Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Got dobar ali ipak ostaje blago razocarenje. Ono od prve epizode i knjige mislis "ok koljite se vi za presto kraljevi, princevi, princeze bla bla...a sa mracnog hladnog severa dolaze ovi da vas zbrisu sa kontinenta" kad ono meh.
RIP Jorah i Edd sta su sve prosli tokom serije.
Nego.
Ispada da je ovde R'hllor, Lord of light jedini pravi bog i pobednik. Kako je to religija koja je nastala na Esosu a u vesterosu gotovo da niko nije cuo za nju a predvidja pretnju sa severa i unistenje ww. Jer odkud ovi na krajnjem istoku u pustinjama i dzunglama i Valiriji jos pre Targaryena znaju za ww i opasnost sa severa vesterosa ?
Sve su se kockice slozile. Thoros dolazi na vesteros da preobrati Roberta ali se pridruzuje i ostaje njegov ratnik. Preobraca Berica i njega ozivljava, Beric na kraju spasava Ajru baca macna onog mrtvaka na njoj, i ova potom solira NK. Melisandre preobraca Stanisa, salje ga na sever da spasi zid od divljaka, ozivljava Dzona i celu seriju ona nagovestava i najavljuje sta ce biti. Deluje mi (nadam se da ce debeli objasniti to u knjigama) da su WW jos pre prvih ljudi zbrisali skoro ceo svet (esos i vesteros su bili spojeni na severu) te su porazeni od R'hllor/Azor Ahai. Ono misteriozno crno kamenje, gradjevine, totemi i statue koje su po celom svetu a za koje niko ne zna ko je to pravio i otkud tu. https://awoiaf.westeros.org/index.php/Yeen https://awoiaf.westeros.org/index.php/Isle_of_Toads
Te pretpostavljam da su to ostaci neke civilizacije koju su ww zbrisali.
Takodje izgleda da su nasnimili stosta za ovu ep3 bitku ali su izbacili. Bile su neke fotke gde Brijena mlati s 2 ww generala i pored lezi mrtav Podrik. Ep 4 pripreme za borbu ep 5 krljanje i ep6 kraj, nadam se da nece biti hepi end a i neki glumci su rekli da nije bas sve sjajno na kraju. (mozda bude kao kad je Deni imala viziju, tron srusen sve pusto i pada sneg)
+ cleganebowl confirmed get hype !!!

Nije ti dobra postava hronoloski tako da teorija otpada. WW se zna da su nastali posto su prvi ljudi dosli na westeros. Takodje pand bridge je unisten pre nego sto su WW mogli da predju. Da ne spominjem da legenda o Azor Ahai-u se dogadja tokom prve duge noci.

Winterfell je znalo se unapred mesto gde ce biti porazeni. Samo ime mu kaze. Bran The Builder ga je pravio sa tom namerom, sa tim ciljem. "There must always be stark in wimterfell" nije samo uzrecica koju su 50x ponovili. Stark se znalo da mora ubiti Night Kinga bas tu, a ne John Snow kao sto su svi mislili jer je on Targarijen. Zato ga je Night King ibizignorisao u epizodi 3, zna da mu nije pretnja. Jer samo Stark moze da ga zaustavi. Uzmimo u obzir i glasine ali ipak logicne - hintovi koji se protezu kroz knjigu/serije da je upravo Night King originalno bio Stark, pre nego sto su mu deca sume zabola zmaj staklo u njega i pretvorila u...

Ja sam se doduse nadao da ce crvena svestenica ispasti Nisa Nisa iz price o Lightbringeru originalnom, Azor Ahai, prva duga noc itd. I da ce neko od Starkova morati da je ubije macem)bodezom kroz srce da bi ubili Night Kinga, kao sto se zbilo tokom prve duge noci. U seriji to nisu uradili. Videcemo u knjigama sta ce se desiti.

In any case, ja sam navijao za WW da pobede uprkos svemh ovome. Ali nerealno je ocekivati takav kraj za seriju koja se pusta sirokim narodnimasama na HBO-u...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Nije ti dobra postava hronoloski tako da teorija otpada.

Nigde ja nisam video...

... sve te naznake i simbole koje ti spominješ. Meni, i još mnogim ljubiteljima knjige i serije, WW su bili nešto najstrašnije. Nešto prema čemu bi igra oko prestola, bila potpuno besmislena, jer su ww jači od svih. Ja sam očekivao da ih razvale do Dorne. Čemu onaj kadar sa snegom u King's Landing? Valjda i to ukazuje nešto. Ovaj night King nije nikakva pretnja. Ja ne znam što ga prosto nisu bombardovali čestarom strela sa zmajevim staklom. Ili staviš Brena kao zamku, a oko njega iskopaš rov pun bodlji od zmajevog stakla i prekriješ ga nečim. Toliko načina za smaknuće.
U stvari, glupo je malo što svi od njega potiču i umiru. Da su ostali WW ostali živi, cela ta armija bi bila mnogo veća pretnja...

Аууу, људи, ала ви разглабате око СЕРИЈЕ и стратегије како је требало ратовати и шта се десило...
Како ли би у реалном животу ви поставили стратегије? Све војсковође за тастатуром.
Серија, филм, спорт... Сврха им је сат, два, три разбибриге, да се одморимо од реалности. Одгледаш и то је то.

Nismo dovoljno intelektualni kao ti, pa da sa duševnim mirom odgledamo epizodu, i ne bavimo se njome dalje.
Uprkos tome, mi nikoga ne teramo da se bavi epizodom ako neće, za razliku od tebe, kome je ispod časti da se bavi serijom, ali se baviš nama.

Ne moze, fali mu vugla 🙂

GOT, nikom nije palo na pamet da..
ono nije pravi Night King? I da ih ima jos? Nista nije gotovo. A epizoda je premracna, bas su tu stedeli jer da je preko dana kostalo bi mnogo vise.

^djalf
E meni je palo to na pamet. Medjutim ako nije on onaj pravi onda bi trebalo da nas ocekuju jos 2 borbe, sto ne moze da se smesti u ove 3 preostale epizode.
I neko gore spomenu da ce sersej da ide na sever umesto ovi u king landing. Nadam se da gresi jer mnogo bi bilo da jos jednu bitku smeste ispred winterfola..

Inace, da je serija zadrzala kvalitet sa pocetka, tesko da bi bilo kakav spinoff mogao da parira seriji al ovako mozda i bude zanimljiv...

Nadam se da ce neko banovati @Bosla

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

GOT, nikom nije palo na pamet da..
ono nije pravi Night King? I da ih ima jos? Nista nije gotovo. A epizoda je premracna, bas su tu stedeli jer da je preko dana kostalo bi mnogo vise.

Iskreno, nije.
A je l' tebi palo na pamet da....
je ovo sve bio Brenov san, ili vizija? Jedno od mogućih ishoda, ali ne i konačan. U sledećoj epizodi nastavljamo tačno od momenta kada uzleću one vrane. 😉

Ma jok

Ne nastavljamo odakle već od momenta kada je Bren pao sa kule i jako udario glavom u zemlju što je za posledicu imalo da sve to sanja i sada ćemo videti da se probudio😛

Ma jok

Ne nastavljamo odakle već od momenta kada je Bren pao sa kule i jako udario glavom u zemlju što je za posledicu imalo da sve to sanja i sada ćemo videti da se probudio😛

Onda je moguće i da je sve ovo Regarov san, i kada se probudio, uzeo je u naručje, i poljubio malog Džona. 😛

Zaista ne razumem toliki bes prema seriji. Ww su samo ww, i kakva god mistika bila iza njih objasnjeni su u par recenica. Nema razloga za praznu ekspoziciju.
Epizoda je bila odlicna, kada se smetnu neke sitnice sa uma, zaista nevidjeno do sada. 90 minuta borbe u realnom vremenu, sta ces vise. Odlicno.
Nije ovo Dostojevski da se analizira 150 godina.
Po meni odlicna epizoda. Pogledacu je ponovo svakako.
Mislum da je "hipi" jako uticao na vecinu.
Deus ex machina kao i u svakom blokbasteru jasno postoji, ali ako ljudi dizu u nebesa jedan Avengers End game, a sa druge strane pljuju ovu epizodu GoT-a nesto stvarno nije u redu sa svetom.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Zaista ne razumem toliki bes prema seriji. Ww su samo ww, i kakva god mistika bila iza njih objasnjeni su u par recenica. Nema razloga za praznu ekspoziciju.
Epizoda je bila odlicna, kada se smetnu neke sitnice sa uma, zaista nevidjeno do sada. 90 minuta borbe u realnom vremenu, sta ces vise. Odlicno.
Nije ovo Dostojevski da se analizira 150 godina.
Po meni odlicna epizoda. Pogledacu je ponovo svakako.
Mislum da je "hipi" jako uticao na vecinu.
Deus ex machina kao i u svakom blokbasteru jasno postoji, ali ako ljudi dizu u nebesa jedan Avengers End game, a sa druge strane pljuju ovu epizodu GoT-a nesto stvarno nije u redu sa svetom.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
Vala bas...a uostalom ne znači li to nešto, kada se toliko polemiše o jednoj epizodi.
Za mene vrh

