Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Dugo sam se odupirao seriji La casa del papel, ali posto sam na poklon dobio jedan nalog Netflix-a odlucih da pogledam. Prvu sezonu sam nekako i sazvakao, ali druga? Pa to je tezak trash, pretvara se u neki mix prave sapunice Kasandre i pljackasa. Ne mogu ja ovo..Pritom ocena preko 8? Wtf!
Meni je prva sezona bila super (Netflix je to razbio na dve sezone).
Ona naredna što počinje na ostrvu gde se prikazuje kako uživaju je mnogo loša, mislim da sam ugasio posle 10-ak min. Ima valjda i nekih dodatnih (Berlin) ali mislim da je sve to forsirano, jedino je prva dobra, ostalo treba zanemariti.

Nisam iznenađen, amiotrofična lateralna skleroza ga je ubijala brzo (manje od godinu dana nakon što je otkrivena) i užasno - često sam viđao vesti o njemu i svaki put je to bilo sve gore i gore a on je izgledao vidno lošije.

Jedan je Hoking koji je sa njom živeo preko 50 godina...

Dugo sam se odupirao seriji La casa del papel, ali posto sam na poklon dobio jedan nalog Netflix-a odlucih da pogledam. Prvu sezonu sam nekako i sazvakao, ali druga? Pa to je tezak trash, pretvara se u neki mix prave sapunice Kasandre i pljackasa. Ne mogu ja ovo..Pritom ocena preko 8? Wtf!
Mislim da sam odgledao 2,3 epizode na misice. Toliko naivno i suplje, bukvalno vredja inteligenciju. Ne bi preporucio ni najvecem neprijatelju...

Serija vrhunska!
Svaka preporuka za gledanje!
Rado ću se vratiti da repriziram!

Pod utiskom 1883 pogledao prvu sezonu 1923.
Isto vrhunska serija i za svaku preporuku je!
I ova ide na lajk pa na reprizu u neko dogledno vreme!

Da li znate gde ima da se pogleda druga sezona 1923. pre nego što krenem za Yellowstone?
Može u privatnoj poruci pomoć.

Poslednja izmena:
Gledao sam Deadwood davno pa sam i skoro zaboravio šta se tamo dešava. Znam da su prestali sa snimanjem, a mogla još radnja da se razvija.

His & Hers - 6/10

Ja bih ovakve serije nazvao krimi telenovelama - većinom plitki šablonski likovi koji svi odreda preglumljuju, vizuelno zasićena bojama u svakom kadru, čudi me da nisu bespotrebno razvukli na dvocifreni broj epizoda. Da nije konačnog raspleta/zaključka (ubicu sam uspešno predvideo na polovini serije, ali iz pogrešnih razloga! 😅) bila bi još manja ocena.
Na polovini serije mi pade na pamet da matora jeste ubica, ali ne ovako planski i smišljeno, već da se u trenucima demencije mentalno vraćala u prošlost, pa je ubijala žrtve jer je od ranije bila svesna onoga što su druge devojke učinile njenoj ćerki.

The Girlfriend - 7/10

Za nijansu bolja serija od prethodne, sa veoma sličnom završnom scenom. Ovde su epizode nešto bolje koncipirane, uvek vidimo radnju iz ugla više različitih likova koji uvek pobijaju perspektivu onog prethodnog, što postane pomalno repetitivno, ali srećom opet samo 6. epizoda u totalu. (Nikako nisam mogao da se setim odakle mi je poznata glavna glumica, na kraju izguglah da smo je gledali u Zmajevoj kućici.)

Damages

Odgledah prvu sezonu ove serije iz 2007. za koju nisam ni znao da postoji, ali videh ocenu od 8.1 na imdb i opis u jednoj rečenici, pa se zaleteh misleći da je u pitanju klasična advokatska serija, ali ustvari, ovo je triler (kako i piše u tagovima🤦‍♂️). Vizuelno više liči na produkt 90-ih, nekako mi oni filteri za flash back/flash forward momente nikako ne leže. Ted Danson razbio u ulozi tuženog bogataša koji je oštetio firmu i zaposlene i pokušava sve da se izvuče, Glen Klouz je standardno na svom nivou, ali mlađana Ruža je totalno neubedljiva.
Ona progoniteljka ničemu ne doprinosi u filmu, mogli su skroz da je izbace. Jedna scena koja mi je zamestala, sve iz jednog kadra: Ružin lik ulazi u stan, u pozadini vidimo progoniteljku koja sedi za radnim stolom, ali Ruža je ne vidi; kamera je prati do spavaće sobe i trpezarije, pa se vraća nazad (progoniteljka je u međuvremenu otišla) i primeti otvorena vrata koja ponovo zatvara i zaključava, skreće u radnu sobu, seda za sto i tu je rez. A meni u glavi uzbuna - kako je moguće da nije primetila da je sela u zagrejanu stolicu?!? 😱

Imas na torentima ali mislim da se ne sme po pravilima. Inace 1883 je vrhunska serija.
Kada si vec krenuo sa divljim zapadom onda obavezno odgledaj i ovu dole, jer ako si nju preskocio, onda nista nisi gledao. Po meni najbolja serija o divljem zapadu.

https://www.imdb.com/title/tt0348914/
1883 je i na mene ostavila pozitivan utisak....inace za preporuku takodjer American Primeval (Netflix).

Inace, nesto sasvim drugacije ali isto dobro:

Погледао сам 4 епизоде серије "THe knight of the seven kingdoms"
Одлична четврта епизода али ниђе везе са хајпом и оценом на имдб... Очекивао сам неку епску епизоду са епским догађајем и епском музиком, оно ниђе везе. Јесте одлична али као рецимо једна просечна епизода неке врхунске серије. Ето. Иначе серија је сасвим ок за сада.

Razočaran sam IMDB ocenom za finalnu epizodu "A Knight of the Seven Kingdoms" 😂 Ulenjili se botovi?

A Knight of the Seven Kingdoms, prijatno iznenadjenje.

Čitao sam grafičke novele, i bile su mi sjajne. Ekranizacija je ispala odlično. Par čudnih muzičkih izbora u poslednjoj epizodi, ali opet sjajan završetak. U dosta stvari unapredjeno u odnosu na materijal, što je za pohvalu. Valjda će održati kvalitet.

A Knight of the Seven Kingdoms
meni totalno drugaciji utisak..totalno nepotrebna serija,poprilicno dosadna...vise sam proveo na telefonu dok je isla u pozadini....
utisak da su samo hteli da zarade,a bez neke ideje sta tu uraditi jer serija nema nikakvu poentu zasto je snimana.

Kako nema poentu, serija je manje više dosledna ekranizacija novela koje je Martin pisao, a koje su neka vrsta Spin Off-a. Mislim, ako tako razmišljaš, ni jedan spin off nema poentu, jer se nije desio ni jedan epski događaj. Svakako se u novelama dalje spominju neki bitni likovi, a nisu baš ni Dank i Eg potpuno nebitni.

Meni jedino što smeta jeste što ne razumem ništa glavnog lika kada priča, ne znam da li takav treba da bude lik pošto nisam čitao novelu, ali prilično je iritantno.

A Knight of the Seven Kingdoms
meni totalno drugaciji utisak..totalno nepotrebna serija,poprilicno dosadna...vise sam proveo na telefonu dok je isla u pozadini....
utisak da su samo hteli da zarade,a bez neke ideje sta tu uraditi jer serija nema nikakvu poentu zasto je snimana.
Da, bas tako. Sest epizoda od po pola sata, kao da je neki sitkom. 😀 A sva desavanja su mogli da spakuju u jedan film. Imam osecaj kao da je kompletno snimanje zavrseno za desetak dana,

A Knight of the Seven Kingdoms, prijatno iznenadjenje.

Čitao sam grafičke novele, i bile su mi sjajne. Ekranizacija je ispala odlično. Par čudnih muzičkih izbora u poslednjoj epizodi, ali opet sjajan završetak. U dosta stvari unapredjeno u odnosu na materijal, što je za pohvalu. Valjda će održati kvalitet.
Muzika na početku epizode kao da gledam neki mafijaski film iz 30ih godina 20. veka. Totalni promašaj. U rangu onog hip hopa iz Gladijatora II

Da li sam ja dobro shvatio da je Egg iliti Aegon V Targarian deda Deneris Targarian?

Jok, pradeda, kako kaze ai..
Egon V Targarjen (Egon Neverni) je pradeda, a ne direktan deda Deneris Targarjen. On je bio kralj, a njegov sin je bio Džaheris II, koji je bio otac Erisa II (Ludog kralja), Denerisinog oca. Deneris je rođena mnogo kasnije, kao ćerka Erisa II i Rele, nakon što je Egon V poginuo u Letnjem dvorcu.
Porodično stablo:
  • Egon V Targarjen (pradeda)
  • Džaheris II Targarjen (deda)
  • Eris II Targarjen (otac)
  • Deneris Targarjen
Egon V je bio poznat po svojim pokušajima da reformiše Vesteros i poboljša život običnog naroda, često se sukobljavajući sa visokim plemstvom.

HBO je originalno planirao nekih 15+ spin offova GoT. Za sada su na oko 10. Dunk&Egg su bili najlaksi/najbrzi za realizaciju.
Bloodmoon je dobio srecom cancel a to je trebalo da bude WW/Others origins, Starkovi, Azor Ahai... i jer oni nisu slepci kao iz originalne serije.
Pilot su snimili uz max crnacku postavu te je srecom sve to zavrsilo u djubretu.
Uglavnom smarace sa GoT u narednih min 20 godina.

Nazad
Vrh Dno