Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam gledao Peaky Blinders ali mi se ovaj fazon mnogo svidja. Ne znam ni kakva je prica ali tesko da je bolja od Senki. Prica, kostimi, muzika... sve na vrhunskom nivou u seriji.

Isuse Hriste šta pročitah...

Sent from mTalk

^ Sta si procitao?
^ procitaj Konstantinovo raskrsce. Pisac koji je napisao scenario za Senke je napisao tu knjigu. Istorijska fikcija (fantastika bazirana na istorijskim cinjenicama) i vrlo "pitko" stivo. Mislim da ima i nastavke ili i druge knjige koje se nadovezuju na tu knjigu ali ih nisam citao.
Hvala na preporuci. 🙂

^ Sta si procitao?

To da nema sanse da je prica bolja u Peaky Blinders od Senki, na prazno :d

Necemo da se zanosimo, odlicna serija, za nase uslove pogotovo, ali kad progovori 80% glumaca ne bude ti dobro.. Ona Maja glumi kao bilo koja random devojka iz Maxi-ja..

^^ ma on bre nije ni pogledao Peaky Blinders ali zna da su Senke nad Balkanom bolje...
Oj Srbijo zemljo pod šljivama!

Sent from mTalk

Bas to, za nase uslove odlicna ali je i dalje na ivici thrasha. Stavio bih je u kategoriju "guilty pleasure" serija.

I stvarno se zapitam za neke glumice i kako su uopste dobile rolu u seriji - da nije Bjela "Srbski" Vajnstin? :d

Ne sumnjam da jeste. :d

Ko je uopste rekao da su Senke bolje? Malo bolje procitaj pa onda komentarisi.
Iako nisam gledao pomenutu seriju za mene je prica iz Senki bolja ovako na slepo. Vise me zanima sta se dogadjalo na ovim prostorima nego na ostrvu.
Slazem se za glumu, moglo je to mnogo bolje ali na nekim detaljima im se nista ne moze zameriti.
Niko normalan ne bi mogao da uporedjuje britanske serije koje su mozda i najbolje na svetu, sa nasim serijama. Ja sam iskljucivo mislio na samu pricu.

^ prica je cista fikcija inspirisana istorijom (na senke mislim) ali je toliko pomesano svega da vuce da odgledas "samo jos jednu epizodu". I pored cringe/facepalm trenutaka kojih je na pretek...

Najvise mi smeta bespotrebno forsiranje golotinje i sto verujem da su mnogo vise mogli da dobiju na autenticnosti serije da su se potrudili oko dijalekta odnosno nasem jeziku iz tog perioda (tj Beogradski Srpski) - koji verujem da nije ovakav bio kakav je u seriji.

U potpusnoti se slazem sa svim napisanim. Od prve epizode sam zamerao na dijalektu jer nema sanse da se u to vreme pricalo kao danas.
Golotinje ima previse, ali ne bi ni to bio toliki problem da se ne daje u terminu u kome se daje ali ovako bi trebalo da je bude manje.
Prica jeste fiktivna ali koliko se toga izdesavalo na ovim prostorima tokom istorije da je nemoguce razgraniciti sta se tacno desavalo a sta ne i biti 100% siguran u sve to.

Aj pustite dijalekt, nerealna zamerka, barem ruse glume pravi rusi i to zaista dobri glumci, sto je bas za respekt. Skoro pa je jedina mana uzasna gluma kod vecine postave, ostalo stvarno ne mozes da ishejtujes koliko god napinjao na silu.. Muzika je vrhunska isto, ona tema kad se priblizava kraj epizode je sjajna..

Pa bas da je uzasna gluma kod vecine glumaca, i nije. Bjela je standardno dobar, Goran Bogdan, mladi Kuzmanović, Pele, Jezdic pa cak i Kicic odlicni. Da ne pominjem druge sporedne likove koji su dobro odradili posao kao npr ovi Makedonci, Niski I dr. Najvise bode oci s lošom glumom ova Bergam, posto ima vecu ulogu a tanka je. Al I i ovako serija je za nekoliko klasa bolja od Ubica Mog Oca.
Da moze bolje moze al treba znati da mi ne raspolažemo sa tolikim budžetom kao strane serije.

Послато са GT-I8190

E jeste nisu imali para da nađu nekog lektora da im uredi scenario sa govorom po ugledu na početak 20-og veka a imalo se za sve ostale gluposti. Ali *** onda sav onaj hipsteraj i razvrat ne bi bio toliko privlačan današnjoj publici.
S druge strane možda je i bolje ovako, šta da ovi naši hipsteri prime govor iz tog vremena zbog ove serije?

Sent from mTalk

Meni je ok serija.
Odgovara mi i govor i golotinja. Dete oteram na spavanje pre toga.
Domaće serije uglavnom ne gledam, tako da mi je ovo baš izuzetak.
Pomirio sam se sa glumom [emoji14]

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Za govor ni neke strane serije koje su tematski od pre par vekova nemaju tacan izgovor a ne nasa serija. Meni je to isto bilo glupo ali nerealno je to ocekivati. A za ovu sto glumi Maju glavu dajem da je njena uloga bila uslov za zeleno svetlo seriji, nema sanse da su pristali na njenu glumu bez ucene [emoji23]

Meni je sasvim okej serija s obzirom da su mi "srecni ljudi" i slicne varijante smucile.

Jedino sto me iritira NENORMALNO jeste ona crna sto je, valjda, zena od onog psihologa/psihijatra... Ne mogu da skapiram kako je ona dobila bilo kakvu ulogu kad mi deluje kao da nesto debelo nije u redu sa njom.

A kojim govorom se govorilo u Beogradu pocetkom 20tog veka ?
Evo krecu Nemanjici sta ce vam tu smetati? Mozda sto nemaju kvarne zube.
Nastavak Stoiljkoviceve knjige je Kainov oziljak

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Jedno je sigurno - onakvo krvoliptanje iz grkljana nije viđeno u našoj kinematografiji... :smash:

A kojim govorom se govorilo u Beogradu pocetkom 20tog veka ?
Evo krecu Nemanjici sta ce vam tu smetati? Mozda sto nemaju kvarne zube.
Nastavak Stoiljkoviceve knjige je Kainov oziljak

Iskreno Turci ce da mi smetaju... 😛

Nadam se da ce projekat da uspe i kasnije odrade i seriju o Dusanu Silnom jer me taj period nase istorije najvise interesuje.

Inace autenticnost nije na odmet, ako vec radis nesto potrudi se da odradis maksimalno kako treba.

Ajmo ovako ja nisam fan Bjelogrlica ali ne smeta vam zmajevi zombiji mrtvi koji hodaju i jos 300 glupih stvari u svim serijama koje gledamo.
Ja samo kazem da ne treba osporavati nesto sto je nase i do sada nismo imali ovako dobru seriju. I nije sve fikcija ima mnogo donrih likova koji su istorujski.
I nije sva gluma ocajna npr. ovaj sto glumi Mustafu je frnomenalan

A da ne mešamo radnju u fantastici bilo naučnoj ili epskoj sa glupostima u nečemu što bi trebalo da bude realna serija...

Sponzor serije Nemanjići - Pro Forte - jer će vam se :wc::wc::wc: od iste...

sry, bilo je jače od mene :d

Ali mešati zmajeve i andedove sa ovom serijom i pitati kako to ne smeta a ovamo neke stvari smetaju je mešanje nespojivih stvari.

Sto se mene tice jedvam cekam drugu sezonu.

Edit: Nasa istorija je bogata istorijskim licnostima i dogadjajima da bi moglo da se napravi nekoliko stvarno kvalitetnih serija. Naravno za dobru produkciju treba i para.
Malo pre odgledah na YouTube Lausevica koj je pominjao da bi mogla da se napravi samo serija o zivotu princa Djordja.

Poslednja izmena:
Pa ako vam smeta sto gledati seriju?
Ja sam zmajeve zombije i ostalo spomenuo jer smo se nagledali takvih gluposti da je ova serija jedno prijatno osvezenje.
Meni jedino smeta sto se Aleksandar do sada nije pojavio u seriji i sto ispada da ovaj ***** vuce sve konce u drzavi.

Pa ako vam smeta sto gledati seriju?
Ja sam zmajeve zombije i ostalo spomenuo jer smo se nagledali takvih gluposti da je ova serija jedno prijatno osvezenje.
Meni jedino smeta sto se Aleksandar do sada nije pojavio u seriji i sto ispada da ovaj ***** vuce sve konce u drzavi.

A ko kaže da gledamo?

Eto meni recimo zmajevi i andedovi nisu gluposti jer, zamisli, u jednoj epskoj fantaziji očekujem da ih vidim a ne znam zašto si ti gledao te "gluposti" kad ti smetaju!?

Senke nad Balkanom, vrhunska domaća serija.

I ja se pridružujem strani da je odlična serija. Ja sam imao onaj osećaj da jedva čekam sledeću epizodu.

A ko kaže da gledamo?

Eto meni recimo zmajevi i andedovi nisu gluposti jer, zamisli, u jednoj epskoj fantaziji očekujem da ih vidim a ne znam zašto si ti gledao te "gluposti" kad ti smetaju!?
Pa ako ne gledas sta onda komentarises?

U seriji se pojavljuju istorijski likovi koji su postojali, tu su Rusi koji su ne u tolikom broju ali su bili ovde, opijum je isao iz pravca MK, VMRO postojao, TULE postojale i bile na nasem podrucju sve je to lepo morao da spoji nekom pricom koja je izmisljena.
To je toliko zanimljivo razdoblje da mozes da napravis extra pricu jos ako ubacis nesto sto ima veze sa religijom opet dobijas zanimljivu pricu.
Sa druge strane ne znam kako se pricalo taa u Beogradu ali delovi grada koji se pominju u seriji i dan danas postoje.
Meni je jedino smetala ona egzibicija sa muzikom i losa gluma mnogih likova.
Ali npr. Lausevic je fenomenalan, onda ovaj sto glumi Golubica kao i ovaj sto glumi Arsova.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno