Šta je novo?

Posle upgrade CPU ploca nece da se pokrene

Bojan84

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
330
Konfiguracija iz potpisa, umesto PII 550 stavljem PII 955. Nakon te zamene ploca jednostavno nece da se startuje odnosno kao da se vise puta restartuje i sve se to desava pre nego sto se ista pojavi na ekranu, odnosno ne mogu ni u bios da udjem.
Ponekad se desi (jednom u 10, 15 puta) da se komp lepo startuje udjem u XP i sve radi lepo, doduse jednom mi se prilikom igranja crysisa komp blokirao. Ova ploca zvanicno ne podrzava Phenome II X4, ali dosta ljudi je na stranim forumima potvrdilo rad sa njima na ovoj prloci, Sta da radim, da menjam plocu, Vase misljenje molim i na sta ovaj problem moze da sugerise ako izuzmeno to da ploca zvanicno ne podrzava ovaj procesor.

Jesi ti proverio koja ti je verzija BIOSa, ako ti je zastarela, flesuj noviju verziju, pa onda vidi kako stoje stvari. Ako ne uspe, ne gine ti kupovine nove ploce ili vracanje starog procesora..:bottle:

Probaj da uradis clear cmos...

Probao sam clear cmos, i nista, najverovatnije mi ne gine nova ploca, cude me samo sto nekad uspe da radi kako treba a vecinom ne radi.

Ista situacija ali druga maticna.Imao najnoviji BIOS i nista...
Downgrade-ovo (da ne bude zabune spustio verziju nize) BIOS i evo sve lepo sljaka.

Jesi li ti siguran da si dobro postavio taj procesor? Probaj da nabaviš malo grafitne masti, čisto da bi kontakti radili kako treba.Meni lično desilo se pre godinu dana nešto slično,ali kada sam očistio kontakte i ponovo postavio procesor (ovoga puta kako treba) sve se vratilo u normalu...Eno ga, radi kao atomski sat.

Jesi li ti siguran da si dobro postavio taj procesor? Probaj da nabaviš malo grafitne masti

LOL, ma čistu guščiju mast!

Ali svakako vidi da li je lepo "uhvacen" cpu.
Proveri napone za RAM i jezgra...

Kako ne podrzava? jel GA-MA770-ES3?

evo verzija PCB 1.0 podrzava sa biosom F2:
AMD Phenom II X4 955 3200MHz 512KBx4 6MB Deneb 45nm C2 125W 4000 F2
LINK

postoji i verzija PCB 1.3, ne mogu da nadjem sad CPU list, ali bi trebalo da podrzava sve sto i 1.0...

Poslednja izmena:
@ Ben Dover, da ne bude zabune, ova ploca koja mi je u potpisu GA-MA770-ES3 je nova ploca na kojoj procesor radi bez problema, tema je pokrenuta dok sam imao ASUS M3A na kojoj procesor nije hteo da radi.

Jesi li ti siguran da si dobro postavio taj procesor? Probaj da nabaviš malo grafitne masti, čisto da bi kontakti radili kako treba.Meni lično desilo se pre godinu dana nešto slično,ali kada sam očistio kontakte i ponovo postavio procesor (ovoga puta kako treba) sve se vratilo u normalu...Eno ga, radi kao atomski sat.

He, he aj molim te objasni mi kako da stavim grafitnu mast na procesor :D da ga umocim celog :D.
Oustalom problem je resen kupovinom nove ploce, ASUS M3A ploca definitivno ne podrzava ovaj procesor i to je to. Neki su se na stranim forumima javljali da im je ovaj procesor radio na doticnoj ploci ali sve je to pod znakom pitanja (pitanje je koji su bios imali itd.) ali definitivno je da ploca zvanicno ne podrzava ovaj procesor.
Izvini na sali.

Poslednja izmena:
@Bojan84: sorry, mislio sam da se radi o GA ploci... Dobro je da je na kraju sve kako treba :) !

Btw, savet za sve koji postavljaju pitanje oko problema koji imaju - nemojte navoditi "ploca iz potpisa, grafika iz potpisa, napajanje iz potpisa, disk iz potpisa" itd., lepo napisite tacan model/reviziju, za to je potrebno svega par sekundi, cisto da ne bi dolazilo do zabune u diskusiji ili totalnog ZBUN-a nekoga ko kasnije searchuje forum.

Nazad
Vrh Dno