Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Donekle se slažem sa tobom.Pročitao sam svih 5 knjiga(7 kod nas jel su 3 i 5 podeljena na 2 dela),sad čitam "Svet Leda i vatre".
Mozda bi i mogli sve da opišu ali bi im trebalo po 23 epizode u serijalu,a mislim da HBO nebi toliko novca izdvojio ni u ludilu.
Posmatram seriju i knjige odvojeno i uživam u knjigam i u seriji!!!!

Sent from my SM-J500F using Tapatalk
Zašto imaš toliko gramatičkih grešaka kad voliš da čitaš knjige?

Ja dobio neki promo za HBO GO i reko da pogledam GOT na TV-u kao stream, što da skidam i čekam.

Epizoda odlična, iskustvo sa aplikacijom katastrofa 😀. Nisam u životu lošije rešenje video. Pickbox ispade remek delo za ovo.

Banshee kreće da ključa, još dve do kraja. Silicon Valley drži taj visok nivo odličnog humora non stop. Ona Jarrod-ova fora za lančić na kraju me nasmejala do suza.

Donekle se slažem sa tobom.Pročitao sam svih 5 knjiga(7 kod nas jel su 3 i 5 podeljena na 2 dela),sad čitam "Svet Leda i vatre".
Mozda bi i mogli sve da opišu ali bi im trebalo po 23 epizode u serijalu,a mislim da HBO nebi toliko novca izdvojio ni u ludilu.
Posmatram seriju i knjige odvojeno i uživam u knjigam i u seriji!!!!

Sent from my SM-J500F using Tapatalk
Kako iz tih 5-7 knjiga ne nauči razliku između jel' i jer?

Jer ima ljudi koji ne mogu cuti razliku izmedju L i R, nemoj zezati Japance 🙂

Malko su se popravili u odnosu na prethodne dve, ali i dalje ni pola od onoga sto je serija bila. Trebalo bi da zavrse seriju sa ovom sezonom, ali vidim sad da je ista obnovljena i za 4.
verovatno ce u 4. sezoni vratiti Liz sa pricom da je sve organizovano kako bi ona pobegla iz tog sveta.
Glumica je inace na porodiljskom pa su je zbog toga kickovali

Ma već sam se istripovao da su i ovi went GoT.

GOT

Ako izumemo cinjenicu da u TOJ sceni fali lord komander kraljeve garde ovo je mozda najbolje rezirana borba macevima koju smo videli na ekranima. Dejn je bio najbolji prijatelj princa Raegara i najbolji macevalac u Westerosu.

Šteta što Martin ne napiše koju knjigu o Arthuru Dane-u kao što je napisao o Duncan The Tall
Mislim da lik zaslužuje veću pažnju...

Šteta što Martin ne napiše koju knjigu o Arthuru Dane-u kao što je napisao o Duncan The Tall
Mislim da lik zaslužuje veću pažnju...

Samo mu jos to fali... Nek' prvo zavrsi glavnu pricu, a posle moze da pise o cemu god hoce...

Ponekad se pitam da li cu uopste saznati kraj ASoIaF sage.

Pozdrav

Ja se ponekad setim kako sam se smejao drugarima koji su čitali serijal "zenica sveta" od Džordana - lik je napisao 12 knjiga, rasteglio radnju i umro pre nego je napisao poslednju, 13. knjigu.
Sad me Martin nekako podseti na te trenutke...

Mislis "Tocak vremena"? "Zenica sveta" je naziv prve knjige. A poslednja 13-ta ja na kraju ispala "malo" deblja - pa su stigli do 15 ukupno 🙂

Jes to, pomešah prvu knjigu i serijal.
Probao da čitam, pa se smorio kod 3-4. knjige...

I bice na kraju tako.
Najveca glupost sto su uopste poceli sa serijom, s obzirom koliko je ovaj "brz". Sad serija polako krece koliko vidim, ispred seste knjige, tako da ce sama knjiga izgubiti na hajpu kad konacno izadje.Ples sa zmajevima je izasla 2011...5 godina se citaoci pitaju sta je sa Sneznim, sto bi trebala sesta knjiga da otkrije i kad ono, serija otkrila pre knjige.[emoji1] A kad otkrije i zadnja sezona kraj cele sage, i sledeca knjiga ce biti besmislena.Posrao se Martin sam sebi u zivotno delo, 20 godina serijala je pustio niz vodu.

Pa knjige ce mu verovatno biti drugacije od serije. Msm dalji tok dogadjaja + zavrsnica. Kad se zavrsi serija debeli ce reci "evo sta se zapravo desilo" kupite mi knjigu pa saznajte. Inace on planira jos jedan serijal fire and blood koji ce biti jelte o dinastiji Targerijan.

Odgledao 11.22.63 i iako je tematika meni omiljena i iako je apsolutno imala ogroman potencijal serija me nije oduševila. Prvu epizodu sam jedva odgledao, posle je već išla jedna za drugom epizoda ali ništa wow, od mene 7/10

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I bice na kraju tako.
Najveca glupost sto su uopste poceli sa serijom, s obzirom koliko je ovaj "brz". Sad serija polako krece koliko vidim, ispred seste knjige, tako da ce sama knjiga izgubiti na hajpu kad konacno izadje.Ples sa zmajevima je izasla 2011...5 godina se citaoci pitaju sta je sa Sneznim, sto bi trebala sesta knjiga da otkrije i kad ono, serija otkrila pre knjige.[emoji1] A kad otkrije i zadnja sezona kraj cele sage, i sledeca knjiga ce biti besmislena.Posrao se Martin sam sebi u zivotno delo, 20 godina serijala je pustio niz vodu.
Cijenim da je za svaku od tih godina uzeo po dvije milke samo od HBO kuće.

Sto reche Andy Parsons u MtW:
J.K. Rowling on the new Harry Potter book: "I made more money than the queen, I can't be arsed..." 😉

Samo mu jos to fali... Nek' prvo zavrsi glavnu pricu, a posle moze da pise o cemu god hoce...

Ponekad se pitam da li cu uopste saznati kraj ASoIaF sage.

Pozdrav
On uporedo sa ASOIAF pise 4 pricu o Duncanu. She-wolf of Winterfell je cini mi se naziv a koliko znam krenuo je da pise i istoriju Targerijana.

Kako sam negde procitao trenutno vise inspiracije ima za te neke sporedne price nego za glavnu [emoji1]

Beyond Genius Lies Insanity

Pa *** kod njih posle ko zna kog miliona valjda prestanu pare da budu prioritet, ja mislim da mu ipak nije bas drago sto nece moci da zavrsi svoju pricu pre serije, kako je on zamislio. Kapiram da bi se odrekao nekog milionceta zarad te mogucnosti, mislim da bih ja tako razmisljao.

Pa *** kod njih posle ko zna kog miliona valjda prestanu pare da budu prioritet, ja mislim da mu ipak nije bas drago sto nece moci da zavrsi svoju pricu pre serije, kako je on zamislio. Kapiram da bi se odrekao nekog milionceta zarad te mogucnosti, mislim da bih ja tako razmisljao.
Ne verujem da oni rade seriju bez konsultacija sa njima. Neka glavnica price koju gledamo sad u seriji ce biti u knjigama dok kao i kod drugih knjiga neki delovi ce biti izbaceni.

Beyond Genius Lies Insanity

On aktivno učestvuje u seriji i itekako se pita ali je problem što je serija još tokom prethodnih sezona po nekim pitanjima toliko odstupila od knjiga da sad mora da vodi računa prilikom scenarija za seriju i materijala za knjigu da isti likovi imaju potpuno drugačije puteve ili timelines, da se tu ne zahebe i da sve ima smisla a da opet bude različito u dovoljnoj meri.
A sa ovako kompleksnom pričom to nije ni malo lako.

Kako je počeo, pustiće scenariste da završe seriju pa će da prepiše scenario u knjigu 🙂

Kako je počeo, pustiće scenariste da završe seriju pa će da prepiše scenario u knjigu 🙂

Ja se iskreno nadam da ce se serija zavrsiti drugacije od knjige jer su iz serije izbaceni odredjeni likovi koji na kraju mogu na sednu na iron throne vrlo lako tako da bi vrhunac bio kad bi se serija zavrsila kao knjige sto bi citaocima poslalo poruku da se j***.

100% će biti drugačije. U knjizi na tron sreda Tirion a u seriji Remzi i eto novog ludog kralja [emoji23]

I opet ima novi mad king i jovo nanovo 😉 Eto jos 8 sezona 🙂

Može li meni ub ogom gde jednostavno da skinem za GoT sezone 3 4 5, u 1080p sa engleskim prevodom... ?!?

Izgubih 2 sata truda.

Verovatno na bilo kom boljem privatnom trekeru. Garant ima na IPT ili HDT.

Sa engleskim prevodom? Mislis engleskim titlovima, ili prevodom engleskog na srpski?🙂
(ovo prvo sumnjam, jer toga ima SVUGDE 🙂)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno