Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlicna epizoda GoT. Odlicnaaaaa. Uskoro cu sve knjige da porucim (imam samo prvi deo) pa jedva cekam to.

Ja procitao sve knjige, cekam ostale da izadju da izgustiram na miru.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nemam živaca za knjige pogotovo posle gledanja serije 🙂

Poslednja izmena:
Ne zna niko za R+L. Svi koji su znali su mrtvi, osim Howlanda Reeda, koji se jos nije pojavio, ni u seriji, ni u knjigama. Poslednji koji je znao je Edard Stark.
Pozdrav
možda je zapisano u knjigama kao što je zapisano da je Raegar imao razvod pre nego se oženio sa Lyanom (knjiga koju je Gily čitala u ovoj epizodi) što implicira da Jon nije bastard nego zakoniti naslednik Iron Throna. Postoji mogućnost da još nelp zna. Tirion mi je prvi pao na pamet isto zbog toga što je voleo da čita sve što mu dođe pod ruku

Beyond Genius Lies Insanity

Jeste, to stoji. Bice malo smor citanje knjiga nakon odgledanih epizoda ali dobro. Knjiga je ipak knjiga. Sad porucio i paket Dostojevskog (ima akcija) tako da imati sta da se cita za jesen i zimu. 😀 Winter is coming. 😀

Ne razumem sta ce vam spoiler o zmajevima.

Meni je mod stavio spojler za dešavanja od pre par sezona. 🙂

Apropo zadnje epizode.
Najgora epizoda do sada u ovoj sezoni, al' dobro, nije ni strašno.
Ja se pitao, što im Deneris nije posudila nekog zmaja, da ih prebaci, jer kontam, meseci bi im trebali da plove sa krajnjeg juga na krajnji sever. Kad oni... op... začas stigoše... taj drveni brod je u stvari teleport.
A scena ponovnog susreta Deneris i Mormonta smarača, je bila vrlo patetična.
Džon i dalje potiže obrve u čudu za sve što se dešava oko njega. 🙂
generalno... veselo... 🙂

možda je zapisano u knjigama kao što je zapisano da je Raegar imao razvod pre nego se oženio sa Lyanom (knjiga koju je Gily čitala u ovoj epizodi) što implicira da Jon nije bastard nego zakoniti naslednik Iron Throna. Postoji mogućnost da još nelp zna. Tirion mi je prvi pao na pamet isto zbog toga što je voleo da čita sve što mu dođe pod ruku

Beyond Genius Lies Insanity

Got
Jedino ko moze da zna je babica (ili ih je bilo 2) koja je bila prisutna, druga stvar je sto je na "svadbi" bio mester koji je u tajnosti obavio vencanje ali ipak zapisao to zato sto je zapisivao sve zivo.

Got
Jedino ko moze da zna je babica (ili ih je bilo 2) koja je bila prisutna, druga stvar je sto je na "svadbi" bio mester koji je u tajnosti obavio vencanje ali ipak zapisao to zato sto je zapisivao sve zivo.

Ali o tome se radi jer
Maestar koji je zapisivao bukvalno sve. Od toga koliko puta ide do WC-a do koliko stepenica ima. Isto tako je mogao da zapiše (ako je čuo iz nekih tračeva i sl) šta su babice rekle pa tako možda postoji pisani trag i o tome jer niko ne zna šta je sve zapisano i šta se sve čuva u Citadeli.
A čini mi se da su tu knjigu koja je Gilly čitala poneli sa sobom i da tu ima još tj da će biti još zanimljivih stvari da se pročita

Ali o tome se radi jer
Maestar koji je zapisivao bukvalno sve. Od toga koliko puta ide do WC-a do koliko stepenica ima. Isto tako je mogao da zapiše (ako je čuo iz nekih tračeva i sl) šta su babice rekle pa tako možda postoji pisani trag i o tome jer niko ne zna šta je sve zapisano i šta se sve čuva u Citadeli.
A čini mi se da su tu knjigu koja je Gilly čitala poneli sa sobom i da tu ima još tj da će biti još zanimljivih stvari da se pročita

Got
Ako tako postavis mogao je i Ned da ih ubije samo da bi sacuvao tajnu (a videli smo da je cuvao od bukvalno svih).

Jeste, to stoji. Bice malo smor citanje knjiga nakon odgledanih epizoda ali dobro. Knjiga je ipak knjiga. Sad porucio i paket Dostojevskog (ima akcija) tako da imati sta da se cita za jesen i zimu. 😀 Winter is coming. 😀

Nece biti smor jer je u knjigama totalno drugacija radnja. Odavno su prestali da prate knjige. Knjige ce imati totalno drugaciju radnju od serije, u seriji cak nema ni par kljucnih likova.

Jesi citao knjige pa znas da je totalno drugacija radnja?
Radnja nije identicna, razlikuje se pomalo. Vise se detalji razlikuju nego glavna prica. U svakom slucaju meni je bilo jako zanimljivo da trazim te detalje gde se prica razilazi. Jedva cekam da citam ostale.
BTW ok epizoda, mirnija, zakuvava se...

Nece biti smor jer je u knjigama totalno drugacija radnja. Odavno su prestali da prate knjige. Knjige ce imati totalno drugaciju radnju od serije, u seriji cak nema ni par kljucnih likova.
To je najgore ako se neke ne-nebitne stvari razlikuju. Ako se razlikuje broj stepenica OK, ali ako se razlikuje broj zmajeva u bitnim scenama, smrc.
Ja sam imao volju da pocnem knjige, ali ubilo bi mi volju skroz da vidim da se nesto razlikuje malo od serije 🙁 Nesto znam, ali nesto sam "pogresno upamtio" 😀

Jesi citao knjige pa znas da je totalno drugacija radnja?
Radnja nije identicna, razlikuje se pomalo. Vise se detalji razlikuju nego glavna prica. U svakom slucaju meni je bilo jako zanimljivo da trazim te detalje gde se prica razilazi. Jedva cekam da citam ostale.

Pitanje: ovi dogadjaji iz najnovije epizode, iz koje su knjige?

Pa znam da je serija pretekla knjige ali ovde pisete kao da su vec izasle, kao razlikovace se od serije itd...

Realno, vrlo lako moze da se desi da knjiga ni ne bude...

[SAJ je napisao(la):
ber Kurajber;5198028]Jesi citao knjige pa znas da je totalno drugacija radnja?

Procitao sam sve koje su izasle plus isecke iz sledece sto objavljuje Martin s vremena na vreme. Posle odredjene tacke nema sta da se razlikuje pomalo jer radnja u knjigama i seriji odlazi u suprotnim smerovima.

Ja sam čitao samo prvu knjigu i to još poodavno, i pročitaću ih sve, što da ne?
Ali generalno imam isti stav kao i za seriju. Ne vidim pravac u kome Martin luta. Jednostavno, to pretvaranje antiheroja u heroje, i suprotno. Zatim, ubijanje svih likova do kojih je publici stalo, da li je samo zbog Wow efekta, ili ima dublju dimenziju? Neprekidno otvaranje novih pitanja, dok na mnoga stara pitanja nema odgovora.
Kad čitaš profesora Tolkina, na primer, nekako vidiš da je pisac imao ideju šta i kako, i pored nepredviđenih stvari koje se dešavaju, ovde to nije slučaj, nego imam utisak da ni Martin ne zna gde je pošao.
Tek kad Martin završi knjige, videćemo da li je vredelo svo ovo vozanje.

Upravo tako serija je skrenula od knjiga i dosta stvari ce biti drugacije u njima + ima dosta likova i desavanja koje u seriji ne postoje. Msm da ce cak i WW da budu drugaciji.

Evo samo par glavnih stvari koje su totalno drugacije za sada

1. Nema Aegona i cele njegove price koji se sa golden company iskrcava u Westeros uz podrsku Dorne. Ovo samo po sebi znaci da ce Westeros imati kompletno drugaciju pricu jer u seriji nisu imali prostor za novog velikog lika pa su celu Dornu izbrisali iz scenarija i ako je prvobitno bilo planirano drugacije.

2. Grejdzoj prica je totalno drugacija jer gledaoci hoce Tiona i dramu a i ovako je lakse nego da objasnjavaju koliko je Euron u stvari opasan igrac i sta poseduje.

3. Stoneheart i desavanja sa "severa" sa Dzejmijem nisu zato ista.

4. Posto nema Aegona i Tirionovo putovanje je drugacije.

5. Baristan selimi nije u knjigama trazio da mu plate vise od sledece sezone :d

6. Na kraju Deneris ima dosta razlika iz knjiga u poredjenju sa serijom.

Gledajuci ovo i milon malih promena, dijaloga i likova kojih nema, serija i knjiga nece biti iste jer vec sad nisu. Kraj ce verovatno biti isti ali radnja izmedju ne.

Poslednja izmena:
Dobra epizoda. Ali po meni najjaci utisak je

Kako je Jon mazio i smirio zmaja sto je jos jedan dokaz da je Targerijan. A pogledi izmedju njega i Deneris... 😀

Jedna od boljih epizoda uopste u seriji, ne mogu da vjerujem da je nekoga smorila ova epizoda?!

Tyrion: Who's that for?
Varys: Jon Snow.
Tryion: Did you read it?
Varys: It's a sealed scroll for the King in the North.
Tryion: (pauses a moment, takes a sip of wine) What's it say?
Varys: Nothing good.

Pao sam od smijeha :d
Meni je dobro bilo i...

Tormund: How many men did you bring?

Jon: Not enough.

Tormund: The big woman?

Kakva faca...

Poslednja izmena:
Hahaah ubedljivo najjaca romansa u celom serijalu 😀

Sledeca epizoda GoT ja mislim da ce biti najbolja do sada u seriji!
Ne znam za vas, ali mene ubi ovo cekanje, osecam se kao Cartman.
Prokleti GoT, lozim se ko da imam 15 godina. 😀

Pre ce pisac da zavrsi nego knjige,sam Martin je rekao scenaristima u kom pravcu ce se prica odvijati i kakav ce kraj biti tako da se knjige nece puno razlikovati od onoga sto sada gledamo
Tormund objasnio😀

Još samo 6 dana 😀
Pa posle još 7 i pauza do polovine jula 2018. god.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Još samo 6 dana 😀
Pa posle još 7 i pauza do polovine jula 2018. god.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Iskreno ne verujem da će season 8 izaći pre 2019 te. Moguće da će i budžet povećati jer nas očekuje filmsko iskustvo u svih preostalih 8 epizoda.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno