Šta je novo?

Posle nestanka struje - problemi

AGRSV

Cenjen
Učlanjen(a)
30.06.2009
Poena
159
Problem je sledeci.Gledao sam nesto na netu i nestala mi struja :mad:Nakon dolaska struje upalim komp i cekam da se podigne sistem, kad imam sta da vidim.Posle ucitavanja, pojavljuje se plavi ekran i restartuje se komp.Stabi mogao da bude problem.

sta pishe na plavom ekranu i da li se to desi posle dizanja win a ili dok se dize

Probaj u biosu da ucistas fabricke vrednosti, ako imas vise ram memorija da izvadis jednu, ako mozes udji u safe mode i uradi system restore na raniji datum. Ako imas hirens boot ili memtest posebno, testiraj memoriju a mozes i hdd.. Poz

Ne mogu da stignem da vidim, jer cim prodje ucitavanje odma se restartuje :(

Sto znaci da mozes da udjes u safe mode, pre nego sto pocne da ucitava, stiskaj F8 pa probaj sistem restore..

Sistem restore je prvo sto sam probao, ali bez uspeha :mad: Hdd sam takodje testirao i nema bad sectora.

Udji u safe mode pa idi u system propreties pa startup and recovery pa iskljuci atomaatically restart. Kada sevne bsod vidi koju poruku izbacuje a mozes i da testiras ram i da zamenis slotove..Poz

Vadio memoriju i isto, nego da skratim muke i reinstaliram windows jer nemam nesto vazno osim nekoliko filmova ?

Ako se temi da naslov koji opisuje kakav problem je u pitanju to može da pomogne i drugima.
To inače piše i u pravilima.
Naslov je promenjen.

Pa mozes mada ne znaci da ce problem biti resen. Mozda i jeste samo sitemski bug ali bolje da odmah testiras nego da se kasnije nadjes u istoj situaciji. Ako uspes da procitas poruku koju izbaci uz bsod pa da vidimo sta moze da bude.. Poz

@marko: Iskljucio atomaticaly restart, ali ponovo nestaje za sekund i ne mogu da vidim sta pise :mad:

@jaksa: ;)

Poslednja izmena:
''Pukao" ti je system i jedino svezom instalacijom Win-a ces resiti problem....Tesko da ces uspeti da uradis repair...

Edit:Najverovatnije su prsli neki sistemski fajlovi i zato puca Win...i dobijas BSOD...

Poslednja izmena:
Cudno, mozda jos da probas repair windows-a ili nova instalacija.. Poz

Jel ima neko jos neki predlog, ako ne izgleda da cu morati da isntaliram win ?

Microsoft nudi resenje kopiranje sledecih fajlova iz Repair u System32
default,sam,system,security,software
Napraviti bakap originalnih i onda obrisati iz system32 a onda kopirati u system32 iz repair.
Pri popravci mog wina bekap je zapeo na softvare koji je bio korupt samo je nudio brisanje.

Moj savet je da popravis prvo software pa probas ako nece izmeni svih 5.
Sve se radi iz rec. console ja sam kucao peske del, md, copy...
moze se napraviti i batch fajl u n.padu pa da odradi sve u cugu.
Posle ove popravke win je kao instaliran ali sav drugi softver treba preinstalirati tj. tu je ali ga win nevidi.

Ovaj C:\WINDOWS\repair\software
copy na
ovaj C:\WINDOWS\system32\config\software

Ni jedan od fajlova nema extenziju!!

Pa i nije neko resenje,ako posle moras da instaliras sve programe i igrice...Dodje ti na isto kao da si stavio novi win...samo sto je stari :) Onda bolje da se stavi fresh win i da to sve lepo radi....

Instalirao sam novi win :) Hvala svima na pomoci.

:wave:

Samo za informaciju, i meni je win roknuo zbog nestanka struje u toku rada - znaci isti problemi kao i ti.
Cak i isto resenje:)

Poslednja izmena:
Zar se niko nije sjetio chkdsk /f /r ? ;)

Nazad
Vrh Dno