Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Leftovers gledaj radio isti lik, ali moras prvih 5-6 ep. da sabijes brzo inace lako ces odustati.

P.S. svaka sezona je razlicita od prethodne, prica se nastavlja ali se okruzenje poprilicno menja.
Znaci dobra je? Znam da su je nagrdili nesto u pocetku u trenutku kada je bila emitovana, i to joj je verovatno "saseklo" mogucu popularnost.

Ono sto trazim od takve serije je: solidna doza misterije, zanimljive radnje i likova za kojih cu i da marim. Nadam se da ne izgleda jeftino, gledao sam ranije jos kada je najavljivana trejler, i nije me nesto odusevio, al ako se posle tih losijih prvih epizoda radnja razvije i poboljša dacu joj sansu.

Vredi pogledati, dobra je serija, prva sezona posebno, druga znatno slabija

Leftovers stigao do sredine sedme epizode i da me j... ako je meni ovde nesto jasno!?!
Sve u svemu nastavljam...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Znaci dobra je? Znam da su je nagrdili nesto u pocetku u trenutku kada je bila emitovana, i to joj je verovatno "saseklo" mogucu popularnost.

Ono sto trazim od takve serije je: solidna doza misterije, zanimljive radnje i likova za kojih cu i da marim. Nadam se da ne izgleda jeftino, gledao sam ranije jos kada je najavljivana trejler, i nije me nesto odusevio, al ako se posle tih losijih prvih epizoda radnja razvije i poboljša dacu joj sansu.
Serija je upravo takva, samo sto je doza nepoznatog ogromna. Iako do samog kraja vozi taj WTF momenat, poslednja epizoda ga zaokruzuje sasvim zadovoljavajuce.

Likovi su odlicni povotovo šef policije, glumac koji ga glumi je odradio odlican posao. Carrie Coon koju si mozda gledao u Fargo S3 je isto fenomenalna.

Sto se tice sezona meni je svaka sledeca sezona bolja od prethodne.

Naravno ukusi us razliciti ali ako ti je Lost bio dobar velika je sansa da ti se Leftovers svidi. Slicne su a ipak totalno razlicite serije.

Moj savet je da krenes bez preteranih ocekivanja.

Lost sam voleo baš puno da gledam medjutim nakon treće sezone sam nešto usporio a tada su oblatili seriju da je nerazjašnjena do kraja i to ume jako da me nervira (kad je open end baš ono open pa ko kako shvati i onda se ljudi ubeđuju šta je pisac hteo da kaže)

Ako mi neko potvrdi da se preko ajd recimo 80% dešavanja na kraju objasni konkretno možda bih joj i dao neku šansu ponovo, ovako ako neko zna neki link sa full synopsisom da ne gubim na vremenu jer priznajem da mi je žao što je još tada nisam izgurao do kraja...
Toliko su se zapleli da nisu mogli da smisle normalan kraj, već neki koji vređa inteligenciju.

I ja bi mogao da ponovim Band Of Brothers, gledao sam je dva puta do sad, prvi put je bila na Pinku cini mi se pa posle skinuo i gledao SD tada. Posle par godina gledao HD verziju. Preporuka, sigurno u top 5 kod mene.

Jedina serija koja je danas prevazišla Lost u namernom i bezobraznom razvlačenju epizoda zbog kinte je Walking Dead. S tim sto se u Lostu bar neato desavalo.
Ja je nikad nisam reprizirao iako mi je ostala u lepom secanju jer je jedna od prvih serija koju sam gledao na nacin na koji danas gledam serije, jos secam se u ono vreme pola dana skidam epizodu, cekao 7 dana da izadje a bio neki opasan cliffhanger.
Nisam je reprizirao jer znam sa koliko stvari su mi zaludeli mozak koje na kraju nisu ni pomenuli. Da to ne znam i da je prvi put gledam bila bi mi vrh.

Happy 7/10
Dobra zabava ali malo prehajpovana u ovoj temi znam da su joj neki davali 10 pa sam imao prevelika ocekivanja.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Sad.sam i ja odgledao, 8. epiuida je snimljena dosta u Bgu, vidi se NBG, Vuk, Knez, Terazije... ali su se bas potrudili za detalje koji prosecan gledalac ne bi primetio-nabacili ruske tablice, natpise na prodavnice...

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Sve preporuke za Dark, ja ne pamtim da sam gledao šta bolje tog tipa, fantastična serija!

Sent from my P10+ using Tapatalk

zavrsavam polako Black Mirror, lagani mindblow kakav mi je trebao. bilo bi dobro da nadjem nesto slicno ovome...

upravo skidam i pripremam Person Of Interest da ima sta sledece da se gleda.

Sad.sam i ja odgledao, 8. epiuida je snimljena dosta u Bgu, vidi se NBG, Vuk, Knez, Terazije... ali su se bas potrudili za detalje koji prosecan gledalac ne bi primetio-nabacili ruske tablice, natpise na prodavnice...

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Vrhunski skockano! U pravu si za BG, da ne veruje gledalac šta znači moć detalja i milionska produkcija. Pa negde sam video da su epizode bile po 3.5, 4 mio eur..

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

^ hvala, nisam ni cuo za ovo. preferiram da gledam seriju kad se zavrsi snimanje ali cu je skinuti svakako pa spremam za gledanje.

nije bitno, spremicu obe pa cu lako da batalim ako mi nesto ne prija. sledeci je Person Of Interest tako da imam vremena...

Mislim da je sense8 otkazan posle S2, zato ni nisam gledao S2 posto prica nije zavrsena. Mada bilo je i prica da ce ipak biti 3 sezone. Ko ce znati...

Valjda ce biti neke duze epizode da se zavrsi serija, nesto kao Firefly.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Bron (Broen) je nešto što ne ostavlja čoveka ravnodušnim.
Serija kojoj apsolutno vredi dati šansu.

Siguran sam da nikad ne bih mogao da odem tamo da živim ali zato nekako uživam u toj atmosferi.
Mislio sam da će više da bude nalik seriji Fortitude, ali potpuno drugačiji filing.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Može li neko da mi olakša i kaže da li se druga i treća sezona Leftovers razlikuju od prve po pitanju 'what a f... is going on here' ili su u istom fazonu? Da se ne mučim bez potrebe.
Završio celu sezonu i nije mi legla uopšte. Ukapirao sam šta je suština priče, čak sam i izguglao malo da vidim da nisam nešto možda propustio ali to bi bilo to.
Na momente podsetilo par epizoda na Lost, kad sam video da Lindelof stoji iza toga sve mi je bilo jasno. Nadam se da odradi Watchmen-a kako treba jer je Snyder tu ostavio pečat sa filmom.

^Bron/Broen serija kojoj apsolutno vrijedi dati 9/10.

Ovo za atmosferu i jeste najveća umjetnost.

Bron (Broen) je nešto što ne ostavlja čoveka ravnodušnim.
Serija kojoj apsolutno vredi dati šansu.

Siguran sam da nikad ne bih mogao da odem tamo da živim ali zato nekako uživam u toj atmosferi.
Mislio sam da će više da bude nalik seriji Fortitude, ali potpuno drugačiji filing.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

da da mnogo je bolje kod nas 🙂
ja bih npr mogao na keca da odem tamo da živim, plus ima wizzair bg-malmo 🙂

Može li neko da mi olakša i kaže da li se druga i treća sezona Leftovers razlikuju od prve po pitanju 'what a f... is going on here' ili su u istom fazonu? Da se ne mučim bez potrebe.
Završio celu sezonu i nije mi legla uopšte. Ukapirao sam šta je suština priče, čak sam i izguglao malo da vidim da nisam nešto možda propustio ali to bi bilo to.
Na momente podsetilo par epizoda na Lost, kad sam video da Lindelof stoji iza toga sve mi je bilo jasno. Nadam se da odradi Watchmen-a kako treba jer je Snyder tu ostavio pečat sa filmom.

Prva sezona je rađena po knjizi, druga i treća su pisane za TV, autor knjige je pisao scenario. Meni se svidelo, mesecima posle nisam gledao ništa od serija. Muzika je fenomenalna, vredi pola serije, dinamičnija je u nastavku, manje dosadnih pušača, mislim da vredi gledati do kraja, sve se razjasni.

Lost apsolutno treba odgledati, ali sa dovoljno pažnje inače će puno toga da promakne. Da su proširili priču koja je bila zamišljena da traje samo jednu sezonu prvo na tri pa posle na šest - jesu. Ali, za razliku od većine takvih situacija mislim da su to odradili odlično. A poslednja sezona, jeste malo "onako", ali da su snimili samo tu sezonu, bez prethodnih, uz eventualno neku dodatnu uvodnu epizodu, to bi opet bila bolja TV priča od većine drugih sličnog žanra.

Gledati na soptstvenu odgovornost [emoji16]

Ono sto te muci je manje prisutno u 2 i 3 sezoni i daleko su bolje sezone. Ali ipak meni deluje da ti mozda "trip" serije ne lezi. U svakom slucaju ako te nepoznato vozi ti nastavi, ako te taj trip nepoznanice nervira ti odustani.. ali ipak na kraju se sve sazna [emoji4] i lepo zaokruzi a pritom ima par vrhunskih epizoda.

Pisao sam vec da se bas treba nastelovati posto je spora drama i posle svega sto gledamo tesko je prilagoditi se tom sporom tempu. Jos sto si ti izasao iz Killinga koji je luda voznja tim ti teze da se prilagodis. Ponovo napominjem 2 i 3 sezona su dosta bolje.

Poslednja izmena:
LOST je ujedno anti-bindž i prva bindž serija. Anti je jer je po meni pola uživanja bilo u redovnom praćenju, teorijama i diskusijama. Ako se bindžuju prve sezone, izgubi se taj dodatni ugođaj i nije to to. Prva bindž serija je jer, kad su poslije 4 sezone skapirali da ne mogu dovijeka da razvlače, spucali su par sezona bez ikakvog filera i s vrtoglavim ritmom, koje su bile savršene za bindžovanje. Ja ne volim sam kraj jer je bio razočarenje, ali mi nije žao što sam ispratio redovno sve sezone kako su izlazile. I dalje imam prijateljstva po svijetu sa ljudima sa LOST foruma.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Odgovor za Leftovers :

Ma sve bi to bilo ok da su bar bacili više svetla na fenomen na kraju sezone. Jos kad sam video da je kompletno druga postava u drugoj sezoni [emoji43] . Znači isti trip. Hvala lepo ali ne želim da gubim vreme na ovo jer mi prva sezona nije uopšte legla, možda jednostavno nisam u tom elementu trenutno. Nebitno.
hvala na odgovoru.

Poslednja izmena:
Sense 8 jedino ako si ironičan, u smislu teenage mindfuck lgbt wannabe scifi

Sense8 ima mana ali su dobre strane neuporedivo jače. Pravo je čudo što nešto toliko nesputano, optimistično i ambiciozno uopšte postoji s obzirom na trenutnu klimu desničarskog cinizma. Treba obavezno staviti disclaimer da homofobi ili bar oni koji se gade na bilo kakav otvoren prikaz LGBTQwhatever odnosa ne treba ni da pokušavaju da gledaju, ali kome ne smeta treba da zna da je ovo bukvalno prva stvarno globalna serija sa lokacijama, jezicima, kulturama i glumcima, tj. nešto što su Heroes trebali da budu da nisu network TV sra*je.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno