacenje sadrzaja, ali ovde iako je scena od 20 minuta, koja moze da se zavrsi za 5, sve je tako nekako dobro odradjeno da uopste nemam osecaj da me davi to "razvlacenje". Ono sto je i najbitnije je smislen tok svih desavanja, a i kraj (serije) mi je bas legao. Naravno, ima tu nerealnih desavanja, ali ipak je to serija sa izmisljenim desavanjima i neki wtf momenti moraju da se dese. Likovi su fenomenalni i za neke zaista mozes i da se vezes.
Definitivno je serija gde bih mogao reci da se kvalitet cak podize kasnijim sezonama, sto je bas retkost.

Kad sam gledao film, bilo mi je smesno kako su se neki glumci nagojili, pa bas nekako bode oci razlika izmedju "pre i posle".

Sve u svemu, preporuka za sve koji nisu gledali.

Prateci ovu temu, odlucio sam da ce mi sledeca duza, a zavrsena serija biti Six Feet Under. Stoji mi dugo na listi, pa mislim da je red da pocnem te duze i zavrsene serije cesce da gledam i da ih skidam sa liste, a ima ih jos dosta na cekanju. Uvek ubacujem preko reda ove neke novije gde ima tek jedna/dve sezone. Logika je kao, ajde ovo cu brzo da stucem, pa idem dalje, ali takvih serija takodje ima milion i nikad kraja. Jos kad krenu da iskacu nove sezone serija koje pratim, nije mi dobro.

Takodje sam u medjuvremenu pogledao prvu sezonu The Punisher i iako sam bio skeptican kako ce Bernthal izvuci ulogu (inicijalno nisam bio odusevljen izborom), bas mu je dobro legla. Ima bas odlicnih akcionih scena i likovi su dobri, izbor glumaca je dobar i nema nekih klasicnih novokomponovanih gluposti, sto je za seriju iz 2017. jako pohvalno. Doduse, nisam bas upoznat sa stripovima, pa ne znam dal je bilo nekih race/gender swaps-a, ali bih rekao da ako je i bilo da nije preterano.

I za kraj, odgledah i prve dve sezone The IT Crowd. Dugi niz godina kad sam naletao na ovu seriju, da li kroz neke forice, meme-ove ili sta vec, imao sam utisak da je neko strebersko smece i da ce mi humor biti ocajan (nesto sto i dalje mislim za The Big Bang Theory). Uglavnom odlucih da joj dam sansu, pogotovo sto je relativno kratka i kako bih pogresio da nisam. Mislim da nema epizode gde se bar jednom nisam nasmejao i to bas onako fino, a u nekim epizodama bogami i dosta cesce. Humor mi je bas legao, ali osecam da mi je pola humora u Moss-ovim izrazima lica koji mi je i definitivno highlight cele serije.

Ja krenoh sa Tulsa King. Legla mi serija. Opuštajuća. Stalone odličan. Ništa pretenciozno. Moja preporuka.

The Last Of Us - priča mi je bolja (realnija) nego u većini postapokaliptičnih ili zombi filmova. Nisam igrao igru, ali mi je lik male iritantan. Da sam igrao igru, bio bi još više verujem. Glavni glumac odličan. Sviđa mi se i flešbek sekvence, u prvoj epizodi lik koji šezdesetih priča o mogućoj opasnosti, u drugoj epizodi naučnica iz indonezije kad kaže bombardujte. Top. Videćemo dalje.

Poslednja izmena od urednika:
Почео сам да гледам мини серију Patria на HBO Max. Серија прати сукоб у Баскији и деловање (терористичке) организације ЕТА из угла две породице које су директно инволвиране. Има укупно 8 епизода, и после 2 одгледане утисци су веома добри.
Dobra je serija, vredi pogledati

Ima dobrih momenata sa njim, ali mi je iskreno draze kad ga ne vidim na ekranu 😄 Malo mi je iritantan lik.
Zato bih Moss-a moga da gledam dok gleda travu kako raste.

Ima YT kanal Gadget man (valjda), ok je ali brzo dosadi.

Ja cu tek veceras da odgledam trecu epizodu, ali po komentarima vidim da desavanja u trecoj epizodi znatno odskace od igre, barem po nekim elementima. Ono sto sam malo procitao po netu za trecu, otprilike znam u kom smeru ide epizoda... nazalost izgleda da se bez toga ne moze u danasnje vreme.

Plus ocekujem da ce i vecina ovih postova biti obrisano sa teme. 😄
Прескочи слободно, ја не послушах туђа искуства па сам гледао, какав данак неискуству😅

Malo mi je iritantan lik.
ceb30cca7bb927efa859bb6d46fa77fa.jpg

Pošto sam vas milion puta molio da dajte samo ocenu i utisak bez komentarisanja ko s kim ide pod čaršave ubuduće ćemo takve komentare nagradjivati discourageom za ovu temu.
Većini od vas hvala na konstruktivnom učešću.

Prve dve epizode TLOU sjajne treća nevezano za nove normalnosti bukvalno ništa se nije desilo, rano su počeli sa filer epizodama :unsure:

Zašto filler? Sama priča igre uvek je bila fokusirana na likove, ne na događaje. Pošto igru takođe čine i gejmplej elementi, pošto ovde nema uvek šanse da se to prikaže, ide se dalje na karakterizaciju sporednih likova. Mislim da su ovde odradili odličan posao.

@Ainur koja je tačno poenta treće epizode nevezano i da nije reč o
dva geja nego da su muško-ženski par, moderni Romeo i Julija koji sviraju klavir i koji više neće biti spomenuti u seriji po meni filer, sa druge strane možda planiraju u seriji da bude još ovakvih epizoda sa likovima koji nemaju veze sa radnjom da popune broj epizoda ako budu gurali taj fazon povlačim napisano

Na tematskom planu povlači bitne paralele sa Joel i Ellie, i posle će biti bitno i za drugu sezonu i dešavanja u igri, da ne spoilujem. Dakle, nije ključna tema pitanje preživljavanja postapokalipse i besmislene borbe, već traženja cilja, ispunjenja. Ne kapiram šta uopšte ikome smeta što su likovi koji su bili prikazani gej. Dobro napisan lik je dobro napisan lik. Obojica imaju adekvatne motivacije za sve što rade i delaju, u tom smislu je bilo zanimljivo videti isečak života nekoga ko se na drugačiji način snašao u postapokalipsi.

Ostaje da sačekam sledeće epizode/sezone da vidim tu povezanost, ja lično nemam problema sa gej agendom delovi koji mi se gade samo premotam ili kada preteraju jednostavno ne moram ni gledati sloboda izbora :).
Samo ne vidim kakva karakterizacija u jednoj epizodi koja pokriva 20-ak godina života jednog para nemoj mi samo reći da si se i vezao za likove :)

Odgledah treću epizodu TLOU, ok je šta znam. :D Obradovah se kad viđeh Armanda iz White Lotusa u onoj jami, brzo se pokajah mada ne znam šta me je i začudilo uopšte... :ROFLMAO:
I ne smeta mi što serija izlazi iz dešavanja u igru, uopšte, čak mi je i to super skroz.

Odgledah i ja malopre trecu epizodu.

Po meni dobra epizoda, svidja mi se kako ide priča, malo prikazali život nakon izbijanja virusa… iz ugla naravno Bila i Frenka.

Da je moglo bez toga, moglo je. Nije bilo potrebno da budu njih dvojica, moglo je lagano da bude njih dvoje… ali dobro, preskočio sam odredjene scene a ovo ostalo mi je bilo skroz dobro.

Ne znam kakav utisak su stekli drugi, pre svega oni koji su igrali igru i pre svega drugi deo.

Meni je Frenk, barem u periodu kada se tek pojavio bio bukvalno ekranizacija Dzoela iz TLoU 2, tako sam ga zamišljao kada malo ostari.

Svakako serija ide u dobrom pravcu, videćemo šta sledeća nosi ali očekujem svakako da bude bolja od ove.

Poceh da gledam pomenutu seriju. Sto bi rekli, vidi se da je "skupa". Na zalost zombiji i virusi me ne interesuju, to sam naravno znao pre nego sto sam poceo, nego rekoh ajde, bilo sta posle SFU. Ugasio sam na pola jer ako sam dobro shvatio ova dva lika su lgbtq++×-, a klinka se izjasnjava kao nebinarna.Za mene previse. Doduse, do nje jos uvek nisam stigao, niti planiram.

The last of Them ep 3., wooohooo Armand hotel manager ponovo jaše. Nisam preterano fobičan ali su ga oni preterano išli u detalje odnosa dva ne to/iko bitna lika jel im se može. Jako dirljiva ljudska tragedija, poslednja scena me rasplakala 😭

P.S. ne mogu ni da zamislim parodije na ovu epizodu koje nas cekaju

Sedosmo supruga i ja uz po casu vina da odgledamo The Last of Us S01E03. Seriju odgledasmo... vino ne popismo...

Čini mi se da ce drug Tito da podeli dosta poena ako se ovako nastavi . Najbolje otvoriti TLoU temu .Volim igru i seriju ali ne vidim više poentu komentarisanja o istoj u ovoj temi . Nisam siguran za anime serije da li ima posebna tema ?
The Legend of Vox Machina Ekstra serija ,prva sezona rastura a druga još bolja mada je tek pola druge sezone izašla . opšti utisak 9.3456/10
Da li MadMen drži kvalitet do samog kraja ?Odgledao skoro 3 sezone i ovo je baš jaka serija ! za sada je 8.567/10

Neće biti otvarane posebne teme za pojedinačne serije. Smarajte se u ovoj, dok vam ne dosadi, doći će i mart, pa ćemo moći da pročitamo i podelimo utiske o poslednjim odgledanim serijama, a ne epizodama.

Gledao sam seriju. Serija je vrhunska.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno