Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja glupost...
Umesto da ga sprzi Droza i ovaj drugi zmajcik, oni beze??? How yes no :)
Uz to pitanja:
Kakvo odrzavanje veze sa zmajevima kad ni Dzole nije ceo Targic valjda?
Kako sada mogu sva tri zmaja bez 3 jahaca, a po Dzejmija nije moglo?

Poslednja izmena:
Koja glupost...
Umesto da ga sprzi Droza i ovaj drugi zmajcik, oni beze??? How yes no :)
Uz to pitanja:
Kakvo odrzavanje veze sa zmajevima kad ni Dzole nije ceo Targic valjda?
Kako sada mogu sva tri zmaja bez 3 jahaca, a po Dzejmija nije moglo?

Pritom
NK umesto da gadja zmaja koji je veci i blizi, + stoji na zemlji ispred njega i jasu ga neprijatelji, zateze hail mary koplje na zmaja koji em leti em je 5x dalje od njega

scenografija, akcija, sibanje i efekti su i dalje top, ali im je pisanje otislo dodjavola od kada su hronoloski prešišali knjige

Vrh, vrh, vrh epizoda! Previse sam puta gledao Dextera i Breaking Bad pa se ne bih usudio reci da je najbolja svih vremena ali da je medju najboljima i da je ova epizoda 10/10, jeste.
Umalo se nisam rasplakao kad Night King pogodio zmaja a faca Daenerys kao skamenjena. Sjajno, da ne kazem perfektno, je odradila tu scenu. A najjaci utisak mi je ostavila scena nasamo pri kraju izmedju Jona i Daenerys, pogotovo kad je Jon nazove Deny... Vise puta ce se gledati ova epizoda. Jedva cekam da krenem sa knjigama sada jos vise. A Night King je je**no mocan lik.

Ja mislim da se HBO isplati da poslednju sezonu izbaci kao Netflix :D
Sto veci hype to ce se ljudi vise truditi da leakuju, sa poslednjom sezonom ima da bude ludilo
Sent from my SM-G955U using Tapatalk

Gejmotron zadnja E6

DDAubyv.gif

Inace ovo nije spoiler
Targaryeni su jedna od manjih porodica sa Valarie i jedina koja je prezivela apokalipsu Valarie. Bilo je oko 40 familija a neki su imali i po 20 zmajeva, Targaryeni su imali 5. Kao jedini preziveli oni su krenuli da se qurce po Westerosu.
Kralj Jacaerys Velaryon je tokom gradjanskog rata izmadju Targaryena nudio nepripitomljene zmajeve svakom ko moze da ih ukroti jer su mu trebali jahaci za rat.
Zmajeve da voza moze svako ko uspe da ih pripitomi, neko magiom, neko kao pse, bilo je jahaca koji su obicni ljudi. Poslednja jahacica pre Deni je bila cobanica koja je zmaju donosila ovcu svaki dan, ona je nestala zapalila negde sa zmajem. Poslednji zmaj takodje nestao ziv je bio Cannibal kog niko nije mogao da ukroti.

U vezi sa GoT epizodom i serijom/sezonom generalno
Epizoda je nabijena akcijom, a kako bi meni ova serija, ili bar sezona, skoro pa licila na Suits, da nije toga, zadovoljan sam. A besmislice, teleportacija živih, a copanje mrtvih (koji btw ne moraju ni da spavaju) kao da su stvarno skroz mrtvi, padanje ujaka sa neba u pravi cas u onoj magli/vejavici, gde se ni medjed ne vidi dok ti ne skoci na glavu, pa Tomi Karketi koji zna vise od scenariste, i kovrdzavi sestric koji ne zna nista, osim da prezivi ili ozivi sta god palo na njega, ne govore bas najbolje o najpopularnijoj seriji. I sto koji moj nisu otopili ledenog ciku kad su mu vec bili na 20 metara? Copavi dok uzme koplje, moglo je da ga nema. A imali su dva pokusaja. Ispade da je vaznije odvesti mrtvo puvalo do lose osisane kamenjarke, nego resiti problem za koji nju i hoce da dovedu. Sada ce da brinu o nepre****vom zmaju koji bljuje led umesto toga, a ledenog ciku ce neko na samrti da ubode u b00lju zmajevim staklom u zadnji cas.

Ne moze serija da bude vrhunska drama, kako se moze cuti, sa takvim glupostima. Drugo, sa brojem likova koji ucestvuju ne moze da bude onoliko praznog baljezganja. Oni dok prikazu svakog zivog ludaka koji tamo ucestvuje, da proke*a po koju, prodje cela epizoda. Mislim, moze i to, ali onda pisanje u gace i drhtanje imas u epizodama u kojim je akcija, a do tada se puni besika. Evo, sada da nije bilo ove akcije, prikazali bi jos Lanistere, nekog Grejdzoja, debelog Tarlija i ko zna koga bi izvukli iz gaca da popune prostor, i kao sve u redu. To i rade kada nema akcije. Šotroglavići.

Osnova je meni do smrti isiban, i tako do proseka doveden scenario, sto uz vrhunski cgi i dobru akciju, megalomaniju i luksuz daje nesto sto ipak imas razlog da gledas. Ali to je to. Pisanje u gace i drhtanje ne razumem, sto nije bitno, ali je bitno da je to svakako nesto sto se drzi za sebe i to iz vise od jednog razloga.

Vrh, vrh, vrh epizoda! Previse sam puta gledao Dextera i Breaking Bad pa se ne bih usudio reci da je najbolja svih vremena ali da je medju najboljima i da je ova epizoda 10/10, jeste.
Umalo se nisam rasplakao kad Night King pogodio zmaja a faca Daenerys kao skamenjena. Sjajno, da ne kazem perfektno, je odradila tu scenu. A najjaci utisak mi je ostavila scena nasamo pri kraju izmedju Jona i Daenerys, pogotovo kad je Jon nazove Deny... Vise puta ce se gledati ova epizoda. Jedva cekam da krenem sa knjigama sada jos vise. A Night King je je**no mocan lik.

Ih bree... :)

Meni je to sa Deneris i Snežnim bilo ultra patetično. Pogotovo on, kada joj se kao izvinjava, i prenemaže k'o snajka neka.
Ja sam misliio da Deneris sa setom gleda u horizont i nada se da se nekim čudom zmaj (njen sin) vrati, a ona čekala Džona.
[/QUOTE]

Kako smarate sa hejtom, dao bih vama da pišete scenario da neku epizodu pa da vidim kako bi to ispalo. Ovo je fantasy serija, a ne neka drama.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ingorisem stvari koje nemaju veze sa fizkom u SF, i razne stvai koje su nerealne, ali ***..... ovo sto sam pomenuo je kao da pises Dinastiju, Colbies, General Hospital, Suits ili neki drugi najgori skart :) U stvari SciFi u Colbies je bio manje njesra od ovoga :)

Markons, mnogo ljudi se ne slaze sa tobom da nije drama (rekli bi cak i vrhunska, i to politicka, a pitanje da li i prate politiku).

Ja seriju gledam, i to kao sto se vidi prvi ili drugi dan nakon sto izadje dobar snimak, i jedina je koju tako pratim.

Da nema ovolikih hvalospeva, ne bih nista ni rekao. Tako da je manje vise ovaj "hejt" u poslednjim postovima pravljenje protivteze religijskom obozavanju koje vlada.

Serija ima previse mana da bi vladalo takvo jednoumlje.

Sto obozavaoci budu tisi, tisi ce biti i "hejteri".

Kako smarate sa hejtom, dao bih vama da pišete scenario da neku epizodu pa da vidim kako bi to ispalo. Ovo je fantasy serija, a ne neka drama.

Ne znam da l' si na mene mislio.. nebitno...
Nemam ja problem sa scenarijom, niti hejtujem seriju. Da je hejtujem, ne bih je gledao. Ovde je veći problem u režiji, a ne u scenariju, a najveći problem je sam Džon Snežni. Loš glumac. Ume samo jednu facijalnu ekspresiju da izvede (ono kad je začuđen), i to je to. Nema nikakvu harizumu. Kada kaže nešto, to nema jačinu. Gomila drugih glumaca su izvanredni.
Sve to mi kvari utisak. On je kao kralj severa, i stalno je nešto bitan u seriji, a neki najnebitniji karakteri izgledaju mnogo zae8anije od njega.

GoT
Ljudi ko je u stvari Night King, moze neko malo detaljnije da objasni ko je upucen u knjige, znam da je postao od coveka? Ubedljivo najbolji lik, jos sad sa zmajem, kakve plavuse i vukove, za njega navijam..Hvala na info
Night king iz knjige je bio 13ti commander straze na zidu koji je ziveo u periodu posle prvog napada WW. Svi zapisi o njemu su unisteni a sumnja se da je bio Stark. On dok je raidovao izvan zida je naleteo na WW devojku, bele ledene koze i svetlecih plavih ociju. ( Razlika od serije jer ww nisu neki mrtvaci vec deluju kao neki ledeni elfovi-vampiri) Tu je pao sex i doveo je u tvrdjavu Nightfort najvecu od svih na zidu, sebe proglasio za Night Kinga. Vladao oko 13god dosta brace mu se pridruzilo verovatno magiom koju mu je darovala WW. Uzase pravili klali ljude, prinosili zrtve itd onda su jedan od Starkovih i wildling kralj udruzeno napali Nightfort i pobili sve. (Dzon nije jedini koji se udruzio s divljacima s one strane zida) Inace Nightfort je najozloglasenije mesto na zidu i tu se svakakvih uzasa desavalo posle NK pa je napustena. Meni najtragicnija prica o Danny Flint, jedinoj devojci clanu nocne straze. https://www.youtube.com/watch?v=ZCR8ysSmkB0
Mesto gde je Bran s ekipom sreo Sema koji mu je otvorio vrata da predje na drugu stranu zida.

Znaciiii eeej serija u kojoj ima zmajeva koji bljuju vatru/led, kameni ljudi ili vec s kakvom ljusturom, mrtvaci koji zive samo u ledenim predelima.... i na sve to, vama smeta sto serija nije realna i sto joj timeline nije tacan!?!? A jos i u knjigama pise da se zbog opseznosti svega tajmlajn ne podudara tj. Radnje se ne desavaju redom, vec skacu iz vremena u vreme da bi se sve pohvatalo... boze boze, i onda kao "ne hejtujemo nego je nerealno..." wtf?

Ova epizoda je skroz linearna, bukvalno nista sem razgovora Deni i Tiriona ne moze biti nelinearno, jer jedno povlaci drugo, u roku od najvise 10-15 h (koliko mogu ljudi da ne spavaju u takvim okolnostima).

Pa mogao bi neki od sponoff-ova da se bavi Valyriom ili kako se vec pise

Night king iz knjige je bio 13ti commander straze na zidu koji je ziveo u periodu posle prvog napada WW. Svi zapisi o njemu su unisteni a sumnja se da je bio Stark. On dok je raidovao izvan zida je naleteo na WW devojku, bele ledene koze i svetlecih plavih ociju. ( Razlika od serije jer ww nisu neki mrtvaci vec deluju kao neki ledeni elfovi-vampiri) Tu je pao sex i doveo je u tvrdjavu Nightfort najvecu od svih na zidu, sebe proglasio za Night Kinga. Vladao oko 13god dosta brace mu se pridruzilo verovatno magiom koju mu je darovala WW. Uzase pravili klali ljude, prinosili zrtve itd onda su jedan od Starkovih i wildling kralj udruzeno napali Nightfort i pobili sve. (Dzon nije jedini koji se udruzio s divljacima s one strane zida) Inace Nightfort je najozloglasenije mesto na zidu i tu se svakakvih uzasa desavalo posle NK pa je napustena. Meni najtragicnija prica o Danny Flint, jedinoj devojci clanu nocne straze. https://www.youtube.com/watch?v=ZCR8ysSmkB0
Mesto gde je Bran s ekipom sreo Sema koji mu je otvorio vrata da predje na drugu stranu zida.
Kažu na YouTube da je Martin odbacio tu teoriju ko ne sadašnji Night king.
Ja sam čuo za ovu teoriju koju si napisao.

Što se tiče spin off GoT jedva čekam I nadam se da će održati kvalitet. Lore je opsežan i ima priča na pretek.

Poslednja izmena:
Inače onaj sa Talking Thrones YT kanala sve pogodio za S7E6 :)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nema sta se pogadja izbacili su desavanja do S8E3 i izgleda da je sve leakovano tacno.

Jel' ima na YTu da je neko ispricao te leakove? Mrzi me da trazim i citam, ovako mogu u pozadini da pustim ;)

Jel' ima na YTu da je neko ispricao te leakove? Mrzi me da trazim i citam, ovako mogu u pozadini da pustim ;)
YouTube kanal Talking Thrones.
Samo pazi ima ceo leak za epizodu 7.
Ja neću to da gledam niti da čitam šta je u leak skriptama.

To je samo ep7, mislio sam i za deo S8.

Mene licno ne zanima da li znam outcome, volim da gledam kako se dotle dodje :)

Izašlo novo izdanje u kome nema toliko "trzavica", a i ima ok srpski titl!
Nije 100% lepo preveden, ali je i dobar !

Download titla - Game of Thrones S07E06 PROPER [LEAKED] 1080p x264 ESub - NextBit

Kvalitet:

https://www.lookimg.com/image/AhoIW
https://www.lookimg.com/image/Ah8gh
https://www.lookimg.com/image/Ahfmr
https://www.lookimg.com/image/AhhSj
https://www.lookimg.com/image/Ahdzo
https://www.lookimg.com/image/Ah0MH
https://www.lookimg.com/image/AhqNV

Game of Thrones S07E06 PROPER [LEAKED] 1080p x264 ESub - NextBit

Format : Matroska
File size : 2.24 GiB
Duration : 1 h 6 min
Overall bit rate : 4 857 kb/s

http://www.imdb.com/title/tt0944947/

Video
ID : 3
Format : AVC
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, RefFrames : 4 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 4 662 kb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 30.000 FPS

Audio
ID : 1
Format : AAC
Format profile : LC
Codec ID : A_AAC
Bit rate : 192 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 kHz

Poslednja izmena:
Ova epizoda je skroz linearna, bukvalno nista sem razgovora Deni i Tiriona ne moze biti nelinearno, jer jedno povlaci drugo, u roku od najvise 10-15 h (koliko mogu ljudi da ne spavaju u takvim okolnostima).

Cisto da prokomentarisem na ovo, i na onaj post od nekog ko je rekao "u seriji ima svega i svacega, a nekom smeta timeline, jer nije realan". Elem, kad postoje toliko opsirne knjige, pa i lore-om, i po kojim spin offom, onda naravno da iritira. To je iz jednog razloga:
U prvoj sezoni, kralj Robert putuje vise od mesec dana do Zimovrela, Stanisu treba pola sezone da stigne sa Zmajkamena do Istocne Morobdije... ali zato Dzon stize od Zimovrela do Zmajkamena, pa tamo izbleji, pa na Zid i preko, lagano.. a stigne i da se potuce. Pa to ne da je glupo, nego je ekstremno. Hocu da kazem, kad su vec tako radili u tim sezonama, sto nisu tako i nastavili.. ili da koriste "teleportaciju" tad, pa ajde i sad. Nego su sve zbrzali, napravili totalnu konfuziju.
Na kraju da se nadovezem na ovaj komentar od 15-16h. Moze ako onaj trci kao Bolt miljama, a gavranovi putuju kao svetlosni signal, dok Deni sa zmajevima postavi neki novi postulat brzine u univerzumu. Dakle, nema sanse da je 15-16h, a doduse i spavali su. Ustvari, mozda i moguce, ovim *****ima sto pisu scenario je sve moguce, ali nema ni promil sansi da se ovako nesto desi u Martinovim knjigama.

Baci to u spoiler bolje.
Gde su spavali od kako su poslali Bolta?
Od tada su imali 15-16h dok on dodje do zida, ovi ga vide i posalju pticicu, ona stigne do farbare (crnokosa koja hoce da bude plavusa :)) i zmaj doleti.

Ljudi bre, 6 sezona ste kukali kako razvlace seriju i imaju nepotrebne scene gde likovi putuju jako sporo. Sada kada su to izbacili opet kukate. Prvih sezona je to i bilo potrebno kako bi se prica likova razvila i postali to sto jesu, sada kada smo upoznati vec sa svima, za to nema potrebe. I pred sam kraj serije ne bi voleo da gledam kako neko putuje 5 epizoda. Meni apsolutno ne smeta to sto su izbacili taj nepotrebni period i smanjili broj epizoda da bi bolje iskoriatili budzet, ova sezona nema dosadnu epizodu bas zbog toga. I ocekujem da se u sledecoj jos brze odvijaju stvari, jer je ostalo jos 7 epizoda do kraja a jos mnogo toga treba da se desi

Sent from my SM-G955U using Tapatalk

Ok, ajd da uzmemo da je ok i to sto se teleportuju. Meni tu na kraju krajeva uopste nije problem to koliko epizoda ko putuje, niti sam zapamtio koliko je ko putovao u prvoj sezoni, ali ljudi, kovrdzavi je bio oci u oci sa deda mrazom, i to toliko davno da sam i zaboravio kad tacno. Isli su u istom smeru na rastanku, ka zidu, bila je kao neka voda, blabla. Od tada, kovrdzavi je napravio tri kruga po svemiru, i vratio se kod istog tog deda mraza.

Aj, kao, deda je jurio malog Starka po pecini, mada, koliko se secam mali je preko noci zloupotrebio moc, i ovi su skoro odmah stigli, sto bi znacilo da je to ionako bilo tu negde. A i otkad je mali stigao kuci. Sta radi Deda Mraz sve to vreme, osim sto vezba pvo vestine? I ej, on ne mora da spava, mogu da copaju dan i noc i opet ni do zida nisu stigli dok ovaj obilazi svemir uzduz i popreko. Meni to stvarno nije tek neka mala rasprava o, kako kazete, tajmlajnu, od strane nekih tamo trazilaca dlake u jajetu. Eno ga i konj dojaha do zida sa polumrtvim kovrdzavim za tri minuta :) Osim ako nesto bitno propustam, ovo je prilicno vazna stvar. I ako neko vidi sta propustam, dobrodosao je da mi otkrije.

I, kao da je to jedino problematicno u seriji.
Dajte, manite se sektasenja. Ovde se razglaba mesecima, pisu se hvalospevi, prenosi uzbudjenje, razvijaju teorije, i sad je problem sto neko trazi mane. Pa vrlo znacajan razlog zbog kog ljudi pisu o tim manama je bas zbog tog sektasenja. To iritira, i normalno je da ce se naci ljudi koji ce da se bune protiv toga, pogotovo sto nije bas da se mane moraju traziti lupom.

I nije po meni ovo ni videlo najbolju seriju na svetu, a ne da je to to, pa da se cudom cudite kako to da nije svima omiljena. Ali, nije ni losa. Ima svoje pozitivne strane, koje nisu beznacajne, i nastavicu da je gledam.

Inace, mnogo nesto mlate o onom bodezu, deluje da ce imati vaznu ulogu :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno