1h | TV-MA
www.imdb.com
Da li je neko završio sa drugom sezonom?
Upravo odgledao i pod velikim sam utiskom sa pomešanim osećanjima.
Savet za sve koji planiraju pogledati drugu sezonu da se bez razmišljanja vrate na reprizu prve sezone, nemojte me pitati zašto, ali bićete mi zahvalni.
Izgubilo se one napetosti i mističnosti iz prve sezone na neki način, iako prostor koji se otvorio vuče na teren
višestrukih reanosti i percepcije vremena tako da vrlo dobro komplementira (iako je drugačija) kultnom filmu
Coherence pa i seriji
Dark.
I zbog tih sličnosti druga sezona se mora ispratiti sa maksimalnom koncetracijom i pažnjom na detalje.
Govorim iz razloga što je nisam ispratio kako treba na pojedinim epizodama, ali pošto je i treća sezona (već snimljena, čini mi se) i planirana da se pusti u neko vreme, moraću je definitivno reprizirati.
Bilo je i nekih scena da prosto nisam verovao šta su dopustili (posebno kraj), pored sve kompleksnosti, ali šta da se radi. Trio sa Lucy, Gideonom i malim Isakom je odličan, jedino mi ovaj detektv Ravi nekako slabašan.
Meni je u principu druga sezona blagi pobačaj u odnosu na prvu, ali ima opasnih štihova (i pravac u kom je otišla), pa mi to sve za sada pegla opšti utisak koji je više nego pozitivan ali sa ozbiljnim manama u pojedinim delovima.