Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Dobra ideja da svaka nova sezona ima novi slučaj i novu ekipu ali nažalost lošija izvedba u kasnijim sezonama u čemu je naročito izdominirala poslednja.

Poslednja izmena:
Kari Džodži? 🤣 Nikad čuo ali eto da obratimo pažnju na dotočnog.

Uf Dudario

Kari Džodži? 🤣 Nikad čuo ali eto da obratimo pažnju na dotočnog.
Izgurao je komplet sezonu na poziciji režisera i zasluženo dobio Emmy u konkurenciji Breaking Bad-a, Igre prestola, House of Cards itd itd. Međutim, pošto se bukvalno vatao za gušu sa Picilatom tokom snimanja, napustio je projekat posle prve sezone.
Kažu koliko je majstor svog zanata, toliko je i egoista.

All Her Fault (2025)

Još jedna serija u moru adaptacija knjige, s tim što mislim da ni knjiga ne odstupa puno od ovog prikazanog. Stekao sam utisak da je previše razvučena, ali sam to prepisao tome da nisam sačekao da sve epizode izađu već iščekivao svake nedelje. Negde oko polovine serije sam se pomirio sa tim da ni ovo ostvarenje neće uspeti preći taj magični prag za odličnie serije (ocena 8 ili veća), ali sam očekivao bar neko iole kršteno finale.
Strpljen-spašen, neko bi rekao ali na kraju je bilo, strpljen-dokusuren!

Poslednje dve epizode su sunovratile ovu seriju do samog dna. Generalni problem koji imam sa ovim "whodunnit" žanrom je taj što se svaka postavka sastoji od toga da imate gomilo likova povezanih (rodbinski, poslovno...) na ovaj ili onaj način i onda se manipulativnim tehnikama pravi obrnuta slika svi smo krivi dok se ne dokaže suprotno i taj narativ se ondra razvlači do samog kraja kada kreće razrešenje i kada se sve svede na jednu osobu

Ne bi ni to bio neki veliki problem da serija ne škripi i po drugim stvarima. Da je ova situacija kidnapovanja deteta odrađena u stvarnosti na ovakav način kao što je prikazano, realno bi se dete našlo za par sati. Ovde se toliko zakazalo sa policijskim radom, onim osnovnim, iz prostog razloga da bi gledaoc bio uskraćen za identitet osobe, a samim tim, serija bi se prerano otvorila, iako u Americi ne postoji opšta zakonska obaveza davanja otisaka sa napunjenih 18 godina.

Sam plot tvist iako predvidljiv, nadrealan je do te mere da vređa zdrav razum.
Sve u svemu, od "biće ovo još jedna sedmica", preko "kakve crne sedmice", pa do "nije ovo ni za 6/10". Ali neka ostane jer imalo je zanimljivih momenata, pored svog apsurda.

Zato i stajem ovde da ne pokvari utisak.
Nemoj da staješ 😉

Ne možeš da pokvariš utisak, s obzirom da je svaka sezona drugačija sa potpuno drugačijom postavkom, i priče i glumaca.
Meni samo druga nije legla, jer me je "gluma" Vinsa Vona užasno nervirala.

Treća sezona je izvanredna, po meni uz rame sa prvom.

Četrvta ima šmek The X-Files i sigurno je trebala da bude izdvojena. Nije mi baš jasno zašto je uopšte nosila taj prefiks True Detective.

Nemoj da staješ 😉

Ne možeš da pokvariš utisak, s obzirom da je svaka sezona drugačija sa potpuno drugačijom postavkom, i priče i glumaca.
Meni samo druga nije legla, jer me je "gluma" Vinsa Vona užasno nervirala.

Treća sezona je izvanredna, po meni uz rame sa prvom.

Četrvta ima šmek The X-Files i sigurno je trebala da bude izdvojena. Nije mi baš jasno zašto je uopšte nosila taj prefiks True Detective.
Da 1,3 pa 2 pp dobroti sezona ajde mozda i tu 4 bacim oko kad već ima X files vajb

Pogledaj X-files "Ice" epizodu S1E8 ne to smece + Dzodika i ono bice s njom su negledljive.

Da 1,3 pa 2 pp dobroti sezona ajde mozda i tu 4 bacim oko kad već ima X files vajb
Tek ćeš se razočarati u S4 ako očekuješ od nje neki X-Files vibe - so don't do it!

Možeš je odgledati ali kao potpuno zasebnu celinu, bez ikakvog povezivanja sa True detective ili X-Files u suprotnom te očekuje razočarenje.

Tek ćeš se razočarati u S4 ako očekuješ od nje neki X-Files vibe - so don't do it!

Možeš je odgledati ali kao potpuno zasebnu celinu, bez ikakvog povezivanja sa True detective ili X-Files u suprotnom te očekuje razočarenje.
Sad sam bacio oko na ocene pa ko veli preskočiću bas kanal u odnosu na ostale epizode iz ostalih sezona.

All Her Fault (2025)

Još jedna serija u moru adaptacija knjige, s tim što mislim da ni knjiga ne odstupa puno od ovog prikazanog. Stekao sam utisak da je previše razvučena, ali sam to prepisao tome da nisam sačekao da sve epizode izađu već iščekivao svake nedelje. Negde oko polovine serije sam se pomirio sa tim da ni ovo ostvarenje neće uspeti preći taj magični prag za odličnie serije (ocena 8 ili veća), ali sam očekivao bar neko iole kršteno finale.
Strpljen-spašen, neko bi rekao ali na kraju je bilo, strpljen-dokusuren!

Poslednje dve epizode su sunovratile ovu seriju do samog dna. Generalni problem koji imam sa ovim "whodunnit" žanrom je taj što se svaka postavka sastoji od toga da imate gomilo likova povezanih (rodbinski, poslovno...) na ovaj ili onaj način i onda se manipulativnim tehnikama pravi obrnuta slika svi smo krivi dok se ne dokaže suprotno i taj narativ se ondra razvlači do samog kraja kada kreće razrešenje i kada se sve svede na jednu osobu

Ne bi ni to bio neki veliki problem da serija ne škripi i po drugim stvarima. Da je ova situacija kidnapovanja deteta odrađena u stvarnosti na ovakav način kao što je prikazano, realno bi se dete našlo za par sati. Ovde se toliko zakazalo sa policijskim radom, onim osnovnim, iz prostog razloga da bi gledaoc bio uskraćen za identitet osobe, a samim tim, serija bi se prerano otvorila, iako u Americi ne postoji opšta zakonska obaveza davanja otisaka sa napunjenih 18 godina.

Sam plot tvist iako predvidljiv, nadrealan je do te mere da vređa zdrav razum.
Sve u svemu, od "biće ovo još jedna sedmica", preko "kakve crne sedmice", pa do "nije ovo ni za 6/10". Ali neka ostane jer imalo je zanimljivih momenata, pored svog apsurda.
Meni je diskvalifikacija bila sam način snimanja. Jedna te ista iritantna melodija u pozadini (preglasna za pozadinu) i ono zatamnjivanje ekrana na mestima gde bi trebalo da idu reklame. Kako da je neka TV novela iz 80ih.
Takav je i izbor glumaca, Penja i Dakota kao da su zalutali u ekipu lokalnog pozorišta. Izdržao sam nekako zbog cliffhangera na kraju svake epizode.

Da u pravu si: UK: 8:00 am GMT on Thursday, Feb. 5.
Odlicno.

Pola nedelje i ponedeljak, Tutankhamun poza. 😆

Bates Motel 8.5/10

Ја за ову серију некако нисам знаои, не знам ни сам како. ПОЈМА нисам имао. И очекивао сам јако мало али баш ми је серија легла, глума је одлична, а Вера је секси. Мени је пријала серија и ко није гледао нека баци поглед. 🙂

Nazad
Vrh Dno