Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Počeo witcher-a, prva epizoda bi dobra druga i treća nešto kilavo...

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka
 
Meni super cela sezona, bas mi se svidela.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 


2:33
- PlayStation or Xbox?
- PC!

Kakav lik! :d

Sto se tice prve The Witcher epizode moram ispocetka da je gledam jer em pola ne cujem, jer je audio vrlo los em sto ovu drugu polovinu ne razumem jer pricaju o prvoj.
Da nema slika, nista ne bih razumeo. :D
 
Poslednja izmena:
Treadstone

Odgledah celu sezonu i mada mi se u samom početku činilo drugačije, slaba je. Sa premisom starom 3 decenije a bez ma i malo nuz primesa da je osveže, osećaj je kao gledati remakeovano Pozorišta u kući.
 
The Wither treća epizoda kakv ulazak "Igora"... [emoji122][emoji122][emoji122]
Stigao do 7, za sad, ne znam nesto fali....
Videćemo kako će biti sa ostale dve....

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka
 
Zavrsio witchera. Znam da je serija pratila stil tj tok radnje iz knjige al ovo je prekonfuzno, nepotrebno i prilicno amaterski. Sve sto je ovoj seriji trebalo je tok poslednje dve epizode i to je sve..bila bi odlicna. Utisak na kraju malo popravljen tako da od mene 7/10.
 
Zavrsio witchera. Znam da je serija pratila stil tj tok radnje iz knjige al ovo je prekonfuzno, nepotrebno i prilicno amaterski. Sve sto je ovoj seriji trebalo je tok poslednje dve epizode i to je sve..bila bi odlicna. Utisak na kraju malo popravljen tako da od mene 7/10.
Isto mišljenje iako je odlično urađeno( vizuelno) sama serija se svodi na prvu i zadnje dve epizode.
Da dodam da
sve događaje kojima je glavni akter Witcher gledamo u prošlosti a događaje u kojima je devojka princeza gledamo u sadašnjosti. Veoma konfuzno naročito 4 epizoda koja je WTF.
Tek 7 i 8 su vezane i prate radnju koja je započeta u prvoj epizodi [emoji23]
 
Covek je rekao sve od reci do reci u sledecem tekstu. Ubacujem ga u spiler tag zbog jaako sitnih momenata koji su skoro i nebitni, cisto da ispostujem pravila, ali smatram da bilo kome ko nije gledao nece upropastiti dozivljaj.
As an actual TV show this is not that great when compared to other shows out there. Considering this has been billed as "the next Game of Thrones", to say I'm disappointed is an understatement. This is simply not in the same league.

The production value is clearly very good. Right in the first episode we have a big battle and lots going on. The problem is, there is immediately too much going on, and there has been no world building prior to any of the events, no character development and no real context for what you are about to watch. It is as if much of what has been written outright expects you already know the characters and where they are and what is going on. This is not good writing in my opinion and does not serve to immerse you in the world. You feel disconnected and you are watching over the top emotional scenes about characters who've had less than 10 minutes screen time. It makes no sense.

The pacing is all over the place. One minute there is a load of stuff happening with multiple concurrent stories with different characters, then the next minute you get a long monologue with corny exposition often poorly acted by a sub-par supporting cast. And as for the casting itself, there are clearly some questionable casting choices which in my opinion are there to make a political statement rather than casting actual actors who make sense.

The main characters luckily are the few redeeming features of the show. Henry Cavill does a good enough job as Geralt in spite of some terrible writing. Note I say, good enough. It's not spectacular. Yennefer also, is probably the most enjoyable character to watch besides Geralt.

The swordplay is fantastic and definitely the highlight of the show, although something seems odd about the CGI being used for many of the monsters. I can't quite put my finger on what it is but everything looks 'off' when it comes to the CGI.

There is a LOT of cringeworthy dialogue, just as you start to get invested in a character the show seems to switch to something else entirely or provides such a cliche piece of dialogue you'll be thrown right out of your immersion. It seems to happen far too much that the show never seems to get into any kind of rhythm, it feels more like you are reading a comic book storyboard constantly trying to grab your attention, than a cohesive tv show with some actual thought behind the pacing and narrative.

My biggest criticism has to be that there is a real lack of believable world building which I think for a show like this is absolutely needed. If you compare to Game of Thrones, which I know many will find cheap, GoT didn't just start off by throwing event after event at you and expecting you to keep up with what was going on from corny exposition every other minute. It started off instead in a relatively small scope, focused on a few select characters in a single time frame and built from there over successive episodes and series. The Witcher sadly doesn't do this at all, it expects you to already have an understanding of the world and throws way too much over the top stuff at you from the beginning.

Overall, it's at least watchable, but I certainly don't understand the hype everyone seems to be giving it. I found it to be a big fat disappointment.
 
Ako je Witcher konfuzan i težak za praćenje ako nisi čitao knjige kako onda okarakterisati Got ? Prvu sezonu kada gledaš ne znaš gde bijes od toliko likova ,kraljevstva . Mislim da su pojedini imalo sasvim drugačija očekivanja od serije . Serija prati ceo taj svet ali prati i glavnog lika kroz svoje "misije" Dakle kao neki procedural . Stigao do treće ,još bolja od prve dve . Malo sam se na netu upoznao sa pričom pa mi je i lakše za praćenje .

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Ja nisam procitao nijednu GoT knjigu i sve mi je bilo jasno. Sem poslednje sezone, al da ne idem u off sad [emoji23]

Witcher s druge strane takodje nisam citao i vrlo sam ga malo igrao, a serija me je negde na pola sezone totalno sludela. Dobra je serija i nadam se da ce u drugoj sezoni malo da olade sa mesanjem tajmlajnova. Sto se prve sezone tice najvise bih voleo da vidim neki fan recut koji bi poslozio sve ovo kako treba [emoji16]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Cim neko pomene the next GoT to ne moze da izadje na dobro jer je i sam GoT kad se podvuce crta bio veliko razocarenje.


Isto se ne slazem ni da je GoT imao lep i postepen razvoj price, po meni se tu dok nisu rascistili pola likova nije znalo ni ko pije ni ko placa.
 
GoT je bio katastrofa velikih razmera, kajem se sto sam je ikada gledao.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
 
GoT jeste bio dobar i imao razvoj priče i likova dok su pratili knjige, kada su od faktički pete sezone počeli sa sve većim i većim odstupanjima od knjige i priče i da sami "grade" likove kako bi se dodvorili publici sve je otišlo u Honduras a serija je na samom kraju postala veliko razočarenje.
 
Dovoljno je reci da su fanovi pisali peticije za ponovno snimanje 8 sezone.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
 
GoT se sasvim ok završava. Čitajte knjige. Nemajte iluzije o ratu, kraju rata i šta dolazi posle.
Fanovu su...pa da ne uvredim nikog, i apple ima fanove.
 
Ok se zavrsava? Daj ne zezaj
Znaci OK je da Arya od 40 i kusur kg ubija Nocnog Kralja?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
 
Kakve veze imaju knjige sa završetkom GoT, imajući u vidu da smo apsolvirali da je počevši od pete sezone otklon od knjiga svakom epizodom (ne sezonom) bio sve veći?
 
Ne kažem da knjige daju odgovor. Pravi i puni utisak je da se čitaju knjige i gleda serija, koja se po meni ok završava. Što veći otklon, više smo dobili.
 
Niko ne komentariše Grupu? Večeras je bila poslednja epizoda.

Meni je bila vrlo dobra, u dosta elemenata bolja od Ubica.
 
Lepa je "Grupa", pomalo i vidoviti... ovo/ono-tvornica/travica... :d
Ja nesto pogresno namestio da snima i nisam 1/2 odgledao ali jesam kraj... snimicu opet 29.12. pa cu na tenane sve.

Nego da li je i Dug moru gotov?
Nema je danas na SupeStar kanalu, a vidim da u ponedeljak idu Junaci naseg doba...
 
Martin je predlagao 12 ili 13 sezona za GoT da bi se sve uklopilo kako treba, HBO je bio na 10, a ona 2 teska id..ta Beniof i Weiss su hteli da serija traje 7 sezona(6 epizoda !!!!) zbog novog Star Wars filma u kome su umesali svoje zarazne prstiće. Cak u jednoj epizodi Supernaturala su ismevali kraj GoT-a, serija je postala predmet opste sprdnje. Nego necu vise da se vracam na to i nerviram, samo mi je krivo sto me niko nije upozorio da ne gubim vreme na knjige i seriju.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
 
The Affair 7/10
Pratio sam sve sa zenom, da sam gledao sam verovatno bih batalio posle par epizoda jer nemam zivce za ovako spore stvari.
Prve dve sezone su super, ostalo mi je lose. Iako priznajem da sam se vremenom vezao za likove.
Gluma odlicna, likovi super razvijeni, sto je i moralo biti posle toliko vremena na ekranu, samo ima mnooogo nepotrebnih stvari i razvucenih dijaloga. Neki put su ti dijalozi odlično napisani, opet ima i bzvz. Da su se drzali kvaliteta prve dve sezone serija bi bila vrh. Ovako mi je ostavila utisak necega sto se moze slobodno preskočiti.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
Niko ne komentariše Grupu? Večeras je bila poslednja epizoda.

Meni je bila vrlo dobra, u dosta elemenata bolja od Ubica.
Ja otisao do caleta i on gleda neku nasu seriju. 3 puta ga pitam kako se zove, kaze nemam pojma al zna da je poslednja epizoda. Vidim jednu od bitnijih scena pred kraj i pogledam na info a ono grupa. Popizditis a hteo sam natenane da je pogledam. Da sam znao cekao bih ga u drugoj sobi da se zavrsi epizoda. Sto sam i uradio posle ali kasno.

Elem udavih zadzabe, Expanse bogme fino su odradili 4 sezonu. Ko ce sad da ceka 5 sezonu i verovatno najjacu sezonu do sada.
 
Počeo sam da gledam Mr. Mercedes, za sad utisak za pilot ep, fino su ispoštovali prvu knjigu.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
 
Odgledao celog Witchera. Da nisam upoznat sa likovima iz igre ne znam kako bih uspeo sve da pohvatam. Drugovi koji nisu igrali su se izgubili u svemu, stvarno previse skova. Meni je serija odlicna. Jedino im nikad necu oprostiti sto su zbog politicke korektnosti izabrali onu glumicu za Triss, tu sam imao najveca ocekivanja :D.
 
Zbog kakve politicke korektnosti su izabrali belu glumicu iz Londona?

Fora serije i jeste da tek kasnije skontate neke stvari, mene je odusevilo kada sam skontao timeline.

Jedina stvar koja je polu negativna, jeste to sto nisi dovoljno objasnili svet, ko su brotherhood, kako sta funkcionise u tom svetu i slicno.
To je sve moglo i prostim 5ominutnim intro-om u prvog epizodi, cisto da se ima neka osnova.

Ali pored toga, sve je vrh i nista nije konfuzno, samo ti serija ne kaze sve odmah.
Imas 3 glavna lika i ostale sporedne, koje nije ni bitno sve da zapamtis.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Jedva cekam da pogledam Witchera, al tek za par nedelja...

Kontam da posle Westworld-a ne moze da bude previse konfuzan i isprepletan timeline [emoji3]

Jako puno odlicnih serija koje su mi na listi izlazi ovih dana, Witcher, The Expanse, Lost in Space...
 
Pa sad kad sam guglao vidim i sam, ne znam nije mi tako izgledala u seriji. U svakom slucaju lose mi izgleda u seriji. (Jos na ovim slikama po netu izgleda odlicno).. Nebitno, serija je dobra.
 
Završio četvrtu sezonu The Expanse. Veliki sam fan ove serije, ali ova sezona je malo slabija od prethodnih. Prošla sezona je bila puna akcije, uzbuđenja i nepredvidivih situacija. Ova je mnogo sporija od prošle. Mislim da je mogla ova sezona da bude i duža, imam utisak da je previše zbrzano.
Preporuka za seriju svima koji vole svemirsku naučnu fantastiku.

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno