Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I meni proletela.

Ne znam da li vam se ne svidja jer nije bilo borbe ili cega vec ali da li ste primetili koliko susreta se odigralo? Bas zbog toga je meni proletelo jer su prikazali sve strane "sveta" a zavrsni susret je bio najbolji izmedju Lanistera i Bran-a. (da li su se oni to videli prvi put od prve epizode prve sezone? Meni je to bas upecatljiv kraj prve epizode.)

I da li ste se iscimali na scenu pri kraju kada onaj mali sto je zakucan na zid vrisne? Ja sam pomno pratio svaki pokret (nisam gledao u telefon i ostalo kako dosta ljudi usput gleda serije) i kad je vrisnuo ja sam se bas iscimao :d
Ljudi kad nema akcije pricaju kako im je smor, kad ima akcije kukaju kako je serija izgubila smek iz prve sezone i kako nije stavljen akcenat na likove i odnose, ne mozes nikome udovoljiti. Ali bitno je da svi gledaju i pricaju o GoT-u.
Cak i ako te bitke odrade perfektno i stvarno naprave najvecu bitku u istoriji televizije opet ce da se nadju zamerke.
Kraj bolje da ni ne rade jer tu svakako niko nece biti zadovoljan.

Sto se tice prve epizode po meni su vrh odradili
neke paralele sa prvom epizodom - susrete istih likova, dolazak kralja i kraljice plus detalj onaj klinac kad se penje na ono drvo...
Generalno moze da prica ko sta hoce ali svi su cekali na mnoge susrete iz ove epizode i po meni su ih dobro odradili.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Jadno i mlako, dijalozi za retardirane!
O mudima, nozevima itd...
Mada nebitno ako ne bude imalo uticaja na poslednje epizode da ih ne zbrzaju.
Animacija zmajeva iznad Winterfela je tuzna da tuznija ne moze biti, ostale animacije su vidno skuplje, ali morali su malo da budu ljige i da pristede!

Dal neki ovde citaju sta se pise ili samo pocnu, pa ostalo skontaju u svojoj glavi. Poceli smo da pricamo o sporosti prve epizode, o tome kako ima malo epizoda, a previse likova i desavanja. Stoga bi bukvalno serija trebala biti nakrcana sadrzajem, jer nece stici sve da obrade kako valja. Podvlacim rec SADRZAJ, jer to ne znaci isto sto i rec AKCIJA.

Meni lično su daleko bitniji međusobni odnosi između likova od same dinamike i akcije.

Prva epizoda je postavila osnove za to, neki se sreću po prvi put od uvodnih sezona, a njihovi odnosi nisu ostali isti na kom su bili prilikom rastanka, kao plod sazrevanja i preživljenih okolnosti.

Ona bolna, ali istinita rečenica koju je Sansa uputila midžetu, to najbolje oslikava. Isto govore i susreti Brena sa Džonom i Džejmijem. Susret Džona sa Semom, itd..

Sad će se praviti razdori između onih koji ne vide dalje od familije, plemena, titula i onih koji vide sve. Odlična aluzija na situaciju u kojoj je naša civilizacije, gde se bavimo sitnim plemenskin razmiricama, dok naša planeta umire usled zagađenja i klimatskih promena.

Što se tiče akcije, zaboravljate da su sada praktično svi na jednom mestu i da kada krene akcija, da će se to odvijati daleko brže nego što to bilo ko očekuje, tu pre svega mislim na rasplet među živima, taj rasplet će se meriti možda i u minutima, samo će glave krenuti da kotrljaju 😉

Btw, za dobru priču su uvek najbitniji bili likovi i međusobni odnosi, to je znao i Šekspir, to zna recimo i S. King, to je recimo krasilo i TWD (mislim na strip, a ne na seriju), ostalo je za ljubitelje Ramba i Dolfa Lundgrena. [emoji14]

Poslednja izmena:
Da ne zaboravimo i Segala 😛

+1 za Ramu

Meni lično su daleko bitniji međusobni odnosi između likova od same dinamike i akcije.

Prva epizoda je postavila osnove za to, neki se sreću po prvi put od uvodnih sezona, a njihovi odnosi nisu ostali isti na kom su bili prilikom rastanka, kao plod sazrevanja i preživljenih okolnosti.

Ona bolna, ali istinita rečenica koju je Sansa uputila midžetu, to najbolje oslikava. Isto govore i susreti Brena sa Džonom i Džejmijem. Susret Džona sa Semom, itd..

Sad će se praviti razdori između onih koji ne vide dalje od familije, plemena, titula i onih koji vide sve. Odlična aluzija na situaciju u kojoj je naša civilizacije, gde se bavimo sitnim plemenskin razmiricama, dok naša planeta umire usled zagađenja i klimatskih promena.

Što se tiče akcije, zaboravljate da su sada praktično svi na jednom mestu i da kada krene akcija, da će se to odvijati daleko brže nego što to bilo ko očekuje, tu pre svega mislim na rasplet među živima, taj rasplet će se meriti možda i u minutima, samo će glave krenuti da kotrljaju 😉

Btw, za dobru priču su uvek najbitniji bili likovi i međusobni odnosi, to je znao i Šekspir, to zna recimo i S. King, to je recimo krasilo i TWD (mislim na strip, a ne na seriju), ostalo je za ljubitelje Ramba i Dolfa Lundgrena. [emoji14]
Sjajno rečeno.

Nego,sta se desilo sa ovim Lanisterom,na kraju epizode,covek bio plavusan,a sad je posiveo?😀

A sta je Sansi sa facom? Jel neko primetio? Kao da ima tonu pudera iki je cak CGI radio il ja tripujem...nekako mi je cudna
To sam i ja primetio, bas su je nasminkali nekako pretamno, odskace od onog bledila zime na severu...

Huawei P10

I ti bi posiveo da te Zmaj pogleda i na tebe vatru sukne... 😀

citajuci forum pogotovo zadnjih par dana, namece mi se zelja da se GOT izdvoji u posebnu temu, aman ljudi, 5 stranica poslednjih samo o tome ... dosta nas ta serija ne zanima ni najmanje...hvala...

Gomorra rastura i u 4. sezoni, sve preporuke

Takodje, vrlo solidna El Embarcadero

Moram da se ispovedim ovde.
Još uvek nisam gledao GoT. Ni jednu epizodu. Prateći povremeno ovu temu, pitam se da li stvarno toliko propuštam 🙂

giphy.gif

🙂

Sent from my landline using Tapatalk

Другарица ми стално препоручује да гледам турску серију Езел, па реко да проверим гледао ли је неко и јел ваља чему?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zavisi koliko si zaglibio u friend zoni...

Другарица ми стално препоручује да гледам турску серију Езел, па реко да проверим гледао ли је неко и јел ваља чему?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Počela da gleda moja žena i kaže da je sr**je.

Po meni je Ezel vrhunska serija. Preporuka od mene 🙂

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ezel je fenomenalna serija, ali predrasude su čudo... 🙂

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Upravo tako, ako ja kazem da mi se dopada neka serija moj rodjak ce u samom startu imati lose predrasude o tome samo zato sto se meni dopala. Mada nisu samo serije u pitanju vec za bilo sta u zivotu.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Jednom je ovde neki clan sa nickom 007 ili skyfall ili tako nešto, spomenuo očajne domaćice i zamalo da ga razapnu na krst.
Ako se slučajno spomene nešto sto je van okvira benchmark gledaoca....
Po čemu bi ta turska serija bila drugačija od skandinavske na primer? Nisam gledao pa ne ulazim u detalje, pročitao plot na imdb i deluje ok.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Turska serija :trust:
Gledam link da nisam uleteo na Ana forum mozda... 😀

Pa ja nisam gledao već moja supruga koja je gledala milion turskih serija i ona je za nju rekla da je sr**nje, ne ja...

Kaže da je dobro počela ali da su posle počeli da se vrte u krug i presipaju iz šupljeg u prazno, kao da su izgubili ideju u želji da serija traje što duže.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno