Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nadam se da je remake makar malo sadrzajniji i konkretniji jer original ima shit load filler momenata. Sve je to moglo da stane u 40min ako ne i manje i da bude dinamicnije. Recimo za Broen sam mislio da je spora serija ali nije, tu je manje vise svaki detalj bitan i jednostavno mora tako. Ovde ne mora ali dobro, zato je i Broen nesumljivo bolji.

^ Yep, slazem se za Broen. Ja poceo da je gledam, deluje da je vrlo spora ali je prepuna detalja.
+ treba se malo navici na tmuran setting skandinavskih zemalja (koji dodatno doprinosi kvalitetu serije).

Kazu da nisu smeli da snimaju kad su suncani dani bas da bi sve izgledalo tmurno :D kao da u Skandivaji ima puno takvih dana xD

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nadam se da je remake makar malo sadrzajniji i konkretniji jer original ima shit load filler momenata. Sve je to moglo da stane u 40min ako ne i manje i da bude dinamicnije. Recimo za Broen sam mislio da je spora serija ali nije, tu je manje vise svaki detalj bitan i jednostavno mora tako. Ovde ne mora ali dobro, zato je i Broen nesumljivo bolji.

Killing je 45 min. i vuče na opasno bindžovanje, ja sam 3ep stigao da ogledam i stvarno odlična serija. Teška tematika u PM, nisam očekivao de će biti toliko prisutan momenat
sa porodicom, tačnije da će se njihova patnja toliko provlačiti kroz seriju, ali je to ono što mzapravo i daje težinu seriji
Što se mene tiče definitivno znam šta gledam naredni period.

+1 za The Killing. Odlična serija, odlični karakteri. Posle druge sezone se primećuje mali pad kvaliteteta, ali ipak odlična do samog kraja.

I odlično su izabrali Sijetl zbog tog tmurnog kišovitog momenta.

RIP Supersonics :(

Ja počeo četvrtu sezonu The Killing... bruka dobra serija.Kroz svaku epizodu se provlači pljusak a nigde kišobrana na vidiku, tako svi mokri stoje/hodaju na pljusku. Imam osećaj kao da čitam neki strip. Zivo me zanima kakav je Forbrydelsen u poređenju sa ovim.
Ima nekih wtf momenata ali su retki.
Vezano za tmurno vreme ja nisam video suvog dana bez snega jos od oktobra prošle godine čini mi se. Sto je mnogo mnogo je....

Sent from my D6603 using Tapatalk

Baš ste se raspisali o The Killing. Elem, neko skoro reče, gledajući Altered Carbon da je Joel Kinnaman očajan glumac. Po meni je odradio vrh ulogu u Killing-u.

Gledajuci Altered Carbon bas sam stekao utisak da lik koga on glumi treba bas takav da bude kako ga je on odigrao.

Gomora aoooo kako prije ne poceh gledat,loodilo serija

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Ja počeo četvrtu sezonu The Killing... bruka dobra serija.Kroz svaku epizodu se provlači pljusak a nigde kišobrana na vidiku, tako svi mokri stoje/hodaju na pljusku. Imam osećaj kao da čitam neki strip. Zivo me zanima kakav je Forbrydelsen u poređenju sa ovim.
Ima nekih wtf momenata ali su retki.
Vezano za tmurno vreme ja nisam video suvog dana bez snega jos od oktobra prošle godine čini mi se. Sto je mnogo mnogo je....

Al ga ti zabindzova, ja tek na 5 ep.

Kako voza neverovatno, svaku epizodu sumnjas na nekog drugog.

Serija mi iz ne znam kog razloga deluje kao da se desava krajem 90ih pocetkom 2000ih. Tako nekako mi deluje, par puta sam se zapitao dal je taj neki period ali prisustvo smart telefona i ostale tehnike kao i automobili su me demantovali.

Ma idi, vuče me neverovatno a i plus sam imao prehladu par dana pa sam bio zakovan za krevet što sam iskoristio da bindzujem.Zadnja sezona mi je baš ono... sacekacu sam kraj da dam konačnu ocenu ali prve tri sezone, pogotovo prve dve su 9/10.
Rekoh ja posle prve sezone da takvo menjanje fokusa osumnjičenih nisam još video. Uvek sam u pomenutom žanru mogao da procenim otprilike ko bi mogao da bude ali ovde je sama logika razmišljanja skroz serijal zanimljiva.
Mada kada bi brojili dlake, nadju se mane i propusti ali ih jako malo ima.

Posle se bacam na Forbrydelsen bar nekoliko epizoda ili ako se razlikuje od ove onda nastavljam, bar da vidim o čemu se radi.

Ne može edit pa nastavljam. The killing prve dve sezone 9/10 zbog povezane priče, likova, tmurne atmosfere. Treća sezona slabija 8/10, četvrta još slabija 7/10.Za nijansu slabija od The Fall i Broen ali drži korak.
Spojler vezan za sam kraj serije !
Nisam verovao da će se Linden i Holder spandjati jer nije bilo hemije medju njima uopšte u toku celog serijala sem dobrih partnera na poslu, Linden nisam doživeo uopšte kao neku ribu i bilo mi je zanimljivo sto je menjala partnere često

Jessica Jones, jel gledao neko drugu sezonu? Prva mi je bila solidna, vidim da su ocene po netu za drugu slabije, a I interesovanje mi je nesto splasnulo za gledanje, pa cekam neciju potvrdu pa da odustanem I od ove serije [emoji3]

U medjuvremenu stigao do sedme sezone dosijea x, I posle odlicnih predjasnjih sezona, ovde se vidi osetan pad u kvalitetu.

Ocene po sezonama za sada:
1.sez. 7.5/10
2.sez. 8/10
3.sez. 8.5/10
4.sez. 8.5/10
5.sez. 8.5/10
6.sez. 8/10
7.sez. 7/10

Waco, odlicno.

Zavrsio tri sezone Sopranosa(znam da sam dosadan,al moram i ovo da napisem).Epizoda Pine Barrens.Majko mila,kakva genijalnost.Ismejao sam se tako slatko uz ovu epizodu,bolje nego kod vecine filmova iz zanra komedije.Kakvi genijalci-Michael Imperioli,Tony Sirico i James Gandolfini.Kada sam odgledao Breaking bad,mislio sam da nista sto sledece odgledam nece moci da mu pridje po kvalitetu...Kad ono...Posle ove 3 sezone,vec mi je na tom nivou serija,videcu na kraju.Od sutra se bacam na preostale 3 sezone,za sada velika sansa da je prešiša.

Kazu da nisu smeli da snimaju kad su suncani dani bas da bi sve izgledalo tmurno :D kao da u Skandivaji ima puno takvih dana xD

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Npr. Svedska (Geteborg, Stokholm, Malme) imaju mozda nedelju dana manje sunca nego Beograd, a dosta vise od Britanije, Nemacke, Holandije, itd.

Poslednja izmena:
Jessica Jones, jel gledao neko drugu sezonu? Prva mi je bila solidna, vidim da su ocene po netu za drugu slabije, a I interesovanje mi je nesto splasnulo za gledanje, pa cekam neciju potvrdu pa da odustanem I od ove serije [emoji3]
Ja sam poceo i odustao. Prva sezona mi je bila vrh, ova me ne vuce, ali verovatno cu je odgledati na silu kao sto sam i Luke Cage, Iron Fist, Defenders i Punishera (punisha doduse i nije bio toliko loš).
Zesce je Netflix popustio sa tim marvel serijama, sad ih rade samo da ih imaju.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Zavrsio tri sezone Sopranosa(znam da sam dosadan,al moram i ovo da napisem).Epizoda Pine Barrens.Majko mila,kakva genijalnost.Ismejao sam se tako slatko uz ovu epizodu,bolje nego kod vecine filmova iz zanra komedije.Kakvi genijalci-Michael Imperioli,Tony Sirico i James Gandolfini.Kada sam odgledao Breaking bad,mislio sam da nista sto sledece odgledam nece moci da mu pridje po kvalitetu...Kad ono...Posle ove 3 sezone,vec mi je na tom nivou serija,videcu na kraju.Od sutra se bacam na preostale 3 sezone,za sada velika sansa da je prešiša.

Poli je poseban lik, strašna dalabu. Samo gledaj i uživaj jedna od ako ne i najbolja ikada serija. Greota što ljudi imaju predrasude zato što je mafijaška, ne znaju šta propuštaju.

@dexter87 evo ja cu da pocnem cim zavrsim sa happy-jem koja je genjalna serija.Onako je skroz uvrnuta.Ostalo mi jos 2 epizode pa cu probati sa Dzesikom.Prva sezona mi se dopala.Al posle daredevila sve sto je izlazilo mi je nekako slabije i slabije.Cak mi se ni paniser nesto nije dopao preterano a u daredevilu je bio fenomenalan

Nesto su poprilicno poceli da kasne sa postavljanjem prevoda, barem po 3-4 dana.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Jel moze neka preporuka serije da gledam sa devojkom ?
Da ne bude limunadica glupava neka, al da ne bude ni bratsko-sestrinska ljubavna gameofthrones veza :D
Moze i bez policijskih silnih CSI i slicnih serija.

Gledali smo True detective prva sezona, stari Poaro, Holms, tako nesto svakako moze.
Ne voli previse nasilja, al kad je u adekvatnoj meri, ne smeta joj.

Moze krimi drama, komedija...

Poslednja izmena:
Krimi drame već navedene The Killing i The Missing

Gomora aoooo kakva serija,ma serijetina..bindzujem upravo

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno