Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad se vec prica o prevodima, postoje 2 serije koje bih voleo da pogledam ali nema titlova.

-Halt and catch fire
-The north water

@Shomi22 sve oci su uprte u tebe 😂

@Shomi22
Nisam fan komedija, čak naprotiv :D
Italijansku / regionalnu HBO produkciju si mi preporučio i za nju ti i odgovorih. Pogledao sam 2-3 epizode (dok nisu zamenili najmlađe glumice) i nisam bio tad u tom fazonu i raspoloženju pa dalje nisam gledao.

A Fleabag opasno konkuriše Mad Men-u za titulu najprecenjenije i najviše gurane serije u ovom milenijumu. Nju jesam ogledao komplet.

@DBraveZ

Halt and Catch Fire "ide" (ili je išla? :D) na Nova S kanalu. A koliko videh na brzinu ima i "domaći" titl za prvu sezonu na "prijevodi-online" sajtu.

Poslednja izmena:
A Fleabag opasno konkuriše Mad Men-u za titulu najprecenjenije i najviše gurane serije u ovom milenijumu. Nju jesam ogledao komplet.

Za Mad Man se slažem, ali za Fleabag nema šanse. Serija je u svakom pogledu izvanredna, osim ako si gledao sa našim titlovima, koji su uglavnom u fazonu “šta je pisac hteo da kaže?”, odnosno loše je prevedena, pošto je engleski humor pun fraza i veoma težak za prevod. “Mućke” nikada ne bi bile to što jesu, da nisu maestralno prevedene, kao što ni “Alan Ford” ne bi stekao toliku popularnost da nije bilo Nenada Brixy-ja.
***, koliko god izbegavali spominjanje prevoda u ovoj temi, a i bilo kojoj drugoj vezanoj za filmsku industriju, on je jedan od najbitnijih faktora u ocenjivanju serija i stvaranju kompletnog utiska, pa sve i da znaš dobro engleski.

PS Fleabag sam ti preporučio u prethodnom postu

Naravno da nisam gledao sa našim titlovima. Gledao sam sa engleskim titlom / sa CC.
Serija je ok, ali nikako nije "maestralna" kako je mnogi apsolutno neopravdano karakterišu. Kao što to nisu ni ovogodišnji ljubimci raznih kritičara.

Uostalom i ta BBC lista koju ste kačili ovih dana je smehotresno loša i neobjektivna... primer: Breaking Bad je #3 a Better Call Saul #23, a BCS za klasu kvalitetnija serija u svakom aspektu.

Objave o prevodima su ok.
O serijama: ocena, utisak, link - kao i do sada.
Nema komentara tudjih utisaka, samo se iznose svoji. Svako ima pravo da da Kursadžijama ocenu 10.

Pošto smo razrešili sve dileme, da se vratimo na temu.
Evo još jedne, retko spominjane, ali zavređuje pažnju The Frankenstein Chronicles
5DAC5AED-2A39-4705-86C0-FFAC067D1251.jpeg
u stilu “The Alienist” i “Penny Dreadful”
I da ne zapostavimo evropsku kinematografiju, odlična Belgijska Hotel Beau Séjour
37CB0BE1-B62C-4BBB-A05E-91724384D505.jpeg

Fleabeg je majka! Serija koja zadaje neke nove standarde...

The Chestnut Man
Šta je sa ovim Gunarsonima? Uopšte mi njihov smisao za serije ovakvog tipa ne leži. Ovo meni koliko god se trudio nije mogla dobaciti do 7. Zbog pojedinih stvari sam mislio i prekinuti gledanje.

Ted Lasso : Druga sezona otisla jako u dramu, nadam se da se nisu umorili i da ce se vratiti na staro, kao u prvoj sezoni.

Nisam siguran da li je neko spomenuo mini seriju Unorthodox, zaista spada u maestralne, na jidiš, engleskom i nemačkom jeziku. U pitanju je američko-nemačka produkcija i fenomenalna je, tako da spada u “must have” 😀 . Serija je inspirisana delom Neortodoksna: skandalozno odbacivanje mog hasidskog porekla, Debore Feldman. Ocena 10/10. Obavezno pogledajte ukoliko niste, u suprotnom će vam biti žao! U pitanju su samo 4 epizode, pa joj dajte šansu. Bićete mi zahvalni na preporuci.
4995269F-B22B-4D15-A7AA-F5FA2B372297.jpeg

Poslednja izmena:
Naravno da sam gledao, zar si sumnjao? 😀 S obzirom, da sam strastveni ljubitelj neameričke kinematografije, a i ta serija je dosta starija, smatrao sam da je već preporučivana na forumu. Svakako preduhitrio si me, to je serija koju sam razmišljao da preporučim. Takođe fenomenalna serija o životu porodice Šicel u Jerusalimu i njihovom načinu života, ali daleko od toga da je Unorthodox za nju “apsolutna nula”. Po meni su rame uz rame, tako da je teško reći koja je bolja, stvar ukusa.
Svakako tople preporuke i za Shtisel. Takođe, daću joj ocenu 10/10, samo zbog nedostatka dobrih serija u poslednje vreme, pa da napravim razliku među mnogim, koje smo olako ocenjivali sa 7-8.

Poslednja izmena:
Jel Midnight Mass ima samo 7ep ili ce da smaraju narednih 200 godina ?

Sh'at Neila (Valley Of Tears) 2020

Screenshot(1).png

Jedina serija koju otkrih u poslednje 2 godine (od Better call Saul) da me drzala od prve do poslednje epizode.
Nadam se da vam ne smeta hebrejski jezik, posto serija prati pocetak rata 1973. izmedju Izraela i Sirije.
Likovi si saroliki , vrlo realisticni (nema yeah right momenata) , produkcija dobra ... pravo osvezenje.

Jedna sezona od 10 epizoda po 45 minuta.

Kad se vec prica o prevodima, postoje 2 serije koje bih voleo da pogledam ali nema titlova.

-Halt and catch fire
-The north water

@Shomi22 sve oci su uprte u tebe 😂
Najavljena je The North Water početkom novembra na HBO go. Verovatno iz tih razloga nisu puštali titlove nigde.
Meni se dopao kilavi Teror pa čekam i ovo.

Eto, podsetite me za nedelju dana kad okače to na HBO Go da skinem / ukradem titlove pa ću vam okačiti... ko nema HBO Go a hoće da gleda... Doduše 99% će morati neko da sredi tajming da odgovaraju za piratsko izdanje.

@DBraveZ

Halt and Catch Fire "ide" (ili je išla? :D) na Nova S kanalu. A koliko videh na brzinu ima i "domaći" titl za prvu sezonu na "prijevodi-online" sajtu.

Jasno ali to mi nista ne znaci.
Ne gledam serije na TV kanalima jer nema sanse da se vremenski uklopim. Niti mogu sad da se ukljucim kad sam pola propustio.

A to sto ima prva sezona titlove dzaba, treba mi za sve sezone, komplet serija od pocetka do kraja.

To je zaista jedna od retkih kvalitetnih serija koje niko nikada nije preveo, bas steta.

Zbog takvih stvari ljudi su učili engleski :p Da ne budu na milosti dobre volje drugih ljudi da li hoće ili neće nešto prevesti.
Za samu seriju se naravno slažem da je kvalitetna i bolja od 90% onoga što se emituje zadnjih deceniju i hvali na sva usta kako je "maestralno".

Zbog takvih stvari ljudi su učili engleski :p Da ne budu na milosti dobre volje drugih ljudi da li hoće ili neće nešto prevesti.
Za samu seriju se naravno slažem da je kvalitetna i bolja od 90% onoga što se emituje zadnjih deceniju i hvali na sva usta kako je "maestralno".
Halt and Catch Fire je bomba

Još jedna dobra petodelna mini-serija Patrik Melrose,
zasnovana po poluautobiografskim romanima Britanskog pisca Edvarda Sent Obina.
Serija posvećuje po sat vremena svakom od pet romana, a svaka epizoda opisuje nekoliko komplikovanih i napetih dana u Patrikovom životu. Od traumatičnog detinjstva, preko zloupotrebe psihoaktivnih supstanci pa sve do konačnog oporavka i iskupljenja.
Po meni 7,5/10
5DE9F24F-1B7C-46D9-B694-86941758FE47.png

Da li mogu da predlozim ako preporucujete neku seriju da napisete samo gde mozemo da je nadjemo.
Ja pre svega koristim platforme HBO,Netflix i ostale koje imam u Eon klubu. Pa tako ako neko napise seriju samo da ostavi mali podsetnik net, platforma, skidanje i sl.
Meni bi bar to znacilo.

Ko nije do sada gledao kao najava predstojeće igrane serije (koja će kanda biti smeće), na Netflixu se pojavila anime aserija Cowboy bebop iz 1998, sa našim prevodom.

Ostala je žal što nisu autorizovali blueray verziju (verziju sa boljim kvalitetom slike), ali i ovako je dobro, možda će nekom biti malo čudan 4:3 format slike u današnje vreme.

Po meni, jedna od najboljih anime ikada, sa najboljom muzikom ikada.
Scena borbe Spike-a i Vicious-a na kraju epizode br. 5 Balade of fallen Angels, je konceptualno i muzički nešto najbolje što sam video.

Ponovo sam je pogledao, jer nisam par godina, od mene uvek 10/10.

Par slika:
Screenshot_20211030-085737.jpg
Screenshot_20211030-084757.jpg
Screenshot_20211030-084933.jpg
Screenshot_20211030-091057.jpg

Po meni, jedna od najboljih anime ikada, sa najboljom muzikom ikada.

Apsolutno se slažem sa tobom.
Cowboy je definitivno nešto najbolje što sam gledao od anime, u svim ostalim bi mi nešto smetalo, nedostajalo, dok je ovde sve urađeno na najvišem nivou.
Definitivno 10/10

Što se live action, adaptacija tiče, izbegavam ih maksimalno i jedino bi prelaznu ocenu dao filmu "Ghost in the shell" sa Skarlet Johanson :)

U ovom slučaju mislim da neću dozvoliti sebi razočarenje i vrlo verovatno neću gledati ovu adaptaciju kauboja.

Hvala za Fondation

Bolja od većine SF serija u zadnje vreme,tu negde ispred The Expanse

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno