Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Skroz mi je ok "A Knight of the Seven Kingdoms". Ali meni se svidja i HOTD, tako da nisam objektivan 😉
Jedino me smara da cekam po 7 dana na novu epizodu, a kratke su bas.
I meni je ok Hedge Knight za sada. A ja sam recimo lik koji priznaje svega par sezona gejmotrona dok kuću zmaja sam prekinuo u nekom trenutku, ili sam gledao na preskok, više ni ne znam, samo znam da mi je baš loša. Ovo jeste manje više predvidiva priča bez nekih šokantnih obrta i epskih likova/događaja, ali baš zato prija, jer je nepretenciozna i lagana za gledanje. Gluma je isto ok, pogodili su glavne likove.

Pluribus
Izbegavao, no hajd kada nema nicega. Da je vrh... daleko od toga, da je dno, nije ni to. Nemam pojma, sve tamo-vamo, tamo-vamo i na kraju nista. Ideja dobra, ali... Aaa.. mislim, ono.... cim u citavoj seriji, ni jedna akcija niti sex, sta sam gledao 🙂 Ma bzvz, ne znam, do sutra cu je zaboraviti.

Glavni problem Dark serije ( uz onaj o priči koji sam spomenuo i još par forumaša se nadovezalo) je što traži ozbiljnu pažnju i što se ne može gledati kad si umoran, kad želiš da se potpuno opustiš i pustiš mozak na pašu jer je serija komplikovana ali ima jako veliku moć da te tera da je bindžuješ i da saznaš šta se sve desilo...

Upravo to je razlog što je Blacklist toliko popularan jer pruža laku zabavu gde ne moraš da mnogo uključuješ mozak, nego možeš da pustiš i da se skroz opustiš... uz jako simpatičnog glavnog glumca koji nosi seriju...

Rome je vrhunska serija i prava je šteta što je otkazana zbog budžeta, pogotovo kada se uzme u obzir na kakve se gluposti danas bacaju stotine miliona...

@djalf

Imaš I, Claudius, BBC, koja je isto vrhunska serija sa tematikom Rima, verovatno i najbolja, jeste stara ali joj to ne smeta ni malo...

Meni je problem dosta i to sto, cak i ako recimo hocu da se udubim i ukljucim vijuge, ne vredi jer mesam likove.
A ako krenem da se fokusiram da ih zapamtim po nekim specificnostima, frizuri, licu, glasu... Onda ode kroz prozor pracenje same price. 😀
Tezak posao, pogotovo u kasnije sate kad jedino volim da gledam.

Odgledah najzad Stranger Things. Repriziro sam prve četiri sezone, a petu odgledao premijerno. OK serija ali ništa posebno. Pojedine središnje epizode u sezonama sam na silu i iz više pokušaja gledao.
Nakon nje na red je došao Star Wars Andor čiju sam S01 (reprizno) odgledao u cugu za dva dana i mnogo mi je zabavnija od ST. Jedva čekam da odgledam S02 i nadam se da nisu podbacili u odnosu na S01

Sad citam da je mrka kapa da ce nastaviti Halo. Realno skroz dobra serija sa velikom bazom pratilaca. Navodno producenti traze gde bi nastavili seriju, nakon sto ih je Paramount otkacio....

Night Agent sam gledao prvu sezonu i bila mi je zanimljiva ali nista epohalno

@DGoran

Night Agent je solidna zabava, da se pogleda bez mnogo razmišljanja i za opuštanje... Dok je Diplomat ipak ozbiljna serija sa maestralnom Keri Russell, od mene apsolutno preporuka...

Prva, tj Night Agent, opusteno gledanje... igramo se agenata... nista posebno ali ubices vreme. Diplomata sa druge strane... imas, iznad postove preporuke, sto se mene tice, skroz nerealno, samim tim i lose. Bolje pogledaj House Of Cards... klasa za diplomatu.

Klasicna hospital zanr serija kakvih ima na hiljade miliona.
Malo drugacija jer ovde je cela sezona 1 dan, odnosno njihovih 12h smena.
1 glavni baja koji zna sve, leci pogledom, svi ostali su samo NPC likovi oko njega koje pasivno napusava, prsotina privatno. 1 zenetina nacelnica/gl sestra koja sve konce drzi u svojim rukama i svima je keva ali je prsotina. 2-3 random doktora koji imaju neki tugica lore, prsotine. Par interna/specijalizacija kojima svi mokre niz kicmy a zapravo nose celu seriju i slucajeve na grbaci, prsotine u nastajanju. Par sestara/tehnicara/obezbedjenje koji ne sluze nicemu ali su kul prsotine. 12h su svi lepi, cisti, ocesljani i nasminkani i za 12h su tretirali oko 4.5-5 miliona pacijenata. Inace ok predstavljena slika urgentnog odeljenja iako ih niko nije gadjao gownima.
Dobra gluma svih.

Mrs. Davis

Apsolutno fantastično, doduše na epizodi ipo sam hteo @shamanNS da priputam da li je normalan ali onda kreće sve da se slaže. I tu dolazimo do onoga da treba celo delo da se pogleda da bi mu se sudilo.

Serija u kojoj ništa nije onako kako na prvu pomisliš.

Ko voli apsurdnost, sarkazam, parodiju, fantastičnu priču, glumu i likove onda treba da pogleda.

Prilozi

• 20260130234450.png
    20260130234450.png
    3.5 MB · Pregleda: 57
Neće biti S03, sada ti hronološki ide Rogue one pa New hope itd.

Pa sad, ovo je bas bzvz, nisam mogao dalje od 2 ep.
@Alister E pa prevario si se što si prekinuo tako brzo. I ja sam razmišljao da li da prekinem posle 3. epizode pa čini mi se oko 4. se dešava par stvari koje su meni makar pokazale da sam pogrešio u pretpostavci kakav tip serije je u pitanju posle tih 2-3 epizode ( = očekivao sam da će biti random urbane horor legende i da će epizode biti prilično samostalne) i prijatno me je iznenadila serija do kraja sezone.

A i ono, to baš i nisam explicitno preporučivao drugima da gledaju. Samo izneo svoj utisak.

Ovo mi je bilo zabavnije za gledanje iako sam joj dao malo manju ocenu:

@shamanNS meni ne leze nesto Korejci, pa sam malo skeptican ali probacu ovu drugu svakako.
samo ti preporucuj, dosta gledas, nacice se nesto sigurno 😎

Каква аматерска глума Николе Које у Црној свадби 2...трансфер блама буквално.

😂😂 Eeee, 'si vid'o kako je luda serija? Kao da je AI pisao scenario 😁😁
Bez zezanja meni je ta serija duplo interesantnija od precenjenog Pluribus.

Ne preporučujem ja makar šta. Hoćeš sad biti dobar i poslušati i moju preporuku da se gleda BrainDead?

BrainDead je mnogo bolja serija od Mrs. Davis. Obe su otkačene, ali detektiv Monk je još jednom briljirao. Explicitnost poruke u BrainDead je po meni genijalna. Časna sestra je više zabavna.

Bolja jeste svakako, a sad baš "mnogo bolja"... i ne baš. A Monk glumca ne podnosim organski inače 😉

Odgledao prvih 5 epizoda Run Away i za sada preporuka. Nadam se da će sve spakovati u jednu sezonu...

Nazad
Vrh Dno