Sent from my Huawei Y7 prime

GoT - ne bih imao šta da zamerim epizodi da je imalo šta i da se vidi.

Jako loše, mrljavo, tamno, u nekim trenutcima i potpuno negledljivo. Gledao sam na HBO (nisam skidao nikakve rip-ove).

Eh, da, kako neko napisa "kupite bolji TV" - imam dobar TV, skoro pa nov 55" i ništa mu ne fali, sve ostalo što gledam izgleda odlično. 😉

GoT

Jel krenuli ovi da 'lade Coca Cola od 2L?

Meni bila dobra epizoda.
Jeste kraj malo njanjav, ali barem nije bio predvidiv, definitivno nisam ovo očekivao.

Sad skidam rip, da pogledam još jednom.
Brightness up 😀

GoT - ne bih imao šta da zamerim epizodi da je imalo šta i da se vidi.

Jako loše, mrljavo, tamno, u nekim trenutcima i potpuno negledljivo. Gledao sam na HBO (nisam skidao nikakve rip-ove).

Eh, da, kako neko napisa "kupite bolji TV" - imam dobar TV, skoro pa nov 55" i ništa mu ne fali, sve ostalo što gledam izgleda odlično. 😉

...skoro svaki iole bolji rip, bolji je nego HBO kod Vektora recimo

Ako nešto mrzim u filmovima i serijama to su scene u mraku, pa jbmu, nek stave noćnu kameru, da bar nešto vidimo, a u Got su većina takve!

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Nije realno videti u mraku... 😉

Je l realno da Boslin post jos uvek stoji??????
Najveci spoiler ikad vidjen u ovoj temi.
Moderatori znaju da reaguju samo kad je nesto protiv njihove volje.

Inace izgovori tipa mrak je njima zato nista ne vidimo ne pije nikakvu vodu. Da sam hteo da dozivim isto sto i oni, uzeo bi sekiru i otisao u sumu da se borim sa vukovima po mraku. Najbolje da su nam jos rekli da cekamo decembar i iznesemo tv napolje dok pada sneg da osetimo i tu zimu

Kontam da tu mračnu epizodu na oledu neću ni da vidim uopšte [emoji102][emoji849]

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Kontam da tu mračnu epizodu na oledu neću ni da vidim uopšte [emoji102][emoji849]

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk
Pa mislim da ces na oledu cak i videti bolje jer nema probijanja svetlosti.
Ja kod kuce imam oled i zao mi je sto je nisam kod kuce gledao.

Vidim da se dosta ljudi žali očajnu strategiju preživelih, ali ljudi ne shvataju da pravih stratega među preživelima nema, zato i vuku loše poteze u poslednje dve sezone.

Pogledajte ko tu komanduje.

-Džon - odgajan kao glavni konjušar za Nedovu decu
-Deneris - odgajana kao jagnje za udaju
-Ser Davos - sitni švercer
-Midžet - život proveo život alkoholisan i koji razaznaje neke teorije iz knjiga.
-Džejmi - otac ga je spremao za ulogu stratega i vođe, ali on to nije šljivio, već je na jedno uvo ušlo, a na drugo izašlo.
-Sersei - koja je prisluškivala očeva predavanja, ali prisluškivanjem ne možeš sve i naučiti. Ona je nešto i najbliže strategu, ali šta vredi kad je luda.
-Sansa - o njoj ne treba ni da pričamo, isto odgajana kao jagnje za udaju.
-Varis - tabloid.
-Crv - učen samo da slepo poštuje naređenja.

Od koga tu očekujete da vuče strateške poteze?

Pravi stratezi su odavno mrtvi (Tivin, Ed, Rob, Stanislav, Rendil Tarli, Mens Rajder, Ruz Bolton, itd...) 😉

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno