Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^Amazon ima dovoljno resursa, sigurno vise od Syfy-a.
Mozda je u nekim trenucima u 1. sezoni delovalo malo jeftino, ali generalno za jedan sci-fi show vise nego odlicno izgleda.

Pored The Expanse-a - The Wire, Peaky Blinders, Mindhunter, Dark, mozda cak i Ozark.... Samo od nekih koje mi padaju na pamet da su "spore" na pocetku ali kako odmicu itekako postaju odlicnu i uvuku te u pricu (da ne kazem "razvale").

Malo manje predrasuda i videces sta si sve propustio.
Opet on 'spore' 🙂 Napisao sam bas da mi ne smeta ako je spora u pocetku i nikad zbog toga nisam prekinuo.
Batalim samo ako u prvoj epizodi prepoznam elemente jeftinoce, lose glume i nekih gluposti koje znam da nece nestati u kasnijim epizodama..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Ne vredi da ulazimo u dalju diskusiju jer da odlucis da bacas hejt na nesto ne odustajes.

Ima dovoljno drugih clanova koji potvrdjuju suprotno od onga sto ti navodis... 😉

Pa ok, svako ima svoje misljenje. I ja sam tako brzo odustao od Vikinga, i mislim da je nje*ra.. ali puno ljudi opovrgava to.

Da budem iskren i ja bih se slozio posle odgledane prve sezone, ali sam zahvalan Na preporukama da nastavim da gledam. Sto neko rece na pocetku su likovi prosto odbojni i iskacu iz sablona, ali to kasnije sve vise postaje snaga serije.
Eto meni je trebala cak cela prva sezona da bi kliknulo, kao i sa The Office-om, koji ispade najbolja tv serija ikada na polju komedije.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Ja office batalio posle 2 epizode ali ako kažete da valja nastaviću.

Expanse 1 sezona jeste baš sporina i nije mi pravilo problem kada se čekala 1 sezona, tačnije ako se gledalo kad je izlazilo. Sada da gledam u bindžu verovatno bi me više smorilo, ko zna sve je to ugao gledanja i trenutka. U globalu Expanse je definitivno nešto najbolje od svemirskog SFa što je izašlo godinama unazad.

Što se tiče odustajanja posle 1 epizode to je mač sa 2 oštrice nikako nemožeš biti siguran da serija neće popraviti kasnije iako Boris misli da je baba Vanga za pilot epizode. Ja sam nekoliko serija bataljivao posle pilota da bi ih par godina kasnije nastavio. Ipak u drugu ruku ima toliko serija da imamo po 79 života ne bi ih odgledali tako da u tu ruku se slažem sa Borisom pa iole ako nešto deluje da ti neće leći treba bataliti i preći dalje.

SF opera. 😉 Mozda i najbolje jos od legendarnog Firefly-ja, koju su ovde neki nazivali kravarskom kaubojstinom... Lol i dalje se kidam od smeha kada se toga setim.

I dalje se kidaj ali u mom sećanju je ostala kao kravarska kaubojština: "Jel' moš' da mi prevezeš 20 junica na Alpha Centauri?Može? Fala bato!". Kako im je brod do ostatka serije vonjao, čime su oprali nije prikazano i ne smem da pomislim isto kao što ne mogu da dokučim zašto svuda natpisi na kineskom a nigde Kineza, pa teraformiranje a onda se pored takve tehnologije bave ekstenzivnim kravarenjem itd... ali je zato štovani publikum sa srednjeg zapada sekao vene kako je dobra serija.:d

Staviti je u rang sa The Expanse je u najmanju ruku neukusno poređenje. -1

Poslednja izmena:
Pa jeste bila dobra serija, to što to ne deliš to mišljenje i što si od čitave serije "zamjetio" prevoz junica do AC, bar što se mene tiče ne menja ocenu za tu seriju...

I dalje se kidaj ali u mom sećanju je ostala kao kravarska kaubojština: "Jel' moš' da mi prevezeš 20 junica na Alpha Centauri?Može? Fala bato!". Kako im je brod do ostatka serije vonjao, čime su oprali nije prikazano i ne smem da pomislim isto kao što ne mogu da dokučim zašto svuda natpisi na kineskom a nigde Kineza, pa teraformiranje a onda se pored takve tehnologije bave ekstenzivnim kravarenjem itd... ali je zato štovani publikum sa srednjeg zapada sekao vene kako je dobra serija.:d

Staviti je u rang sa The Expanse je u najmanju ruku neukusno poređenje. -1

Jesi li postavio sebi pitanje zasto su ubaceni kineski karakteri i zasto povremeno psuju na mandarinskom? (iako im je akcent tragikomican)
Takodje ceo koncept serije si promasio jer si se fokusirao na samo jednu epizodu, tj scenu koja ti se nije svidela.
Sto se tice tehnologije, sve je lepo objasnjeno zasto su nezavisne kolonije takve za razliku od centrale - sto se i vidi kasnije u jednim od epizoda pa i filmu. Nazalost ugasena je prevremeno i nismo videli dalji razvoj price/univerzuma i likova, koji je ipak dobio, koliko-toliko, svoj kraj u vidu filma i kasnije stripova (Leaves on the Wind).

Takodje informisi se malo zasto je Joss Wheadon bas zbog te serije toliko cenjen.

Nista drugo do obicnog trolovanja i namerne provokacije sa tvoje strane.

Ok, kinezi su jedna od frakcija ali Fox je verovatno davao na poklon junicu kravaru koji žutog Kineza primeti u EasterEgg kadru.

Ostalo je toliko bez veze, da se nisam ni trudio da pohvatam neki smisao. Toliko je glupo da ti se valjda zato i dopalo( i junica😀)...

Poslednja izmena:
Ipak u drugu ruku ima toliko serija da imamo po 79 života ne bi ih odgledali tako da u tu ruku se slažem sa Borisom pa iole ako nešto deluje da ti neće leći treba bataliti i preći dalje.

Pa zbog toga najvise..

Ali Office je jedna od najboljih serija ikad 🙂, samo da ti 'klikne' nacin na koji je napravljena, s obzirom da traje 20-ak minuta ako ne klikne odmah (a trebalo bi) onda definitivno treba pustiti barem 2, 3 epizode..

Prvo se kunes u jedna epizoda zakon za prepoznavanje kvaliteta da bi na kraju preporučio da se nastavlja sa gledanjem dok ne klikne [emoji6]

Sent from my D6603 using Tapatalk

Zato sto traje 20 min i nije klasican sitcom humor 🙂 Nebitno, ja za moje kriterijume mogu da izvalim jel nesto za mene ili ne uglavnom posle jedne ep., ne kazem da je to primenljivo svima..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

^ Nemoj molim te, necemo posle da znamo sta prvo da gledamo od kvalitetnih serija... 😛

Ono sto sam hteo da kazem da svaka serija koja me kupi, to uradi posle prve epizode, ne moze nastavak sezone biti drasticno drugaciji u smislu kvaliteta glume, da li prica ima uverljivost, ako u prvoj epizodi ima nekih gimmicka poput ogromnih slova "PARIS" ili neke lose 'upbeat' muzike, to nece odjednom nestati u narednim epizodama..
Aj mogu da razumem da se nekome ne sviđa muzika, ali kako ti je gimmick velika slova gradova? Prvi put cujem da neko po tome odlucuje da li su serija ili film dobri :- D
Gluma je u Killing Eve odlicna.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Aj mogu da razumem da se nekome ne sviđa muzika, ali kako ti je gimmick velika slova gradova? Prvi put cujem da neko po tome odlucuje da li su serija ili film dobri :- D
Gluma je u Killing Eve odlicna.

Pogledaj kako izgledaju najbolje serije ili filmovi, neces nikad videti takve gluposti, to ne moze proci kod neke ozbiljne ekipe jer narusava profesionalni izgled, pa makar to i komedija bila.. Niti ces videti recimo cross-fade tranzicije izmedju kadrova i slicne stvari..

Jel pricate o UK ili US verziji The Office?

Pricamo (i uvek se prica kad se pominje Office) o US verziji. UK verzija ima samo tri sezone, ali Ricky Gervais (tvorac serije) je prodao seriju za americko trziste i nastavio da ucestvuje u njoj, tako da nije klasican remake..

Poslednja izmena:
Sneaky Pete druga sezona za nijansu bolja od prve.. jaka 7ica.
Bacam se na Billion zadnju sezonu. Očekujem ludilo.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Lord Varys himself se ubacio u četvrtu sezonu 12 Monkeys-a. Kako je čudan sa kosom, jedva sam ga prepoznao. Ko Flokija u Westworld-u, identično 😀.

Što se budžeta The Expanse-a tiče, malo trivije - prva sezona je snimljena sa tako malim budžetom da su CGI animatori volonterski odradili svoj deo samo zato što su svi odreda fanovi knjiga. Mene osim sjajne ekranizacije fascinira nivo detalja koje prepoznajem iz onih silnih apozicija u knjigama. Koliko vas je primetilo da je Prax nosio Shed-ov (Pur-Kleen) kombinezon dok je bio na Roci-ju? Sigurno je neko sad pomislio - Ko je Shed? 😀

Čitam komentare ovde za Altered carbon.... Odgledao epizodu i po i u suštini se smaram.... Slabo me radi.... Daću mu šansu još epizodu-dve najviše ako me ne odradi, ode pod delete.

Sent from my S9+

NOVINE - hrvatska serija, pregledah 4 epizode, drži pažnju, solidna za sada.

Westworld surovo, nastavlja tempo od zadnjih par epizoda. Mislim da ce kraj da bude mjau mjau

^ danas odgledao 8. ep. Konačno da se skine fokus sa Dolores/Tedi priče, smorila me.
Baš dobra epizoda.
Btw, šta li predstavlja onaj lavirint što je ucrtan svuda?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Odgledah Bilions. Dobra serija i predvidljiv kraj sezone. Nadam se da će nastavak biti zanimljiv.

Kad smo kod Billions, dal jos neko misli da je Axe (Damian Lewis) los glumac za ovu ulogu, i uopste slab glumac?
Smatram da glumata u fazonu kako mali Perica zamislja da CEO Hedge funda treba da se ponasa. Po meni najslabiji deo Billions. Drugi dobro i realnije nose svoje uloge.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno