Šta je novo?

Posle hibernacije...

• Začetnik teme Začetnik teme DuleC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DuleC

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
390
Pozdrav,

Imam Prescotta na 3.0 i Abit AS8. Graficka koja pravi problem je Abitov Ati Radeon 9550. Posle hibernacije na ekranu su tackice i linije koje prekrivaju celu povrsinu. Drajveri su Omega 4.12.Sta to moze biti? U cemu je problem?
Pomozite

Da li ti je overkolokovana kartica?

Meni se to isto desava sa svim "custom" odnosima GPU/MEM. Da bi to resio, morao sam da se odreknem finog podesavanja, vec samo u koracima od po ~6MHz za GPU i ~12MHz za memoriju i to iz RivaTuner-a.

Na isti problem sam problem naisao kod ortaka koji ima eagle 9550.Znaci samo linije i ''izmrljan'' ekran posle hibernacije, bez obzira dali je kartica klokovana ili ne.

Btw karta(eagle) je odlican overkloker (440/260)
Any hints?

Ja bi licno iskljucio opciju hibernate , i koristio obican stand by ako je to
moguce u Vasim uslovima.

Pozdrav

Jeste OC. Sto se stand by rezima tice bolja mi je hibernacija. U stand by mi se cuju i ventilatori...
Hvala na pomoci. Probacu nesto od toga sto ste napisali.

Koji su drajveri dobri za Ati Radeon 9550, a da NISU Omega.

Ja kad idem na stand-by na mojoj masini se sve ugasi ,pa i kuleri
a samo treperi power LED.
Koristim opciju iz bios-a S3 (Suspend to RAM)
Poz

Isti je efekat i sa S3 i sa Hibernate, posto je to u sustini vrlo slicna stvar, tj.krajnji efekat je identican - u RAMu se nalazi sve ono sto je bilo pre suspend-a.

BTW, nisam siguran koliko kompu prija S3, jes' da je na UPS-a...

Poslednja izmena:
S tom razlikom sto Hibernate stavlja sve u jedan fajl na HDD-u
a S3 stavlja sve u RAM memoriju.

Znam to, majku mu 😀, ali efekat je isti. I posle jedne i posle druge operacije je sadrzaj memorije identican.

Ma samo testiram tvoje znanje :d :d

Sve je to OK,ali recite mi jos neke drajvere za 9550. (ako moza i adresa)

Koristi default ATI Catalyst drivere, skroz su OK.

Ja sam mislio da su sa novim Omega ispravili tu frku sa hibernate, ali i dalje im se vuce u readme-ju da ne radi hibernacija. 🙁

Hvala Delija. Koristio sam Omega jer su ih svi ovde hvalili,ali izgleda da nisu bas sjajni.
Pozdrav

Poslednja izmena:
I ja sam ih isto koristio, al' sam ih bas zbog hibernacije promenio. Inace, igre se malo bolje ponasaju sa njima.

Resenje

Ljudi problem sa hibernacijom je proslost.
Evo sta je resenje:
1. Iskljuciti ATI Tool i spreciti ga da se podize sa sistemom (Run->msconfig->Startup i tu ga iskljucite)
2. Restart
3. Otvoriti ATI Tool i zakljucati <reference divider> na vrednost manju od 4.5
4. Posle mozete overklokovati karticu.
5. Hibernacija i Standby rade bez greske. (po preporuci koristim S3) 😉

Pozdrav

Samo pazi sa S3, ako nemas UPS cim trepne struja - CVRC! :d

K'o da si ga na zivo hard-resetovao.

Vidis to nisam znao.Savet vredan para. Znaci ako nemas UPS bas moze da ti bude UPS (sta uradih) :S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno