Šta je novo?

Posle Ixusa kompakt do 200e

• Začetnik teme Začetnik teme Skaarj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Skaarj

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2005
Poena
319
Situacija je sledeca. Imao sam do nedavno Canon Ixus aparat starije generacije koji je ispustio svoju plemenitu dusu i sad treba da kupim nesto u narednih par dana.

Evo sta mi treba: Kompaktni apartat koji i moja supruga moze da koristi za slikanje bez mnogo petljanja. Posto sam laik za fotografiju manuelni modovi mi nisu prioritet niti me zanimaju video i slicne dzidza bidze. Potrebno mi je da slika i pri losim uslovima svetla (tu je stari Canon bio gori od loseg) dobijem slike prihvatljivog kavaliteta.

Nekako sam izbor suzio na Fuji aparate sa SuperCCDom i to modele A800, F20 i F40. Vidim da po forumu ima mnogo price o F20 ali nemam bas puno informacija o ova druga dva.

Eto toliko, sada vas molim za savet za sta da se odlucim? (ne mora da bude Fuji, ali takav kvalitet fotografija pri losijim uslovima nisam vidjao kod drugih kompakt aparata). Cena bi trebala da je tu oko 200e (sto manje to bolje).

F40 je F20 sa vecim senzorom i vise shuma. A800 ti je vise kao Canon A klasa, i ima podrsku za RAW i malo je veci od predhodna dva.
U nezgodnoj si poziciji, F20 se vise ne prodaje, a F40 iako mu je naslednik, ne donosi neki napredak, cak se ljudi zale da F50/F40 imaju dosta vise suma od F31/F20.
Inace kao ponosni vlasnik F20, mogu ti ga najtoplije preporuciti ako uspes da ga pronadjes za neku normalnu cenu, jer sam video da prodaju polovne za 170 eura, koliko sam ja platio nov !!!
Moj savet ti je da ako mozes dodas malo vise love i uzmes F31fd dok ga jos ima. Ako ne mozes da dodas uzmi A800, jer ti je upotrebljiviji, a verujem i bolji po pitanju shuma od F40.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno