Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Evo da se upišem prvi. Za novogodišnji maraton lepša polovina i ja odlučili pogledati Squid Game, drugu sezonu. Pre svega ovih 7 epizoda što su izašle treba posmatrati kao prvi deo druge sezone. Drugi deo izlazi tokom 2025. Sigurno je slabija od prve sezone ali i dalje je koliko toliko zanimljivo i gledljivo. Naravno ubačeni su elementi woke kulture, povećana je emotivna drama, dok se akcija zadržala na istom nivou rekao bih. Sve u svemu vredi pogledati. Ocena 6.5/10
P.S. zanimljivo da je žena pogledala prvu sezonu pre nedelju dana i kaže da je druga sezona užas i da joj daje 5/10. Ja sam verovatno dosta toga i zaboravio ali meni nije toliko loša druga sezona.

Dobio sam Apple TV free uz kupovinu nekog uredjaja pa planiram da pogledam najbolje rangirane serije na toj platformi (Dark matter, Severance, Slow horses, Silo).
Zavrsio danas sezonu 1 Dark matter i pomesani utisci. Druga polovina serija bolja od prve, ali nije serija ostavila ne znam kakav utisak. Gledao sam mnogo bolje serije slicne tematike (Dark, Twin Peaks S3, cak i Counterpart). Daleko od toga da je losa ali ocekivao sam vise. Previse melodrame a i glavni lik mi nije legao pa mozda i zbog toga 7/10

Dark Matter je promašena skroz za razliku od knjige . Counterpart je solidna i to više zahvaljujući Simmonsu. Dok si na pretplati odgledaj ako nisi Bad Monkey i Pachinko pored ostalih koje si naveo .

Ted Lasso je cini mi se Apple i dobra je prvu sezonu-dve kao "razbribriga". Bad Monkey je bolja opcija.
Shrinking - nisam gledao, ali u planu je jer Siegel uglavno ima ok stvari.

Ako se ne varam i Drops of God je AppleTV i ovde je prilicno nahvaljen na forumu, ali nikako da odgledam.

Dina
nisam čitao knjige,sem što sam gledao filmove, i ova serija je za mene odlična i ako ima ovde kritika raznih.
Stigoh do četvrte epizode u dahu
8/10 za sad od mene

Ted Lasso je cini mi se Apple i dobra je prvu sezonu-dve kao "razbribriga". Bad Monkey je bolja opcija.
Shrinking - nisam gledao, ali u planu je jer Siegel uglavno ima ok stvari.

Ako se ne varam i Drops of God je AppleTV i ovde je prilicno nahvaljen na forumu, ali nikako da odgledam.
Ted Lasso prva sezona za medalju ,drugu jedva pregurao i posle digao ruke .Shrinking počeo par puta ali me nije nešto držala. Drops of God maestralna serija ,zaboravio da je na apple tv,obavezno je za gledanje .

Dina
nisam čitao knjige,sem što sam gledao filmove, i ova serija je za mene odlična i ako ima ovde kritika raznih.
Stigoh do četvrte epizode u dahu
8/10 za sad od mene
Isto i meni odlična, malo sporije se odvija radnja a Ragnar i dalje glumi Ragnara ali završnica je fenomenalna.
Jedva čekam drugu sezonu.

Ted Lasso prva sezona za medalju ,drugu jedva pregurao i posle digao ruke .Shrinking počeo par puta ali me nije nešto držala. Drops of God maestralna serija ,zaboravio da je na apple tv,obavezno je za gledanje .
Baš to Ted Lasso prva savršena onda druga tanka i 3 kanal, mada sam 3 gledao par epizoda. Onaj naš Malkovič se pojavljuje.

Baš mi lepo legla 7.5/10.

Arcane druga sezona drži isti kvalitet kao i prva 10/10.

Squid druga sezona, kao sto neko rece, prva polovina druge sezone. Bukvalno me podseca na to sta su uradili sa poslednjom sezonom Ozarka, samo sto su ovde kao odvojili sezone, dok su za Ozark lepo rekli "prva polovina sezone".

OK je sezona, ali definitivno slabija od prve. Svidja mi se sto su ubacili malo da se vidi i sa druge strane sta se desava. Malo su razvukli neka dešavanja i isekli su skoro sve igre, pa moraš da odgledas dve epizode da bi sklopio jednu celu igru, malo je bilo iritirajuce.
Naravno, morala je da se unapredi serija, da ne kazem modernizuje.

Jedino mogu da kažem da mi je poslednja epizoda bila bas loša. Totalno glup razvoj događaja, rezonovanje glavnih likova nidje veze, pogotovo glavnog lika, da ne pricam o nerealnosti pojedinih scena, ma baš loše.

Ne znam jel bilo ranije stara je serija. Supruga i ja smo na 8-oj sezoni (3-4 ep po sezoni al duge) serije Endeavour. Solidnih 8 od mene.

Endeavour IMDB Link

Trailer Park Boys

Ремек дело.

Срби !

Иначе, култна серија. Првих 7 сезона барем, док их није откупио омражени нетфликс и док нису почели да наступају са Гансима.

12 sezona... neka hvala...

Pa dobro, epizode po dvadesetak minuta! Sezona se pogleda u dvije večeri!
Ide u watchlist, fali mi komedija u zadnje vrijeme, da ne gledam mućke po deseti put :D

Једна сезона се гледа у даху. Кратке епизоде, квалитетно пролупавање.

Ako i film ima ocenu 5,6 to je za zaobilaženje a ako serija ima tu ocenu to prosto vršiti "Beeeeži".

Silo me je smorio i smara me kao i Halo što je isti takav utisak ostavio. Samo što je Silo za razliku od ove druge serije obnovljen i za sezone 3-4 a Halo je izgleda otkazan.

Pisao je Shaman podrobno o Silo, tj. o knjigama koje je (sve) pročitao. Ne znam, nešto mi fali u toj seriji, jedva gledam da otaljam tih 45-50 minuta a ne prekidam kad sam već sve do sada pogledao :LOL: ne volim da ostavim nešto nezavršeno kada sam već do sada izgubio neko vreme gledajući nešto što možda nisam trebao.

Naravno i svakako - treba započeti koga zanima ta tematika pa dokle stignete...

Silo - prva sezona je super, druga jako smor, otišli su u drugi smer.
Yellowjackets - zanimljivo, drži pažnju kako prva tako i druga sezona, čekam treću. Ipak, ume da iznerviraju skroz nelogični "potezi" koje prave likovi pa se naoružajte živcima.

SurrealEstate (2021- )
2. sezona
urađena je ozbiljnije nego 1. sezona. i ova sezona ima neku svoju kuću oko koje se vrti glavna priča. baš me zanima kakva će biti 3. sezona, koja se očekuje ove godine, uzevši u obzir kako se završila ova

Charmed (1998-2006)
gledao sam je na preskok, uglavnom 7. i 8. sezonu. 7. je trebalo da bude poslednja ali su rešili da još malo cede drenovinu i da sa smanjenim budžetom snime 8., tj. poslednju, sezonu. ova serija je, ukratko, prošla test vermena. može uvek da se gleda, što se mene tiče.
inače, ova serija je dobar primer da je HD slika bolja od SD :D onomad sam je gledao premijerno na Pinku u SD, a danas može da se gleda u HD. e, kako se dobro primećuju neki detalji u HD ;)

NCIS (2003- )
12. sezona
gledao sam na preskok ovu sezonu, uglavnom najbolje ocenjene epizode. ovo je pretposlednja sezona u kojoj je DiNozo. solidne poslednje 3 epizode

Prvoj sezoni sam u napadu jurodive velikodušnosti dao 7, jer je uz sijaset manjkavosti, iznedrila i neke pristojne thrills&chills, kao i pomaljajući potencijal da se u narednim iteracijama sezona, popravi.
Ali avaj.
Sinoć završih S02, u kojoj je ponovljen obrazac po kojem prvih nekoliko epizoda obećava, da bi potonji rasplet bio nezadovoljavajuć (ngl - na momente je čak i raspojasano glupo...).
Retroaktivno je degradirana na 5. 😉

Nazad
Vrh Dno