Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledah prvu sezonu Sons of Anarchy i odlicna je.
Da li ima nekih novih zapleta u ostalim sezonama ili je u prvoj manje vise sve receno, pa ce se ponavljati ista prica do kraja?
Sama akcija i borba izmedju bandi mi nije toliko interesantna koliko prica izmedju samih clanova bande, a cini mi se da se ovde nista nece drasticno menjati.

Ima tu svega. Ostani do kraja nećeš zašaliti.

Odgledah prvu sezonu Sons of Anarchy i odlicna je.
Da li ima nekih novih zapleta u ostalim sezonama ili je u prvoj manje vise sve receno, pa ce se ponavljati ista prica do kraja?
Sama akcija i borba izmedju bandi mi nije toliko interesantna koliko prica izmedju samih clanova bande, a cini mi se da se ovde nista nece drasticno menjati.
Obavezno odledaj celu seriju...

Videh da se pominje Umbrella Academy pa uzeo da gledam. U pocetku sve nekako detinjasto i samo odjednom.. Au.. :zgran: Necu dalje, da ne spojlujem 😀

Dobra?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije losa. Pocetak stvarno deluje kao za decu, kasnije se serija uozbilji, zgotivis neke likove. Nikako da pocnem drugu sezonu, moram prve da se podsetim.

Tapatalk from Poco loco

@Devil 2000

A posle Sonsa, obavezno i Mayance da pogledas.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Ja sam Sinove anarhije prestao da pratim otprilike posle onog odlaska u Irsku.
Svaki put kad pocne da prica Hanam, mora bar jedno 5 puta da pomene "the club".

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

To je meni bio najslabiji deo serije. Na srecu, posle toga je krenulo ponovo nabolje.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Da, Irsku sam skroz prevrteo sa 16x brzinom, realno nista se ne desava posebno.
Sada pocinjem 4 serijal, kazu da je to najbolji, pa 2 pa 1, 3, 5, 6,7 ,kazu da je 7mi najgori.

Poslednja izmena:
Hajlajt sezone definitivno, kakvo roštiljanje... 🙂

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

Naleteo na norvešku seriju Nobel

Privukla me radnja u Avganistanu i norveške spec. jedinice.

Nije loša, solidna serija mada mi se čini malo zbrzana i nedorečena na kraju.

Odgledao 1. sezonu "Legion".
https://www.imdb.com/title/tt5114356/?ref_=nv_sr_srsg_0
Nije mi jasno šta sam odgledao, na kojim drogama je scenarista bio kad je ovo pisao... da li ovako izgleda "svet" osoba sa nekom dijagnozom F20-F29 ...?
Radoznalosti radi gledacu i 2. sezonu da vidim kuda i dokle ovo moze da ide, ne bi preporucio za gledanje...
Ne znam sta se tu moze "videti".

Legion je jedna od najboljih serija koje sam ikada gledao. Gledaj dalje, serija je fantazija.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Witcher na Netflixu - nikada nisam igrao igre, niti sam čitao knjige. Meni je serija super i jedva čekam sledeću sezonu.

Sad gledam Mindhunter, na trećoj epizodi sam. Prve dve su odlične.

Povremeno pogledam Rick and Morty. Uvek sam mislio da je glupost ali šta znam, nije loše za povremeno gledanje.

Eh da, dovršio i The Expanse na Amazonu. Pre par godina sam stao na kraju druge sezone. Malo je opao kvalitet u novim sezonama ali čeka se sledeća.

Poslednja izmena:
Odgledao Berlin Station do kraja. Prva sezona najbolja, ali generalno mi se svidela cela serija. Glumacka ekipa (osim Armitage-a, koga nesto ne volim) mi je odlicna, a pogotovo Jenkins koga svuda gotivim i Ifans.
Posle ovoga u istom duhu nastavih sa Nobelom, kog je neko od kolega ovde preporucio i posle 2 epizode obecava.

Ja sam Sinove anarhije prestao da pratim otprilike posle onog odlaska u Irsku.
Svaki put kad pocne da prica Hanam, mora bar jedno 5 puta da pomene "the club".

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Isto, zao mi je sto nisam nastavio. Možda jednog dana...

Space Force pokušao 3 puta da gledam i ne vredi, jednostavno ta vrsta humora mi ne lezi

Zato sto spada u istu kuhinju i ima istu metu. Suptilnosti ni na vidiku.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fleabag.
Meni je ovo odlično, britanski humor. Kome se svidio After life neka i ovo pogleda!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vikings 7.5/10
Četvrta sezona i Pariz su po meni najbolji deo serije. Bez Ragnara koji je predstavljao lokomotivu voza(serije) 5 i 6 sezona su ispale veliki promasaj. Ivar je u pocetku bio svetla tacka, ali su i njegov lik razvodnili kako je serija napredovala. The Last Kingdom je mnogo bolje odrzavao kvalitet tokom sezona, dok su Vikinzi imali previse uspona i padova

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Mindhunter je vrhunski sklopljena serija i bukvalno je gutam ali je politicka propaganda od prve minute. Kada se udje u sezonu dva deluje da tek tada krece tipican Netflix plan i program za drugu sezonu serija koje oni finansiraju ali ovo je ipak od starta cista politika samo nam taj starci protiv klinaca momenat na kojem se serija bazira ne bode oci koliko blm i lbgt. Cenim da stvarni lik na kojem su bazirali Holdena uopste ne lici na njega.

Sad je stvarnost postala "politička propaganda", ok...

Sent from my iPad using Tapatalk

Nikako da stignem da ispisem neke svoje utiske o par serija koje sam odgledao, a koje sam ovde uzeo da gledam na preporuku. Poceo sam naravno kada i svi, za vreme karantina, imalo se vremena 🙂. Rangiracu ih onako kako su se meni svidele:

1. Forbrydelsen
https://www.imdb.com/title/tt0826760/?ref_=nv_sr_srsg_0

Najbolja serija koju sam odgledao u zadnje vreme, volim taj skandinavski smek i atmosferu. Svidja mi se sto je scenario na prvom mestu, za razliku od americke produkcije gde se paznja malo vise poklanja na "sminku", efekte...
Sara Lund isto upecatljiv lik, Sofi Grabol je dobro odglumela i rekao bih da joj je lepo legao ovaj lik. Nisu mnogo razvlacili seriju i zorom stancali sezone, vec je kvalitet koncetrisan u te tri sezone, jos jedna stvar koja je cesta ne gubi se na kvalitetu kako odmicu sezone. Generalno samo je stvar licnog ukusa u ocenjivanju sezona. Serija drzi paznju, konstantno se nesto desava, generalno je serija jako dinamicna i zahteva paznju jee se lako pogube konci.

2. Bosch
https://www.imdb.com/title/tt3502248/?ref_=nv_sr_srsg_0

U moru americke hiperprodukcije, ovo je ipak sasvim lepa prica, dobro odradjena serija sa dobro razradjenim likovima. Rekao bih da su i autori i reditelj potrefili sa izborom glumaca, bez obzira sto ima cak 6 sezona i sto serija nije zavrsena, uzivao sam gledajuci ovu seriju. LIcno volim ovaj zanr, pretezno gledam krimi serije i svakako bih ovu preporucio svakome ko voli isti zanr. Nadam se da ce uskoro i sedma sezona, mada mi se cini da je i polako vreme da zavrsavaju seriju kako ne bi dosadila, predhodne sezone su dosta dobre , ali mislim da je polako vreme da se finisira ova prica, narocito zbog glavnog lika koji je mnoge zivotne nedoumice i pitanja koja su ga mucila resio u dosadasnjim sezonama...

3. The Missing
https://www.imdb.com/title/tt3877200/?ref_=nv_sr_srsg_0

Kao sto rekoh, osim bas kvalitetnih ostvarenja, generalno bezim od americkih ostvarenja, i iskreno sam se dvoumio izmedju ove dve serije koju cu da stavim na trecem a koju na cetvrtom mestu. The Missing-u dajem prednost zato sto je malo drugacija serija u odnosu na ove sve, koje su pretezno krimi trileri, ovde je rec o krimi drami. Teska i potresna prica o otmici deteta i teskim psiholoskim posledicama koje to ostavlja na roditelje. Lepo odradjena prica , likovi takodje, malo mi je "mlaka" glavna glumica, nekako mi nije bas uverljiva njena gluma, ostalo je ok.

4. Trapped
https://www.imdb.com/title/tt3561180/?ref_=nv_sr_srsg_5

Ovu islansku seriju sam stavio na mesto 4. Specificna zemlja i mentalitet, sto se vidi u seriji. Meni je svakako bilo zanimljivo da vidim njihovu produkciju, od mene svakako preporuka, nije neko remek delo ali za opustanje i ubijanje vremena svakako ok.

5. Der Pass
https://www.imdb.com/title/tt6905756/?ref_=nv_sr_srsg_0

SLicnog kvaliteta kao Trapped je i ova Austrijsko-Nemacka serija. Verno oslikava taj Germanski mentalitet , a i donekle razlike izmedju Austrijanaca i Nemaca. Krimi prica, zanimljivi likovi, narocito austrijanac, ja licno volim tu zimsku idilu, za mene sasvim dobar scenario, prica nije razvodnjena niti ima nekih rupa u samom scenariu. Naravno ne moze bez Balkanaca u negativnom kontekstu, srecom nema Srba ovog puta hahahah.

Hteo sam malo da "saram", birao sam serije tako da obuhvatim sto vise zemalja, cisto da malo napravim usporebu, e sada iskreno ova norverska serija mi nije nesto legla. Nekako su mi likovi neubedljivi, a i dosta predvidljiv scenario, ni Americki "prilog" u vidu FBI-a i forsiranje tih nekih razlika u mentalitetu izmedju ove dve zemlje me nije nesto kupila, nije serija krs, moze da se gleda, ali niko nista nece izgubiti ni ako ne pogleda ovo ostvarenje, rekao bih bleda kopija "Broen" i "Forbrydelsen"-a. Iako volim skandinavsku produkciju, ovo je suvi prosek, moracu da potrazim jos nesto od norverskih serija, cisto da vidim da li je ovo samo izuzetak.

6. Fortitude
https://www.imdb.com/title/tt3498622/?ref_=nv_sr_srsg_0

E, dodjosmo do katastrofe. NIkada u svom zivotu nisam video ovakav strmoglavi pad kvaliteta kao sto je ovde slucaj. Ja ne znam otkuda uopste ocena 7.4 za ovo, osim pve sezone, koja je neki solidan prosek, i mozda moze da se proguta ocena 6, naredne dve sezone su pa ja ne znam kako bih to opisao. Imam utisak da se reziser napio sa onim napitkom koji se pravi od mokrace jelena, zaboravih mu naziv , pa je od solidne krimi serije sa primesama sci fi, napravio zestoku sprdacinu, gde sam ja bio u neverici sta gledam. Ne znam sta se desilo, ali od druge sezone krece totalni raspad, likovi postaju neprepoznatljivi, prica totalno nepovezana sa primesama nepotrebnog nasilja, kao da je neko eto nastancovao jos dve sezone, bukvalno se zezajuci i ne vodeci racuna o elementarnoj logici niti o prvoj sezoni koja je trebala da bude neki reper u kom pravcu prica treba da ide. Koliko je sve ovo tragikomicno, govori i to da treca sezona ima 4 epizode, hahah valjda je neko rekao, daj da na brzinu zavrsavamo ovo mucenje, a tek ta treca sezona je urnebesna, zali boze vremena koje sam odvojio na ovo.
Osim prve sezone, strogo za izbegavanje, nemoj da nisam upozorio nekoga hahahha.

Poslednja izmena:
Lucifer, prva polovina pete sezone - meni kul, jedva čekam dalje 🙂

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno