Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Mr. & Mrs. Smith

Definitivno not my cup of tea, preporucujem da se izbegne. Stao kod 6. i digao ruke.
Couples drama zavijena u foliju "spijunske serije" uz uglavnom lose akcione scene servirane na kasicicu, koja su tu cisto da "prodrmaju" izuzetno letargicne epizode.
Dijalozi i humor, na kome je akcenat, su jedno dve klase ispod Atlante i generalno flatline za razliku od odlicnog ostrijeg/sarkasticnog crnog humora (pun intended) u Atlanti.
Ima odlicna cameo gostovanja u svakoj epizodi (4&5 posebno), koja pokusavaju da odrze seriju da totalno ne potone...

Mozda moze da prodje ako gledate sa gospodjom jer kapiram da je ka tome vise ciljano...
Ali brate mili treba izdrzati torturu ovih epizoda jer je dobar deo svake izuzetno naporan za gledanje.
 
Ja gledao prvu epizodu i svideo mi se vajb , znači izvukao si 6 epizoda .Daću joj šansu da vidim bas kakva je. A poređenje sa Atlantom jedino zbog Glovera ili imaju i drugih dodirnih tačaka ?
Ako je Kojima pohvalio seriju mora da se gleda 😂
 
Pitanje za True Detective, dal si sezone povezane ili je svaka za sebe?
 
Izašle dve epizode, ostale klasika, po jedna sedmično.

I kod prve sezone je bila po jedna na sedam dana.
 
Јел излази цела одмах? Чини ми се да је тако било са првом сезоном?
Uglavnom svi servisi sada praktikuju da "izrolaju" prve 2-3 epizode i posle 1x nedeljno. Time mogu da te cede 2 meseca za pretplatu.
Mislim da izbacuju celu sezonu samo ako (smatraju da) je serija losijeg kvaliteta, ne secam se da smo skoro dobili celu sezonu neke serije odjednom.
 
Uglavnom svi servisi sada praktikuju da "izrolaju" prve 2-3 epizode i posle 1x nedeljno. Time mogu da te cede 2 meseca za pretplatu.
Mislim da izbacuju celu sezonu samo ako (smatraju da) je serija losijeg kvaliteta, ne secam se da smo skoro dobili celu sezonu neke serije odjednom.
Van sam TVa i skyshowtimea, mala digresija, ima li prve sezone isto na SKYu?
 
Počeo True Detective al od ove, poslednje, četvrte sezone, odgledao prve dve epizode i dobre su.

BTW još kao klinac sam tripovao da su Džudi Foster i Majkl Dž Foks brat i sestra, nekako mi baš liče plus pokreti, mimika....
 
Poslednja izmena:
Izašla je peta epizoda True Detective ranije zbog Super Bowla.
 
True detective bad naporno. Nisam od onih da glorifikuje samo S1, meni je i druga bila ok, ali ovo je baš bezveze...

Masters of the air bezveze, previše likova, radnja se ponavlja, ne znam šta će još 5 epizoda sa rade. CGI baš loš, vidi se da imaju samo 1 avion. Ni blizu Band of brothers ili Pacifiku.
Svaki put uzlete, pogine ih nekoliko, a nemaš pojma ko su, jer nisu upecatljivi i nazad u bazu. Loše i ne inspirativno
 
Band of Brothers je pratila jednu jedinicu manje više od početka do kraja, iako je koristila nekoliko memoara. The Pacific je već imala problem s rascjepkanom radnjom i likovima koji su na raznim stranama, a ova treća u tom pogledu nije ni imala šanse - lošiji predlošci, i oslanjanje na nabrajanje istorijskih događaja i CGI bitke.
 
Lose su odradili pacing serije MotA - trebalo je vise vremena da se nesto upoznamo sa likovima pre nego sto su ih "bacili u vatru", ali izgleda da nisu hteli da ponove sablon BoB-a.
Nema ni boljeg build-up-a radnje pred svaku bitniju misiju (3 najbitnije do sada) koja bi predocila znacajnost i podigla tenziju epizode tj serije.
Ono sto su i losije odradili je definisanje glavnih likova - po knjizi po kojoj je radjena autor je onaj navigator/kartograf koji konstantno pegla (+1 lik, zaboravih ime)

Pritom ne ide bas ni na ruku (za "povezivanje" sa likovima) da je ta vazdusna divizija generalno istorijski imala nenormalno velik broj zrtava - ako se secam podatka dok je jos BoB bio aktuelan 40% prezivi svaku misiju, odnosno samo 1/4 (ako ne i manje) pilota je na kraju prezivelo. Pritom nisu bili obicni "prasinari", vec su obucavali visoko skolovane ljude za pilote.
Sta znam, meni je ovo bolje od The Pacific, mada me je licno vise interesovao ovaj "theatre of war"...

Kao sto rekoh ne znam koliko su Henks i Spilberg direktno umesani u projekat, izgleda da je njihova produkcijska kuca (Playtone) ta koja je prikupljala materijal i bavila se scenariom, oni su tu vise kao ime da prodaju projekat i ugrade se za procenat.
Secam se da je ovo trebalo odmah posle Pacifica da ide i sa manjim budzetom ali ih je HBO odbio jer je Pacific bio totalni (finansijski) fijasko a pritom ih kostao preko 200mil (+3g snimanja) u ono vreme... Tako da je vrlo moguce ovo poslednji veci projekat (mini serija) ovog tipa tj na tematiku WW2 koji cemo gledati.
 
Poslednja izmena:
Od svih epizoda MotA ova mi je mozda i najzanimljivija. Daleko od dobre pa je to mozda pokazatelj koliko mi je ova serija interesantna. Sto neko napisa previse likova od kojih vecina povrsna i nebitna a daje im se vremena skoro kao glavnim. Cgi sve gori i gori, a provalio sam da mi smeta sam nacin prikaza borbe. Koliko bi bolje bilo da kadrovi napada na bombardere npr pocnu sa kadrovima nemackih aviona i njihovim pilotima pa da se scene akcije nastavljaju na americke avione i njihove posade..da se napravi neki tok bitke ili sl.
 
Dobrano su potcenjeni i Pacifik i TD 2 jer su se samo i gotovo isključivo upoređivali sa kultnim prethodnicima a posle ispade da su ''nastavci'' i TD i ove ratne ''trilogije'' ako ne očajni a ono kudikamo slabiji i ako ne negledljivi a ono čisto da se uz dosta napora pogledaju jer se naviklo na te ''serijale''.
 
Moglo bi se odraditi sezona pilota lovaca na nosačima protiv Japanaca sa manje likova za pratiti, ali sa dosta akcije i dublje... Ovo je loše, mislim da će biti samo lošije do kraja jer su likovi koji su u glavnim ulogama previše plitki i nikoga ne zanimaju. Bez uvoda, moglo se kao BoB početi od obuke, bar cijela epizoda, da se poveže sa likovima, njihovi motivi, životi. Ovako samo ginu neki tamo tipovi, bez ikakve bitne radnje dok su na zemlji.
 
True Detective S4 - Smor. Likovi (pritom nekako svi odvratni), prica, sve deluje nebitno i razvuceno. Celu sezonu su mogli u jednu ep strpati.
 
Dobrano su potcenjeni i Pacifik i TD 2 jer su se samo i gotovo isključivo upoređivali sa kultnim prethodnicima a posle ispade da su ''nastavci'' i TD i ove ratne ''trilogije'' ako ne očajni a ono kudikamo slabiji i ako ne negledljivi a ono čisto da se uz dosta napora pogledaju jer se naviklo na te ''serijale''.

Slažem se sa ovim. Obe serije kao svojevrsni antologijski nastavci su možda i dve koje su imale najrigoroznije poređenje sa svojim originalima, sigurno u dovoljnoj meri da im nije opraštano mnogo više nego što je objektivno za zameriti.

Meni je Pacifik u neku ruku psihodelična iteracija Band of Brothers. Band of Brothers je kao Call of Duty, atmosferična, imerzivna serija, ekspanzija Spašavanja redova Rajana na male ekrane.
Pacifik je serija koja je sa namerom preselila svoju priču na drugu stranu sveta 2. svetskog rata, kao da su želeli duh ratne serije da zamene za njenu brutalnost samog rata, da se fokusira na taj psihološki momenat i da preko njega publiku približe samom iskustvu. Nekad mi je delovala kao uncut verzija dokumentarnih materijala sa NatGeo.

TD sezona 2, reprizirao sam je rado koji put.
Zaslužuje da joj se progleda kroz prste i da se gleda bez sećanja na 1. sezonu. Nemoguće je bilo svakako replicirati 1. sezonu, istovremeno se udaljiti od nje, a opet ponuditi nešto novo u duhu nje, i sve to istovremeno.
2. sezona je ponudila jaku i uloženu glumačku ekipu, priču koja je morala biti konvencionalnijeg karaktera da bi se razlikovala od 1. sezone, solidno zapletenu, i po meni dovoljan vajb slične melanholične atmosfere kao u 1. sezoni.
 
Zato trejler kida :D
 
Nazad
Vrh Dno